More is....more!

Less More is more. Yes.

Jag är nyss hemkommen från "Den sjungande adventsgranen" i Borgenkyrkan. Det är precis vad det låter som. En sjungande gran! Joyful Gospel, Teen Choir, Unga Röster och lite musiker utgjorde den årliga julkonserten som jag var helt "ny" i för i år.

När jag åkte dit så åkte jag i vetskapen om att endast kompa Unga Rösters 8 barnlåtar. När jag åkte hem hade jag precis brakat av 14 låtar. Unga Rösters OCH Teen Choirs.

Gissa om jag är snurrig i colan nu.. Det bara blev så liksom.

Summa summarum: Med dom förutsättningarna jag hade (med andra ord, INGEN övning till 6 av låtarna) så gick det kanonbra. Det var kul!

Nu är jag helt slut. Alla mina påsamlade krafter tog slut i ett nafs. Och jag har nästan ingen röst.

Första adventskonsert - Check!

Detaljer

Nu äntligen kan jag ju få ut lite detaljer från förra söndagens spinning. Discospinning i allra högsta grad!

Jag tittar och tänker på dom som får svettas utan mig idag. Det blir vikarie på mitt pass idag eftersom jag ska iväg på konsert!


Aj aj, aldrig mer.


Men vem har sagt att det är tråkigt med spinning??


~*Första Advent*~


Tycker nästan synd om KF som får stå ut med mina prövningar..Västerlandet

Nej nu ska jag bege mig hemåt Västland och sätta tänderna i Samhällskunskapen och allt vad massmedia heter. Ekvationerna är avklarade.

Framåt kvällningen styr jag kosan tillbaka till Tierp och "Den sjungande adventsgranen" i Borgenkyrkan där jag ska försöka kompa de små körsångarna, det blir kul!

Apropå sånger så hade vi julsånger på här till frukosten, första advent till ära. Då konstaterade jag kort och koncist att min far inte har riktig koll på det där med gammal musik och julsånger. Han sjöng med i ETT ord i "Gläns över sjö och strand" och det lyckades bli fel. Stjärnan från Betlehem blev Stjärnan från Västerland. Pappa, ordet Västerland finns inte ens med. Men dock Västerrand ;)

(Bäst att mitt minne säger rätt nu, för annars har jag ju gjort bort mig)

I eftermiddag kanske jag kan delge mig med lite bilder från sistone, om jag får igång det nya bredbandet som vi hämtade ut igår. Eller kanske mamma redan installerat det??

Inspiration

Lite lätt oinspirerad till att skriva här just nu. Tyvärr. Vaknade för en stund sen, efter att ha somnat om ett par timmar. Slog upp ögonen klockan sju, klarvaken, och tänkte på allt jag måste göra idag. Hm.

Så det är väl bara att sätta igång efter jag fått lite frukost i magen. Matteboken och SH väntar.

Trevlig första advent! Nu börjar det :)

In the house

Just entered the pappa-building!


Mat, Robinson, mys, Emil.


OFF

Varför jag är så off? Jo för att vårt trådlösa bredband är trasigt. Kul. Därför finns bara mammas dator tillgänglig för tillfället. Eller, sen i tisdags rättare sagt.

Upp och ner och hit och dit

Blä, ingen trevlig dag idag. Dunkande huvud, värkande kropp och en hes hals fick mig att stänga av klockan i morse och sova en stund till innan jag släpade mig iväg till skolan för att skriva NK-prov och därefter åka raka vägen hem till soffan igen.

Eftermiddagen har jag ägnat i soffan och jag är redan grymt uttråkad. Tur att Brown underhåller mig! Boken är snart slut.. Jag har inte många sidor kvar så egentligen måste jag vara urbota dum som sitter här i stället för att läsa. Jag tror att jag behövde en liten paus.

För, cirkus, 100 sidor sedan var jag benägen att tycka Dan Brown är dum i huvudet och jag hade god lust att slänga boken i golvet. Som tur var kom en ofattbar vändning. Tur för honom säger jag bara. Därmed fick han tillbaka sitt förtroende igen.

Den förlorade symbolen är uppriktigt sagt plågsam att läsa. Det är nästan så jag blir förbannad, så spännande är den.

Ni får helt enkelt stå ut med att jag tjatar om Dan Brown. Jag ska snart sluta. Läs böckerna så förstår ni. I promise.


Gris!

Det är nå debattgrejs på fyran och åter igen har jag sett de hemska grisbilderna som visats i varje nyhetssändning i två dagar. Karl-Petter, Eskil Erlandsson och Peter Eriksson fick till en livlig diskussion om de vanvårdade grisarna och jag sitter och mår illa. Det är så man blir alldeles ledsen i ögat.

Karl-Petter och Eskil var bra men vad gjorde Peter där egentligen? Inte tillförde han särskilt mycket inte, men klaga på centern kunde han passa på att göra. Åh. Karl-Petter är tydligen också anmäld för vanskötta grisar och det är SÅ typiskt TV att förstora upp att han blivit anmäld för att han har lite för blött i sina boxar, medan man får se grisar som äter upp varandras lik på andra gårdar. Det går ju inte ens att jämföra.

Vad är det för land vi lever i? 
 
Jag skulle kunna skriva en hel uppsats av ren avsky, ilska, irritation och kärlek för är det någonting jag tar illa vid mig av så är det att se det här. Fy fasen!

Kära söta grisar, ge dem kärlek i stället! Glada grisar ger bättre mat och gladare befolkning. That's it.

Och vegetarian kommer jag aldrig bli, men glada grisar vill jag ha.Det här, det är inget annat än kärlek. Äkta kärlek.


Piano

Ja, ibland går det bra. Och ibland, då går det dåligt.

2 left

Matte och samhällskunskap kvar. Två timmar..

Pepp och tagg för det? Näe.

Därefter sång i stora staden, det blir trevlans men ganska segt. Jag vill till min säng!

Åsa, see you 2night ;)

Man får väl offra sig för laget!

Ja vad gör jag inte för mina söndagsgäster?

Idag cyklade jag iförd jeansshorts. En syn för gudarna och något jag fick sota för efteråt. Fy, jag kommer aldrig mer yttra ett ont ord om cykelbyxor.

Söndagsångest - ja. USCH vad jag bara vill dra täcket över huvudet.

I ett nötskal

Ibland har vi ganska konstiga konversationer i vår familj.

Sitter vid matbordet och kommer av någon outgrundlig anledning in på att läskbolagen nu till jul går ut och vädjar till folk att de ska panta sina drickbackar för att de behöver glasflaskor.

Mamma: Jamen folk tänker väl inte på att dom har backar hemma, dom köper väl bara petflaskor (läs Peeeeeeetflaskor med långt E).
Jag: Brister ut i skratt Haha! Det heter väl inte pEt-flaskor? Petflaskor [pettflaskor], heter det ju!
Mamma: Det stavas ju bara med ett t!
Jag: Men det är ju engelska..
Mamma: Jamen vad betyder pet då?
Jag: HusdjurNär jag sitter och bedyrar för pappa hur bra den nya Dan Brownboken är..

Pappa: Har du läst ut den nudå så jag får låna den?
Matilda: Men knasboll! Det är ju en lånebok!
Pappa: Asgarvar
Matilda: ??

Är hos mormor och fikar...


Som att vända på en hand

Så var det tomt och tyst igen. Emil har precis åkt hem.

I morrn är det söndag - veckans hatdag. Och precis som alla andra söndagar har jag en hel del att röja undan. Konsertrep i Tierp, pluggning och spinning. Yes box. 

Lördagen har iaf varit mysig. Lugnt och skönt för en gång skull och jag har lodat omkring här hemma osså fått kvällen med Emil!

Hm, om jag ska orka vara i Tierp 10.30 i morrn så är det nog dags att sova nu kanske. Träff med M då som jag inte träffat på mkt länge!

Eller sova, eh, när jag har en halv Dan Brown-bok liggandes oläst. Skulle inte tro det va?

SOL!

Efter en liten tur i skogen i mysvädret har jag nu ägnat en timme åt att rita kretslopp i alla de slag, näringskedjor och allt annat som hör ekologi till..

Det är..ehm..mindre kul.
Äntligen!

Så var det helg igen. Veckorna går sjukt fort! Underbart med ett par dagar ledigt även om dom innebär en del pluggande, men mellan plugget kommer lite annat oxå.

Fredagsmyset idag bestod av en stunds insjunkenhet i symbolernas värld (på tåget då jag önskade att jag skulle åka ända till Gävle så jag skulle få läsa lite längre..sjukt). Senare ett par timmar hos farmor och farfar, och därefter ett par timmar i Skärpan där jag frös tårna av mig och tittade på Emils match som var grym! 2-0! Å jag träffade Ebbis, det var ju inte fyskam det inte! :) Jag menar, det är ju inte alla som står på tågperronger och i ishallar och sjunger stämsång?

Nu har jag landat djupt i soffan och hela veckan kommer ikapp mig. I morrn ska jag försöka vara lite nyttig och plugga till prov och greja. En Snatra-visit och ett Emil-besök står också på agendan.

Vågor av fredagströtthet har sköljt över mig titt som tätt idag. På matten tex. Och nu i soffan. Abbe är less på mitt rastlösa, trötta jag.

Puss i ljumsken!

Skynda!

Bäst jag skyndar mig att försvara mig innan mamma - eller någon annan för den delen - lägger en kommentar om att jag är konstig ;) För jag vet att jag är det.

Det finns liksom inget mer spännande än
- När det kommer nya konstiga teorier på saker som hela jordens befolkning bara gått och trott på utan att reflektera över. I årtusenden.
- Eller konstiga symboler som har en lång historia och kan tolkas (även vanliga symboler inte att förglömma!). Symboler som vi använder dagligen utan att ens veta dess ursprungliga betydelse.
- Skumma konspirationsteorier som man gärna tror på. Bara för att.

Symbolik, teorier, konspirationsteorier och gärna i ett historiskt syfte - det klingar gott i mina öron och kan i rätt form uppehålla mitt intresse många timmar i sträck.

MEN det behöver inte vara i ett historiskt syfte:

By the way tror jag förresten inte på månlandningen heller!


Och det sista jag skulle vilja höra är att någon skulle påstå att jag är lättpåverkad. Den som gör det känner inte Karlsson.

När tiden försvinner

Jag har läst ca 200 sidor i Dan Browns "Den förlorade symbolen" och när jag väl sätter igång kan jag liksom inte slita mig. Synd att jag aldrig har någon vidare värst lång stund i taget att ägna. Någon kvart hit och dit.

Igår och idag har jag på tåget suttit i min egen lilla värld med WESC-hörlurarna på med soft musik, och boken under näsan. Då försvinner tiden kan jag säga. Då är jag bara borta.. Långt nere i kryptan under Capitolium i trånga gångar och utrymmen, inne i Langons huvud där historiska symboler snurrar omkring, och inne i kapsel 5 där jag får reda på skakande, hemliga forskningsresultat som kommer förändra världen när de når dagens ljus.

Alltid när jag läser Dan Browns böcker slås jag av samma tanke. Jag önskar att det jag läser är sant. Da Vincikoden har jag läst, hm, 4 gånger tror jag. Lika fascinerad varje gång. Och varje gång sitter jag där och önskar att Jesus faktiskt var far till barnet Maria Magdalena ska ha varit gravid med då Jesus korsfästes och så vidare.. Jag önskar att de påståenden och teorier han tar upp skulle vara sanna, för de skulle ha en sådan inverkan på hela historien och hela världen. Världens befolkning skulle skakas.

För övrigt tycker jag Robert Langdon är en grymt häftig karaktär. En sådan jag ibland skulle vilja vara som.

Vad jag däremot inte riktigt kan bestämma mig för om jag gillar eller inte, är att alla hans böcker är så utstuderat exakt uppbyggda. Det smarta geniet, den snygga, smarta kvinnan som han samarbetar med, den smarta idioten som ställer till oredan och uppenbarligen har något problem, och polisen/vakten. Japp.Skäms

Nä jag tar inte tillbaka det förra, men jag gillar Per-Jörgen. Dock var det nästan lite taskigt.


Vad jag VERKLIGEN skäms över var rödmustaschens äckliga badbyxor. Vad var det för nåt? Ett par gamla 70-talskalsonger?

Bonde söker fru

Smart drag Per-Jörgen. Ärftliga synfel minsann.

Snillen spekulerar: Om 10 år sitter han blind i köket medan en av tjejerna som blivit hans fru får slita arslet av sig med gården. På ladugårdsbacken springer 4 barn runt och leker burken, men hittar inte varandra. Ögonsjukdomen, you remember.

Jag ser det framför mig. Haha.

Assåe....

Vad höll dom på med ikväll??

1-5

SKIT!


Hm, jag fick ju iaf träffa Emil men nog svider det allt att han är Modoit... ;) <3

Trots en bitter förlust var hemfärden rätt full av skratt. Jojje, vilken pajas. Han hade en utförlig redovisning för oss om hur langare gör när dom smugglar knark genom att svälja kondomer fyllda med knark och, ja. Och så vidare... Det hade han minsann fått lära sig i skolan. Haha.

Efter ett förlsag från A om att J skulle få sova hos oss i natt sa mamma strängt nej, och J hävdade att det faktiskt hade funkat förr att sova hos varandra mitt i veckan med skola dagen efter. Dom hade minsann gått och lagt sig i tid och gått upp i tid, så det så. "Men, det gjorde vi bara en gång och aldrig mer.".

Min lilla allierade, Pontus, orsakade att jag både blev mållös och brast ut i skratt. Det kom ganska oväntat. I periodpausen skulle det handlas godis och när han kom med sina Ahlgrens bilar utbrast jag: "Men! Så gulligt av dig att du köpt bilar åt mig!". Iskallt svarade han att "Kom igen när du har skaffat ett körkort..".

Tur att jag har sovmorgon i morrn...


TACK

Hur kunde jag glömma...

TACK till alla som kom på konserten igår!


Ibland..

..har man lite för mycket att göra på för kort tid.


Men ikväll ska jag stänga av huvudet ett tag genom att gå på hockey. Det känns skönt och kul!

Btw, jag är SJUKT trött sen igår. Shit pomfritt. Har nog aldrig sovit så tungt på tåget. Det känns ändå bra att konserten är över och att den gick så bra, för nu kan jag byta fokus och ta nya friska tag med dom julprojekt som väntar!

Familjekrig

BRYNÄS - MODO på läkerolen i morrn.

Då brukar det sluta så.


Trött och glad!

Shit vilken dag! Men rolig har den allt varit!

Den började väl sådär - med försovning och allt. Inte heller såg det så ljust ut när jag fick reda på att vår trummis och dessutom även gitarristen var ordentligt sjuka och blev tvungna att stanna hemma från konserten. Hm.

Efter genrep och övning på ensemblelektionen gick jag på en kort mattelektion då jag fick veta att vi inte ens haft någon historia på morgonen. Med andra ord missade jag inget - tänk vilken tur man kan ha ibland :) 

Väl i Alfvénssalen gick det bra. Jag är grymt nöjd med kvällen! Allt löste sig, förutom att vi fick leva med att köra utan gitarrist.

Sugen på att öva pianoläxa nu då? Nej..


Måndag

Ingen bra start på veckan. Jag försov mig. När hände det senast egentligen.

Men jag får väl se det som en ofrivillig sovmorgon då..

Konsert ikväll!

Anfall

Det kan bero på att hon var trött, men när vi klev ur bilen hemma igår efter spinningen fick mamma ett smärre skrattanfall.

Tidigare under dagen hade jag haft långa utläggningar om ekosystem och näringskedjor för min stackars mamma som var tvungen att lyssna, under tiden som vi krattade löv. Jag slog två flugor i en smäll med andra ord. Två tråksaker under effektiv tid. Japp.

När vi sedan körde upp på gården i går kväll hemma, många timmar efter lövkrattningen, sprang tre rådjur runt nere i trädgården.

Matilda: Haha! Dom kommer äta upp dina rosor!
Abbe: (som inte varit med tidigare, eller hört ens vad jag sa): Kolla vad fina!
Mamma: Aaaargh, himla skadedjur!
Matilda: Börjar om igen - den här gången med en gnutta ironi i rösten.. Men du förstår att om rådjuren inte skulle äta upp rosorna skulle det bli för många rosor, och då....

Då dog mamma. Hon har fortfarande inte slutat.


SpinningSöndag står för spinning, och kvällen till ära blir det pyramid på ett lite annorlunda sätt. Men jag kan svära på min grav att ni kommer bli trötta idag också.


edit: det svider fortfarande i näsborrarna...

Helt normalt

Chili cheez doodles är grejen.

Jag sätter en sådan i vardera näsborren under tiden jag pratar med mamma. Helt plötsligt har mamma väldigt svårt att hålla sig seriös och föra ett normalt samtal. Konstigt.

Mamma: Du vet att det kommer svida i näsan av dom där starka va?
Matilda: EH? JA, jag vet. Jag har gjort det förr.

Elände

Eländiga söndag!!

Usch, söndagar måste vara guds straff till mänskligheten.

Haha.


Alltid liiiite för mycket att göra och liiiite för dåligt väder och liiiiite för jobbigt på söndagar. Även denna söndag till ära.

_G_O_D_N_A_T_T_

Funderingar

Såhär strax innan spöktimmen drar igång (om spöken inte finns? TELL ME! Jag har nyss sett en skräckis..), har jag lite funderingar..

HUR blev det så att pepparkaksdegen fick förmågan att bli pepparkakor på eftermiddagen när egentligen matteboken och svenskuppgiften låg och stirrade argt på mig?

HUR blev det så att jag har ägnade 1 timme och 40 min åt att krampaktigt hålla fast Emil och nypa av blodgenomströmningen i hans stackars hand?

Jo för att jag kanske behövde skingra tankarna en lördag och göra något annat än skolarbete för en gångs skull. I morrn är det disciplin som gäller. Och filmen som orsakade tok-ryck och ett par skrik var ju bra. Men så in i bomben psykisk och läskig! Barnhemmet. Usch. Jag sover INTE själv på nedervåningen i natt.Huvudet på spiken

Om ni kollar in hos Fredrik och så kikar på bl a mina tågtankar så kan ni förstå att när vi sätter igång att diskutera kan vi komma en bit.

Såhär några månader in i det nya gymnasielivet kan man börja tänka tillbaka på förut... De senaste dagarna har han verkligen satt huvudet på spiken i tre långa - och läsvärda - inlägg. Läs. Och fundera. Det här är bra grejer.


Del 1 - Sorteringen

Del 2 - Upplösningen 

Del 3 - Stormen

VITT

Det är snö ute och det är fredag.

Det säger allt.


Kunskap, glädje, osså lite tango!

Öppet Hus på Boland har det varit ikväll! 10 långa timmar har jag befunnit mig på skolan, tack gode gud för sovmorgonen säger jag bara.. Nu har jag landat i soffan hos Åsa med en kopp te! :)

Nya TV-serien Glee ser ut att kunna bli rätt rolig.. Lättsmält humor sega torsdagskvällar är ju inte fel!

Det var ju ett ganska roligt jippo på skolan ändå måste jag säga, och mycket folk! Rätt skönt att redan ha kört ett par av konsertlåtarna inför folk. Shit pomfritt, 4 dagar kvar till konsert.. Vår spetsshow var välbesökt och vi hade två stycken "föreställningar", där alla våra karaktärsämnen fick plats. Gud så bra vi är! :) haha!

Nu ska vi mysa!


Åsa här, jag uppmanar nu all släkt och vänner att komma på måndag då lilla hjärtat här bredvid mig är orolig att ingen kommer!! Alfvénsalen, 18.30!! BE THERE!! Fortsatt trevlig torsdag kväll önskar jag er, för det ska vi ha nu! Tänd ljus och var rädda om er i höstmörkret!


Men Åsa lilla... Det var ju precis det jag inte sa..

(;


Fyndigt

Ja ni, media är ganska roliga ibland.

Igår stod Martin Timell i TV på bästa sändningstid i familjeprogrammet "Äntligen hemma" och försökte stoppa en elefantförlossning, det ni.

Idag pratar man på nyheterna om attraktiva busshållsplatser. Hur attraktiv kan en busshållplats bli?

Just ja, haha, när det visades i måndags från Berlin visades en söt gubbe i bild oxå.. Egoina och mamma liksom.


Sjukt roligt

Det är konsertövning i Karlssons hus ikväll. Helt galet. Som vanligt.

Ebba skrattar så hon gråter och skriker "JAG MÅSTE BLOGGA" så hon ramlar i trappan. Så kul har vi! Kolla här vad hon (VI) skrattade åt. 

Hahahhahhahah.


Och så har vi fått reda på en mörk hemlighet om min kära mamma. Mjukglassmaskiner är tydligen så roligt att man gärna köper 10 stycken glassar om man får göra dom själv. Och slänger nio av dom. Japp.


Välkommen

..lite mer välkommet besök var Emil som varit här ikväll! :) <3

Nu kikar jag på passet som jag ska köra med spetsarna på idrotten i morrn. Vi har spinning på schemat. Kul!!

Mindre kul är att jag ska spänna tandställningen oxå i morrn.

Sängen väntar! Och en sista genomkörning av pianoläxan. Å andra sidan kan man ju undra om jag verkligen behöver gå och lägga mig, jag som sov till halv tio såhär en tisdagmorgon... ;)

Ovälkomna besökare

Jag har fortfarande andan i halsen efter att ha sprungit genom huset upp till trygga soffan, efter att ha suttit nere vid pianot. Det raspade och prasslade där nere.. Tror minsann det kan vara en liten mus i nåt hörn....

Aaaaaaah!

I övrigt trivs jag med ALLT som har med boende på landet att göra, men möss kan jag vara utan..

Farväl

Nu ska jag få min dom.

Utvecklingssamtal.

Bara jag?

Är det bara för mig som det inte funkar att ladda upp bilder på FB? SKIT säger jag. Jag som har massor av trevliga bilder från helgens cykelfest och från hockeyn igår.!


Ibland är dom faktiskt lite fyndiga till och med på mellanstadiet. Utdrag ur Abbes engelskläxa:

Mum: Come on, eat your breakfast. You'll be late for school.
John: I don't want to go to school. The teachers don't like me, the children don't like me - nobody likes me.
Mum: All the same, you must go.
John: Why?
Mum: Well, for one thing you're 45 years old, and for another you're the headmaster.

Jag skrattade högt. Kanske för att jag är trött, jag vet inte.

Fy skäms

Det har inte blivit mycket bloggande den här helgen inte. Fullt upp kan man säga!

Gårdagen var lång och mycket rolig! Cykelfest på kvällen, vilket gäng :) Haha!

Det kommer kanske ett par guldkorn så småningom.

Veckan som kommer gillas! 4 "sovmorgnar" av 5 är ganska härligt.. Att få sova till längre än 06.00 är guld.

God natt!

PS. Vilket spinningpass som avslutade helgen då! TRYCK är ordet. Åh vad jag älskar söndagsspinning! :D Grymt skoj!

Home sweet home

Hemma efter en lååååång dag. Kvart i åtta i morse åkte jag hemifrån.

Kvart i två satte jag mig i bilen och åkte hem från (h)julfesten. Däremellan en liten tur till Stockholm för några timmars övning med Carmen oxå.

Tierp by night är rätt dött. Men vad får man se? Jo, EN enda människa. Och vem? Jo, en JULTOMTE.


Hm, mer får det bli i morrn. Nu ska jag sova, och bara så ni vet: Den som väcker mig i morrn bitti säger jag upp all framtida bekantskap med. För imorrn kära vänner har jag min första sovmorgon på MKT länge.

Tack och god natt.

Tack till er som över huvud taget tog er igenom mina tågtankar. Och till er som inte gjorde det, så kan det kanske vara värt ett nytt försök.

Angående "I väntan på julen" som stundar lördagen i andra advents-helgen, så kommer det bli riktigt bra hoppas jag! Det blir som vår lilla julkonsert, i K-holms kyrka. Myspys-stämning vill vi ha då! Det verkar ju hoppfullt eftersom snön redan idag har börjat singla ner över marken. Dock ligger den ju inte kvar så länge...

Mindre bra är att jag hade glömt att vi visst har engelska glosor till i morgon. Vi fick dom igår. Slarvigt Karlsson. Med lite tur får jag håltimme i morrn förmiddag eftersom min sovmorgon går bort.!

Alltså är det dags att sova nu. Nu bums.


(Nu när jag sitter och kikat igenom alla fotoalbum i jakt på bilder till lördagens bildspel, kan jag konstatera att vår kära KF är ganska snygg ibland) :Tågtankar

Som jag sa igår var jag väldigt kritisk i mina tågtankar på vägen hem och jag kanske rentav ska dela med mig av dem. 

Vi svenskar är ju faktiskt bedrövliga vad det gäller vissa saker, hur vi beter oss och hur vi pratar! Ett falskt samhälle lever vi i. Världen ser inte ut som vi vill ha den, ingen är sig själv och ingen mår bra. Vi är rädda för det mesta (läs: allt), har oftast lite ont någonstans och tycker oftast att det är lite för varmt eller regnar liiite för mycket.

Inte heller är vi nöjda med löner, arbeten, skolmaten, chefen, eller lärarna. Räntan är lite för hög, bussen försenad två min och skorna för dyra. Vi är som alla andra för att det är bekvämt och enkelt att slippa tänka själv.
Vakna.

Jag fortsätter på samma spår som i förrgår - rösten. Pratet. Håll med, eller starta diskussion och bli osams. Där är alternativen. Säg det du förväntas säga och inte vad du egentligen tycker. Prata om gårdagens nyheter och världsproblemen. Men du får ju inte veta för mycket, och du får inte verka oallmänbildad.

Stick fan inte ut i mängden, då kan du ju bli påhoppad i stadsparken eller mobbad i skolan, utestängd från grannskapet. Stoppad av polisen för att du har olika färg på skorna (tänka sig om en schizad människa gick fritt på gatan!).

Hur hamnade jag i dom här tankarna undrar ni. Jo, när jag satt på tåget och tänkte på "pendling". På väg hem sent i mörkret efter en lång skoldag. Men jag ska väl inte klaga. DÄR började det. Folk frågar mig ofta hur det är i nya skolan, hur utbildningen är och hur jag tycker det är att pendla. Jag svarar alltid att det går bra. För det gör det ju. Men det är såklart jobbigt att pendla. Men det är förhoppningsvis värt det.

Vi säger vad vi förväntas säga för vi får inte ha det perfekt. Vi ska ha det bra, det är det frågeställaren vill höra när den ställer frågan (den bryr sig ju faktiskt). MEN eftersom frågeställaren själv inte har ett perfekt liv förväntas vi (och får inte heller för den delen) inte heller ha det perfekt.

Dessutom ska vi se snygga ut och helst skvallra om grannarna också.

"Självkänsla" hit och "Självförtroende" dit. Lycka till. Knyckla ihop jantelagen och stå upp och var stolt istället. Gör vad DU tycker är roligt och vad du tycker om.

Så länge du inte bryter emot lagen, är lite förmer än någon annan eller har den flashigaste bilen på gatan, eller....

SUCK.

På G!

Nu börjar det likna nåt! Det blir ungefär som julkonsert med en liten andakt kan man säga. Skriv in i kalendrarna!VÄLKOMNA!


Kritisk

Idag när jag satt på tåget hade jag en liten djup - och kritisk - tankestund för en gångs skull. Vanligtvis brukar jag somna i samma sekund som jag sätter mig men inte idag inte. Tankarna började vandra och vad jag kom fram till kanske ni kan få veta i morgon för nu är jag alldeles för trött.

SOVA.

Det är torsdag i morgon. Torsdag betyder döden. Hur som helst så ska vi inviga Boland som FN-skola i morrn, och även nåt som kallas "Speakers corner" och spetssångarna ska sjunga.

I don´t like my hals som fortfarande låter som den kommer från Kraxistan. Och there it came en liten bit of my alter ego Percy Nilegård, you know ;)


Instrument.

Instrument är ju ett ganska fantastiskt påhitt. Vad som ändå är så häftigt i instrumentväg tycker jag är rösten. Den bara finns där hos (nästan) alla människor. Vissa människor utnyttjar rösten mer, andra mindre, och framför allt till olika saker. Anmärkningsvärt. Det syns inte ens! Inte som det där bängliga pianot som tar upp ett halvt rum, eller fiolen på väggen som ger ett intryck av musikalitet hos innehavaren. Den göms liksom inuti..

Ingen röst är lik någon annan. Olika karaktärer, tekniker och uttryck. Å andra sidan finns det väl inte två pianon på denna jord som låter lika heller utan alla är individer, men där är det inte lika tydligt.

Vart vill jag då komma med detta dravel? Jo, min sångröst är inte bra den här veckan utan är hes och skrovlig efter förkylning och hosta. Det är först då som man faktiskt inser värdet i en frisk röst som man trivs med.

Uppsjungning är inte heller att förakta, det kan jag säga... Där kommer vi till det tråkiga med rösten. Ett piano kan du stämma, likaså en gitarr. Rösten har bra och dåliga dagar och ska värmas upp för att komma till sin rätt.

Jag känner det idag när jag inte ens haft varken kör eller sång i rädslan att sjunga sönder rösten. Inte heller kommer jag särskilt många toner varken upp eller ner i registret, och undrar om det trestrukna C:et verkligen finns någonstans i mina tre oktaver..

Mer honungsvatten åt folket. Man är inte hel utan sin röst.


Knasdag

Ibland blir man ju förvånad, till och med på Boland. Jag har haft en lektion idag. EN. Sen kunde jag åka hem. Hm.

Men jag ska inte klaga! Dagen blev ju väldigt lång. Lunch på stan med tjejerna och därefter hemresa med Ebbis & Larsson :) Inte fyskam! :) ....och en visit på OlAnders, inte att förglömma. Första gången efter sommaren som jag var där "på riktigt" och kände in dofterna och pratade med alla gamla lärare.

Ja, en konstig dag blev det. Men den är ju inte ens slut än. Ovant..

Dagen ska i alla fall avslutas med att spela på pianoläxorna och träffa Emil!

Den senaste timmen...

...har jag ägnat mig åt Ebbis blogg! Så nu är den uppdaterad med lite mörkare nyanser och snirkel-krusiduller hit och dit! :)

SPETS

KONSERT på G!

EDIT: Haha, mitt puckade jag, ni vill väl kanske veta vilken dag det är..

Plats: Alfvénsalen i Uppsala
(Ligger i korsningen mellan S:T Johannesgatan, Linnégatan och Västra Strandgatan, strax söder om Linnéskolan)

Datum och Tid: Måndagen den 16:e november klockan 18.30

Program: Allt från Purcell och Chopin till Michael Jackson!


...och vilka är det då som uppträder? Jo ser ni, det är spetsarna! Vi nio spets-musikelever från Bolandgymnasiet (ettorna + tvåorna).

Självklart är det gratis att gå!

Så nu ser ni till att komma, det kommer bli kanon!

VÄLKOMNA


Kungen levde

Ikväll kan jag säga att stämningen i salen var som om The King själv var på plats.. En timme med Michael Jackson som vi svettade oss igenom med intervaller - extensiva och intensiva. Salen var näst intill full och jag hade deltagarrekord för söndagarna den här terminen, grymt!

Mörk och "skum" sal med tända ljus, pimpad t-shirt och original blandade med remixar och mash-ups. Ni som inte var där missade något. Fönstren skallrade och jag var nästan orolig att spräcka ena högtalaren där på slutet, haha..

Nu är det dags att sova. Det är visst skola i morrn...

Jobbigt

SHIT POMFRITT vad söndagar är jobbiga. Fråga min omgivning, dom stackare som är tvugna att stå ut med mig på söndagar.

En vanlig dag på jobbet


SÖNDAG


RSS 2.0