Introduktion

På spinningschemat står Introduktion även denna vecka. Fokus på att lära känna kroppen och bli bekväm med olika tekniker för att vara förberedd för vårens bravader! Jag hoppas jag slipper undan tekniska problem den här veckan och faktiskt kan instruera på riktigt. Det vore trevligt!

Ses i cykelsalen 18.40!


Snövitt

Vi har mer snö än det varit på många år... Underbart vackert är det, men det kunde ju få sluta snöa någon gång så det går att njuta av det också.


Trötter gillar raggisar!


105.6

Nynnar *Nile city hundrafeeemkommaseeeeex!*

Nu är det Nile City för hela slanten. Resten av natten.

A good night

Dötrevlig dag måste jag säga att jag har haft! Den blev som planerat och avslutades mycket trevligt på Vapiano inne i city. Bönder i stan, yes.  Nej då jag gillar stan - om jag får åka hem sen igen, haha.

Konserten gick bra men nu känns det sorgligt att det är slut på det hela. Carmen är slut för den här gången så nu är det dags att hitta på något annat. Jag ska göra en liten comeback ute i Kyrkbyn den närmaste tiden tror jag bestämt!

När vi kom in till Stockholm hände något som var totalt oväntat. Mamma och jag stannade vid ett rödlyse mitt inne i centrala Stockholm och VEM kliver ut i gatan på övergångsstället mitt framför bilen om inte MORMOR! Jag menar, hur höga är oddsen. Rätt lustigt.

Jag har haft ofattbart bra koll på den lilla tillstymmelse av lokalsinne i mig idag. Fantastiskt. Nästan så att jag är stolt över mig själv.

Just nu känns min mage ungefär som en fotboll. Gott och mysigt som sjutton var det och jag undrar just hur många vitlöksklyftor som egentligen proppats i mig ikväll. Jag vill nog inte veta och garanterat inte ni heller. Varmrätten var något fantastiskt. Pasta med jätteräkor, tomatsås, vitt vin, vitlök, chili och basilika. Mmm.

Tjocksmock

SITTER MED MAMMA, ÅSA O MARTINA PÅ VAPIANO OCH TJOCKANDAS EFTER EN ITALIENSK TRERÄTTERS. UNDERBART GOTT OCH VÄLFÖRTJÄNT EFTER EN LYCKAD KONSERT! (LÅNAR ÅSAS IPHONE OCH HAR BARA STORA BOKSTÄVER ATT RÖRA MIG MED). PUSS!

Update

2-3 dm nysnö, snöflingor stora som dasslock och en stressig Matilda.

- Hoppas bilen kommer ut från gården.
- Poolspel i Vegahallen med nationalsången.
- Stockholm!
- Konsert i Kungsholms kyrka 16.00
- Middag på stan!


Puh. Andas Matilda. Andas.

Concerto

Sova tidigt kanske?

Fullbokad i morrn! Hinner med en nationalsång på poolspelet i Tierp innan det är dags för Carmenkonsert i Hufvudstaden.

Kungsholms kyrka kl. 16.00 i morrn!

Spinning-pet

Petar lite grann i spinningpasset till på söndag.

Den här låten är faktiskt helt underbar:


På en svinblink

Den här veckan har ju gått i rasande fart! Det är nästan läskigt.

Jag har precis dragit av mig skidkläderna efter en liten snöskottning. Kan ingen snäll människa skänka mig en traktor, gärna med plogblad?

Bara så ni vet har jag fått tillbaka mitt liv idag skulle man kunna säga. Trevligt värre faktiskt! Glad-Fredag med andra ord. Inspirationen, glädjen och viljan är tillbaka som i ett nafs. Kvällen blir lugn med middag, tiramisú och slöande i soffan. Konsert på Kungsholmen i morgon!


Tralalala!


Kräftroompa

Kräftarsle. Kräftrumpa. Kräftass.

Grisrumpa. Grisarsle.


Det låter plötsligt inte lika delikat längre. Synonymer är inte alltid bra.

Andnöd

Nyligen hemkommen från Gefle är jag! Snabba Cash har beskådats på bion. Bra film, helt klart sevärd och jag inser att jag nu måste läsa boken också. Den var ganska psykisk måste jag säga. Våldet får en annan innebörd än att det "bara är film" när det utspelar sig mitt i Stockholm och det säkerligen ligger en hel del sanning bakom hela den här snurren som de lever i i filmen. 

Innerstaden och dess rikingar där pengar är det enda som betyder något ställs mot värsta slummen med droger och våld som vardagsmat. Och en stackare som står med ett ben på varje sida och inte vet riktigt vad han ska göra med sig själv.  

Jag insåg också att det finns få saker som får mig att må så illa som när små barn och djur far illa. Fy och en massa fula ord. Här i Fina Superriktiga Perfekta Sverige finns det nog en hel del barn som inte har det särskilt enkelt. Att en 8-årig flicka lämnas ensam med sitt gosedjur i ett motellrum när pappa går ut och skjuter människor, och att en kille får sitt ansikte halvt krossat emot ett tvättställ - det är sjutton lika plågsamt att se. På så helt olika sätt.

Nu ska jag sluta tjata innan jag går igång.


Pappa sitter och matar in godis medan vi väntar på att filmen ska börja.
Jag: Pappa, du behöver ju inte äta upp det innan det är slut..
Pappa: Det är väl det som är meningen eller?

Mamma ringer på väg hem.
Mamma: Hur är det? Var är ni?
Jag: Bra, vi är i Skutskär. Jag har precis börjat andas. Haha.
Mamma: Aa, mm, det luktar illa när det snöar vaa? *med en STOR skopa ironi i rösten*
Jag: Ja. Alltså. Filmen var sån.
Mamma: *host*

För er som inte bor i närheten: I Skutskär luktar det, rent ut sagt, SKIT när det blåser åt fel håll. Det är nån stor fabrik där som släpper ut vedervärdigt illaluktande snusk.


Att inte tänka sig för.

Som ni kanske vet är min bror galet fiskeintresserad och det visar sig ibland (som när han kallade Axel för Laxen utan att tänka sig för t.ex.).

Ibland glömmer jag bort detta faktum.

Jag & Abbe jämför våra händer. Vem som har störst. (Konstigt nog har jag med mina små händer fortfarande snäppet större. Hoppas för hans skull att han växer ikapp mig snart..)

Jag: Men spänn då! Din hand känns som en död fisk!
Abbe: EN DÖD FISK ÄR FAKTISKT INTE SLAPP! En abborre är redan efter fem minuters död stel som en pinne och man kan slå den i en sten och den rör inte en fena.....och så fortsatte utläggningen om fiskar och deras död.


Jag lär mig aldrig.Edit: Jag längtar till Robertsfors nåt så in i bänken! Tittade igenom bloggarkivet och här fanns en del anledningar till att längta dit.

Tips

LadyDahmer slänger ofta ur sig kloka saker. Hon sticker ut, är originell och får folk att tänka till. Det gillar jag!

Ni hittar henne HÄR.


Jazzigt

Idag har jag påbörjat ytterligare ett steg i mitt musik-breddande. På sånglektionerna kommer jag nu en period få sjunga en del jazz. Började med en klassiker idag - Cry me a river (jag tänker ALLTID på Justin Timberlakes låt med samma namn när någon nämner den låten..).På fredag påbörjar jag mitt samarbete med en ny pianolärare, det ska bli otroligt spännande. Min förhoppning är att få en hel del improvisation, komp och dylikt. Han är en fantastisk jazzpianist så det lär förmodligen bli en del sådant gissar jag. En bra, blandad kompott vill jag ha!

Intressant chatt

Abbe och jag sitter i varsitt rum och chattar med varandra. Socialt värre. Det värsta skällsord han kunde komma på att kalla mig för var Plattfot. Gullunge. Jag måste nog ta och lära honom allt vad storasyster kan.


Muahaha.

Jag hann inte.

Nej jag hann inte. Trots att jag inte ens varit i Stockholm idag. Ni överlever.


Förvirrad

Hm, jag försöker smälta vad som har hänt idag på löpande band.

Carmen-konserten är avklarad och det förstod jag nog inte förrän jag fick se videon hemma hos mormor och morfar. På det hela taget så gick det mycket bra! Roligt - men nervöst - att vara på "hemmaplan". Sen var det ju trevligt att få visa upp vad jag stuckit iväg till Stockholm och gjort en dag i veckan och som ingen egentligen haft en aning om vad det varit. Nyfikenheten hos folket här hemma är nu stillad!

Spinningen blev ju en märklig upplevelse. Det var glapp (eller nåt) i headsetet och första kvarten hade jag stora problem innan jag till slut gav upp och körde utan. Jag fick gapa och skrika men det gick ju också. Tursamt nog var det ett enkelt upplägg så jag slapp prata hela tiden och kunde därmed vrida upp musiken lite mer i stället.. 17 glada själar hade jag framför mig. Mycket bra! Hoppas de kommer tillbaka trots den konstiga terminsstarten.
Det enda

Idag har jag bara en sak att säga. (Läs: Hittills har jag bara två saker att säga och det är kluvet om jag har MASSOR eller ingenting att säga ikväll när jag kommer hem):

Om ni mot förmodan skulle ha missat det så är det

KONSERT I TIERPS SOCKENKYRKA KL 16.00 IDAG. Jag kommer dit med Stockholmsensemblen Carmen som jag berättat om under hösten.


Inte nog med det så är det..

SPINNING IKVÄLL KL. 18.40! 


Vi ses?
 

Nu har jag inte riktigt tid med det här längre.. Packa träningskläder, dator, öva igenom en sista gång, duscha, stryka, bestämma kläder... Listan är oändlig. Och jag ska åka om cirkus 2,5 timme.


Abstinens

Jag fick just en otrolig lust att spela orgel. Vet inte hur det kommer sig riktigt. Förmodligen för att jag förknippar den här bilden med sommar och skolavslutning och orgel dessutom är så otroligt pampigt. Maffigt är ordet!


En crazy hausfrau

Dagen till ära har jag varit überhurtig! Tre sorters bröd/bullar ligger i frysen och så har jag städat. Sångpärmen som är i ordning till konserten i morgon stirrar argt på mig. Jag har övat en del tills dess också men jag behöver väl inte ens tala om att jag är nervös. Hur som helst ska det bli grymt roligt och jag hoppas att det kommer mycket folk - alltid roligare då!

"Mycket folk" leder mig in på spinningspåret då mina sedvanliga söndagspass drar igång i morgon kl. 18.40. För er som gått förr ska jag förtydliga att tiden är framflyttad tio minuter på grund av yogan som är före.

Kanske bör jag tillägga att jag faktiskt firar ett år som cyclinginstruktör? Woho! Min tredje termin.  Efter ett resonemang med mig själv kom jag fram till att jag nu påbörjar min tionde termin spinning. Kan det stämma tro? I såfall ser min "spinninghistoria" ut såhär:

2005 - Jossan och jag började gå på Silvas ungdomspass och åkte ner en gång i veckan till Aktivéra. Vi var då lika gamla som Albert är nu..
2006 - Rullade på likadant som året innan.
2007 - Jag har för mig att det dök upp ett ungdomspass till i veckan och vi hängde där nere på båda. Jossan slutade under hösten.
2008 - Superlycka över att få tillgång till alla pass i veckan! Cyklingen blev terapiartad och jag körde som en galning flera dagar i veckan.
2009 - Jag hamnade på podiet under början av januari och delade familje- och drop in-passen med Silva under våren. Hösten fick jag mina söndagar och hade en sjukt rolig termin med en bra grupp!

..och nu fortsätter det! Med bättre musik, bättre upplägg och mer glädje än någonsin.
Den här bilden vågar jag knappt publicera, men det faktum att HELA cykelsverige redan har sett den gör det hela mindre pinsamt. (Den togs i Jönköping i samband med Svenska Cykeldagarna förra året för er som inte vet..och har legat ute överallt. cyclesport.se hade den på sin startsida i flera månader, rosabandet24timmar, cykelklubben..You name it.)


Eftersläntare

I veckan har jag inte kommit mig för att slänga in bilderna i datorn från Evves födelsedagsfirande i söndags. Desto roligare blev det nu.

Några av dem:

Snögubbe i egen hög person.
Fortare än blixten

Den här veckan har gått sjukligt fort och det är jag mycket tacksam över med tanke på att jag var skapligt gruvlig i söndags kväll. Livet är på bana och fredagen avslutades toppenbra på stan tillsammans med Bea, Johanna & Anna. Myspys! Är det något vi kan så är det att prata. Jisses anåda!

Kan ni tänka er att jag lyckades med att inte köpa varken skor, skjorta eller jeans som jag hittade på stan. Nej minsann, en ny I-pod står överst på införskaffningslistan och det går inte att rucka på.

Kvällen ska jag nog ägna åt att få ordning och reda i datorn, det vore ganska trevligt att ha gjort nu när spinningterminen drar igång på söndag.
Uj uj, nervositeten inför konserten på söndag kommer krypandes också. Uäh. Kom kom kom och lyssna!

TIERPS SOCKENKYRKA SÖNDAG KL 16.00!

Teknikens under

Det är inte min teknikvecka den här veckan. Snart hivar jag ut datorn genom fönstret!

Fyndlådan

I externa hårddisken går det att göra många fynd.

Jag saknar, skrattar, minns och tänker tillbaka

Den här hemska silverkreationen åkte fram några födelsedagar..

Hihi, vår lilla tvålis innan hockeykarriären drog igång! ; I bagarstugan
 
För jag vill åka slaaaalom.

Långt hår! Det var ett tag sen det! Bild 2 skrattar jag nästan ihjäl mig åt. Den togs på min 10-årsdag. En liten kommandora som leker allsångsledare.

Cykla i slalombacken ska jag aldrig mer göra..; Min största kärlek och jag behöver få nyförälskelsen åter tror jag.

Logdans, det är grejer det!; Tänk när KF var en så här liten söt sak..


Mina vänner grisarna saknar jag enormt!


Hemligt gömställe

Det är i teaterrummet det händer. Det är där det visas storfilmer och mästerverk som Actionman och Conan: Barbaren och dessa stormän dyrkas.
/Majsan aka Matilda

Löften är till för att hållas.

Analbesvär. Analklåda. Analsprickor. Hemorrojder. Vad är det här egentligen.. TV på bästa barnprogramstid en onsdag. I nästa andetag kan man förlova sig genom att handla på Willys. Och så en Wasa Solruta på det.Jag håller vad jag lovar ibland i alla fall! Håltimmes-dagen är avklarad och trots att GeMulektionen var ganska onödig var den värd att gå på. Ytterst konstigt hur den kunde vara båda på samma gång men ni förstår, vi lärde oss ingenting nytt men fick tillbaka våra prov (89/91 och min miss var att jag skrivit trestrukna G ist för trestrukna F. Ett slarv som jag kan leva med faktiskt).

 
För övrigt gick terminsprovet för killarna bra och jag skötte mig också. Dagens nervösa punkt gick med andra ord mycket bra! Typiskt mig att nervösa mig sådär. Jag gör alltid så.


Just nu sitter jag i soffan och njuter av lugnet att inte ha något att behöva få klart till i morgon. Lovely.

Klagosång

Hm, min sovmorgon går bort i morgon. Uäh.

Min onsdag:

08.30-09.05 GeMu

11.30-12.05 Piano

12.35-13.30 Engelska

15.15-16.30 Idrott & Hälsa

Fin dag


I morgon kväll ska jag ha glad-kväll, jag lovar. Jag menar, då är onsdagen över så då finns det liksom inget annat än att vara positiv!

Back in town

Haha, back from town kanske. Hur som helst: hemma i byn igen! Gårdagen var oändligt lång och jag dog när jag väl kom hem till Åsa. Ännu mer död var jag i morse när jag skulle upp. På tisdagmorgnarna på spanskan har jag alltid en enorm hemlängtan. Då är allt liksom bara eländigt. Det brukar ordna upp sig sen på håltimmen med en kopp kaffe.

Jag är hemma ovanligt tidigt idag och det känns ju rentav fantastiskt. Jag älskar vår svensklärare för att hon valde att vara sjuk just idag, särskilt som jag blev tillfrågad om att kompa spets-sång-killarna i morrn på deras terminstenta. Fanns liksom inte på världskartan att säga nej. Så, jag gissar att jag kommer ägna en stund vid pianot ikväll.

För övrigt är jag vid ganska gott mod! Hade möte med studierektorn igår och så drar terminen igång på Aktivéra den här veckan så det finns hopp om livet ;)

Min I-pod är död. Den dog igår morse på väg till bussen. "Ja ja, den får väl ladda ur så är den nog fit for fight igen". Jo tjena. Jag tror jag har lyssnat på min sista låt på min käraste följeslagare. Helsike. 


Muahaha, det kommer inte riktigt se ut såhär ikväll.
Till er som tänkte vara spydiga: Bilden togs inte förra veckan. Den hittades i mappen "Julen 2003".


05.50

Söndagsångest gillas inte. Vet inte varför det förekommer, men det kan hända att det är för att jag känner mig lite oförberedd för den kommande veckan. Hm. Hur som helst så ska det nog bli bra när det väl gäller, men det är trögt att komma igång med ny vecka.

Min vecko-teori brukar funka alldeles utmärkt.

Tänker på..

..måndag att "Okej, skit, hela veckan kvar"
..tisdag när veckarklockan ringer att "Jamen efter idag är det bara onsdag, torsdag och fredag kvar"
..onsdag som är veckans hat-dag att "URK! Mitt i veckan, hua så segt det går". Onsdag kväll: "Woho jag överlevde. Bara torsdag och fredag kvar. Lill-lördag".
..torsdag morgon: "HUR ska jag klara av TVÅ dagar till?". Kväll: "Meh! Bara fredag kvar! Woho!"
..fredag att "Jamen nu har jag bara en kort dag kvar. Och dessutom sovmorgon. Jag överlevde den här veckan också".

Jag vet att den här veckan oxå kommer se exakt likadan ut.

"Slut som artist"

Typiskt mig. Jag gick från att ha en tom söndag till att ha en fullspäckad söndag. Dock blev det en rolig sådan och jag kommer att överleva tack vare att jag har håltimmar i morgon som gör att jag kan slappna av ikväll. Jag började i kyrkan på förmiddagen (3:e dagen i rad nu, prästen frågade om jag flyttat dit..) med tacksägelse för Asta.

Hela eftermiddagen har jag spenderat i Karlholm! Inte varje dag man får gå på födelsedagskalas i storstövlar, underställ och skidstass. Mer sånt! Korvgrillning, pulkaåkning och fika med kusinerna bus och mostrarna och morbröderna och ja...! Helt slut. Inte blev det bättre av att jag fastnade med Evves Wiispel "Just Dance". Det var sjukligt roligt. Och svettigt. I alla fall när det började gå uppåt 5-6 låtar. Haha!

Helt plötsligt hade helgen gått och gömt sig och jag har inte riktigt fattat att det är ny vecka på G. LÅNG vecka dessutom. Alldeles för vanlig. Prov,  sedvanliga läxor och redovisningar, Carmen-övning, Åsa-sovning och Carmen-konsert har veckan att bjuda på.

Medan jag ändå håller på så kan jag göra reklam för konserten som är på

SÖNDAG DEN 24:e JANUARI KL 16.00 I TIERPS SOCKENKYRKA (Kyrkbyn)

Det kommer bli något som nog inte liknar vad ni hört förr tror jag. Spännande kombinationer i nyskriven kyrkomusik av Mårten Jansson. Allt från sånt som hängt med Carmen från dess begynnelse till sånt som kommit pinfärskt en del i taget till övningarna nu under hösten. Mässan "Missae Brevis Simplicatis" är en sådan, och den får se dagens ljus för första gången på söndag!


Konstateranden

Det här är sånt vi kan skratta hysteriskt åt när vi är både trötta och hungriga. Såhär i efterhand är det liksom inte ens riktigt roligt.


Jag måste ha någon sorts nagellacksfetisch. Det är illa när man till och med köper fula nagellack. "Bara för att dom är roliga". (Okej, innan jag blir dumförklarad: det var inget 90-kronorslack precis. 19.90. Budget med andra ord) Chock

Vilken värmebölja! 20 grader varmt i hela huset och -3,5 ute.

Känner mig smått förvirrad.

Kontraster

Jobb som är varierande gillas! Att jobba med kyrkan är varierande om nåt. Idag sjöng jag på Astas begravning och för att klara av det var det jobb-tänk som gällde. Ända fram tills jag hade sjungit klart och gått ner var jag jag "på jobbet". Sen var jag på begravning.

Kontrasterna ligger i att jag i morgon ska tillbaka till samma kyrka men sjunga på bröllop. Sorgen byts ut emot en glädje som, förhoppningsvis, ska hålla i sig i många år!


sova sova sova säng säng säng!

Favoriter

Ingen av låtarna är direkt en extraordinär upplevelse men de ger en känsla som är, ja, bra.

Ett sista avsked

Idag har vi sagt adjö till Asta. Fantastiskt att hon fått leva hela 95 ½ år. Det blev sorgligt men stämningsfullt och värdigt. På minnesstunden log jag för mig själv när minnen av henne ploppade upp i huvudet.

Jag såg henne sitta på stolen framför ugnen i farmors kök med huckle och förkläde och vänta på pepparkakorna som gräddades. Det såg likadant ut varje år någon vecka innan jul. Aldrig heller kommer jag glömma hur jag så många gånger kommit in till henne i hennes lilla hus och hon bjudit på fika (ofta hemgjorda maränger) och viskat halvhögt, som bara en gammal människa med dålig hörsel gör, "Jaha ja Matilda, har du hittat någon fästman än??". 

Alla saker sedan som hon så omsorgsfullt pysslat om. Prydnadssaker, bonader och julsaker som jag plockat med jämt. Trots att det är två år sen känns det inte länge sen jag sprang runt och julpyntade hennes hus en hel dag i december. Dalahästarna, kungsängsliljorna, de virkade pepparkaksgubbarna och alla domherrar i plast. Allt som jag förknippar med henne. I skrivande stund kommer jag på vad Albert sa en gång när han precis lärt sig vad
rimma var när han var liten. "Asta Kasta Pasta" blev en grej som vi körde med länge.

Lilla Asta, som var mån om de sina, med ett bestämt humör men oftast glad och alltid pratsam med alla människor hon träffade. Som Anna sa i sitt tal idag: Hoppas att du, återförenad med Gösta, nu sitter med ditt handarbete och Gösta med sin harpa.

Den sista av de nära i den äldsta generationen i släkten är nu borta och nyckelharpan som hänger här hemma på väggen drar uppmärksamheten till sig mer och mer. Nån gång så...

Sov gott Asta. *26 juli 1914   +29 december 2009

Asta på min konfirmation iklädd pappas TdF-keps :)

This is the dark side

Ibland bestämmer jag mig bara rakt upp och ner för saker.

Som att inte gilla LIDL till exempel. Ni kan få se varför om ni vill.

Matilda proudly presents: The Dark Side Of LIDL.Och croissanterna, som är deras största stolthet, var SLUT!

Tillbaka

Det märks att skolan är igång igen. För nu är snart klagosången igång igen över att jag har håltimme och snart spanska. Men, jag ska göra mitt bästa för att låta bli klagosången i största mån idag.

Bara så ni vet är spanska inte kul.

Haha, jag glömde...

Angående min nyinköpta bok Labyrinten av Kate Mosse:

Jag: Ehm, jag började läsa den där nya boken på tåget och den verkar rätt konstig (i positiv ton).
Ma: Ja det förstod jag väl!
Jag: Jaha? Läste du på baksidan igår?
Ma: NÄÄ, jag kollade på framsidan.

Labyrinten


Tjuvlyssnat - bland annat.

Abbe: Mamma, vet du vad gädda heter på latin??
Mamma: Gäddus?


Vad jag däremot skrattat högt åt mitt i min järnskrotseländeskitsmärta var en "rolig bok" jag hittade i Snatra. Herregud så dåliga skämt men lite roar... Kanske att mitt Iprendrogande under eftermiddagen hjälper till att förklara det också. För att ni inte ska tro att jag gått och blivit tablettmissbrukare eller nåt så kan jag förklara att jag varit hos tandregleringen idag. 

På tandregleringen är dom trevliga. Men definitivt INTE snälla. Efter 45 (!) minuter i stolen fick jag äntligen resa mig upp och låta blodet rinna ner i fötterna igen med en aning mer spänt huvud. När jag klev ut utanför dörren efter ytterligare 10 minuter var det inte direkt angeläget att bege sig till skolan. Ut gick Matilda och hennes Tandställning. Soffa, Ipren och soppa för hela slanten blev det. Tur att det går över inom ett par dagar.

 
Tänk att jag inte bara är jag liksom, jag är jag och min tandställning. Synd att vi inte älskar varandra så särskilt mycket bara.


Mmjaa

Hm, jag sa ju att jag skulle göra en ny header men jag har inte haft tid att göra nåt avancerat. Det kommer dröja innan jag har tid att göra den jag egentligen vill ha. Så, det fick bli en liten kompromiss med mig själv.

Ofrivilligt och ovälkommet

Helt ofrivilligt och ovälkommet fick jag håltimme från 13.10 - 14.55. Naajs. Not. Sånglektionen uteblev. Trist med tanke på att det utan tvekan är den lektion i veckan jag får ut mest av. Till råga på allt finns det inte ett enda övningsrum ledigt så pianonoterna ligger och kliar i skåpet.

Konstigt nog är det ganska roligt att vara tillbaka. Inte för skolarbetets skull kanske, men för klassens. Jag har en himla härlig klass jag! Dock börjar tröttheten ta över nu. Herregud, jag vet inte när jag var såhär aktiv i hjärnan så många timmar i sträck senast. (Och då ska ni veta att jag bara haft 3 lektioner hittills...)

Det blev verkligen en rivstart och att kastas in i allt på en gång. Engelskläxa, råddande med att fixa ledighetsansökning, flytta prov och diverse annat. En glad nyhet är att jag idag fick reda på att jag fått betyg satt i Körsång A. Det var mycket trevligt. Jag sjunger Körsång B och har "tentat av" A-kursen genom att vara med i B och visa framfötterna. Skojsigt!

Off to the Hufvudstad

Carmen väntar! Kyligt ute.. Jag har inte saknat att vänta på bussar och tåg. Bara att ta ett djupt andetag och börja om. Ny termin och nya tag! Och ja, jag låter hurtigare än jag kanske är.

Första skoldagen i morrn. När gick jag upp klockan tio i sju senast? Vi får se om jag överlever. Wish me luck.


Zzzz

Apropå överlevnad

I morse var det 4 grader. FYRA! i vårt kök. Mysigt. Kan bero på att vi stängt av hallen och köket från resten av huset eftersom det är dessa rum som orsakar kylan som gärna sprider sig, men ändå. Köket måste man ju ändå till.

Det är nästan läge att anmäla sig till Extrem Överlevnad.

¨
Ganska smidigt ändå att slippa plocka undan frukosten. Kylskåpstemperatur i hela rummet liksom.


Update: 7 grader. Woho. Rena värmeböljan.
 

Tursamt nog är det normal rumstemperatur i resten av huset.


Den ena skummare än den andra

Vi är konstiga i vår familj, så är det bara. Och olika.

När det är operationsprogram går inte mamma att slita från TVn, då är hon helt inne i vad som händer och superintresserad. Inte en liten inälva eller skalpell får hennes mage att vrida sig då.

Pappa däremot, han typ kräks eller svimmar då. Men ser gärna Kill Bill, Death Proof och American psycho där dom håller på med allt möjligt blodigt snusk och hugger huvudena av varandra.

Men när det kommer till Extrem Överlevnad är varken mamma eller pappa särskilt kaxiga längre. Då är det mamma som sitter med kudde framför ansiktet och pappa som slår av TVn.

Abbe sitter superintresserad och ser när den ytterst konstige överlevnadskillen slickar sig om munnen efter att ha smaskat i sig en nattfjärilslarv i storlek med mitt långfinger.

"Nja" gäspar jag, och undrar om jag ska gå och titta på Killinggänget eller nåt...


SC

Det här inlägget satt jag nyss och skrattade högt åt. Spiderchick är underbar.

Ähmen

Jag misslyckas radikalt. Varje kväll. Klockan är just nu 02.00.

Lördagsfilosoferande: Fack och annat

Alla har, eller kommer, nog någon gång fundera över vilken sorts människa man är, vilket "fack" man hör till. Eller kan vi ens stoppa in oss i fack? Det är ganska fördomsfullt men ändå så finns det ju faktiskt olika sorters människor. Tur är väl det. Det här skulle kunna bli hur flummigt som helst men kontentan av det är att jag inte vet vilket fack jag ska stoppa in mig själv i.

Vissa dagar är jag den typiska esteten med en egen, lite halvflummig, konstig och allmänt skön stil och de nedklottrade röda eller gula conversen. Stora, röda hörlurar är på och i dem dunkar antingen House, den senaste sångläxan, Coldplay eller något klassiskt.

Andra dagar är jag den, till synes, präktiga och strikta i fina jackan, svart kavaj och högklackat som står längst fram i kyrkan och sjunger om Gud, spelar en psalm på orgeln eller, ja..

Inte nog med det så är jag ibland den "sportiga" och hurtiga som har för mycket energi, springer runt i Peakhood, jeans och gympadojor med en buff i håret och är i farten till kvällens spinningpass eller är på väg ut i skidbacken.

Som grädde på moset är det äkta lycka att sitta i halmen bland grisarna med blåställ, skor från Jula och en ful keps på huvudet. Eller så jobbar jag lika gärna hårt i ladugården med både det ena och det andra.

Nog har vi alla flera sidor av oss själva. Trots att vi kanske ibland tänker att "jamen, jag är ju en typisk musikmänniska/djurmänniska/träningsmänniska". Ja okej, men kanske inte bara?

Jag hoppar runt bland mina fack och tar en del här, och en del där. Kombinationen är den bästa. På trettondagskonserten iklädd vinröd kåpa kunde man se mina ilröda converse sticka fram under kanten. Varför inte?

Som jag skrev i min årssammanfattning kan jag inte heller välja fack genom de aktiviteter jag väljer. No way. Stå längst fram på konsert, titta på Girot eller vara i Taizé. Jag tänker inte välja.Talet

"Skvaller är bara nyheter som rusar i förväg klädd i röd sidenklänning."


Liz Smith (1923-), am. journalist och författare.


På Facebookvis:

Matilda Karlsson är nyss hemkommen efter en kväll med hockey i PEK-hallen och middag i Älvkarleby! Mucho trevligt. My spanish is muy bien, gracias.


Innan jag blir lite too much Percy Nilegård-style ska jag nog gå och lägga mig.


Djurvän

I den här familjen är alla djurvänner mer eller mindre. På olika sätt dock. Som bekant är fåglar inte mina bästa vänner men igår när det var -17 tog jag mitt förnuft och hjärta till fånga och gick ut med fågelmat.

Men, ibland börjar man undra. Mamma står och tittar ut genom fönstret på fåglarna som sitter i syrenbusken.

Mamma: Titta nu sitter dom stackarna där och väntar på maten.
Jag: Jag matade dom i alla fall igår när du var borta.
Mamma: Mm. Går iväg och klär på sig och pratar om hur viktigt det är att vi tar hand om fåglarna när det är så kallt.
Jag: Mamma, du har inte funderat på att ta in dom i salen och bjuda på middag ändå??I can't get it

Abbe skickade nyss det här på MSN. Vet inte riktigt hur jag ska tolka det. Hm..

Som en liten mygga i en stor värld är du en av flera hundra stycken små myggor som blir dödade varje dag!

En fluga som trycks fast mot ett fönster när flugsmällan kommer i fulfart! Du är en av dom! 

Och ni tycker jag är konstig?

 

 


Min bror

Min lillebror är inte som andra han. Jag bad honom skotta snö runt bron idag. "Okej" sa han och la sig ner på marken och rullade runt.


Jag fick helt hastigt och lustigt rycka in på spinningen idag. Ordinarie tjejen var sjuk, så jag åkte dit och hade Laps med gruppen som var en blandad sådan: allt från instruktörer och spinningrävar, till nybörjare som såg en spinningcykel för första gången idag. Hoppas jag får återse dessa nytillskott! Tryck var det iaf, det ska gudarna veta. Taggade till tusen var dom! En vild gissning är att många nyårslöften ska infrias nu när det blir vardag igen, så jag hoppas på full sal några veckor framöver.


Uppskjut

Kanske dags att börja vrida tillbaka dygnet? Jag misslyckades ikväll igen. Trots allt är det inte skola förrän på tisdag. Och jag är rädd att jag kommer tänka lika ända fram till måndag kväll. No good.

Konserten ikväll var en riktig genomkörare, roligt och härligt. Det mesta klaffade får jag lov att säga och särskilt inledningen kändes effektfull. Experiment i kyrkorummet som lokal är alltid kul! Mer sånt!

Av någon konstig anledning har det blivit mycket Händel den här hösten och jag gillar det mer och mer. Arior och körsatser är otroligt fina och det är grymt roligt att sjunga dem. Tänk vad man kan ändra sig. Jag som aldrig tidigare tyckt om att sjunga tvättäkta klassisk musik..

Att bryta ett löfte

"Över min döda kropp att den gamla headern kommer tillbaka upp igen"


I brist på annat gjorde den visst det. Förhoppningsvis blir den inte långvarig.

Skitgöra

60 GB senare.....


Att storstäda i externa hårddisken är ett riktigt skitgöra. Jag ger mig för idag. Nu jäklar ska där in nytt och fräscht!Omvridet dygn

Hm, kanhända att jag är inne i en liten lovbubbla.

I morse när jag vaknade av att jag hörde att mamma gick upp och öppnade datorn och började knappa trodde jag hon var helt korkad på nåt vis. Det tog mig en stund att inse att det faktiskt inte var mitt i natten, utan att klockan faktiskt var halv åtta och hon började jobba. Med tanke på antalet timmar jag hade sovit fram tills dess var det lätt att tro att det var mitt i natten. Och det var ju mörkt ute?

Jag drog täcket över huvudet och sov en stund till...

Det känns som att jag borde vara lite nyttig idag, som att städa lite, vara ute lite, röra på mig lite, spela lite pianoläxa, göra en ny header.... Och där var min dag fullsmetad. Det intressanta är att se vad som väl blivit gjort när dagen/natten är slut. Jag har nämligen en aning sämre disciplin såhär på lovet.
Det som jag väntat på

Aldrig någonsin har jag föraktat ett lov och tänker aldrig göra det heller. Jag börjar bara känna att jag behöver aktivera mig på ett annat sätt än vad jag gjort hittills. En eftermiddag och kväll fylld av konsertövning satt ganska fint idag. Folksamling och sång i ett, haha. Toppen.

15.00 började vi i Karlholm innan vi fortsatte emot Västland och kyrkan på kvällen för att träffa kören och instrumentalisterna. En liten andningpaus och ett hål på en timme innan övningen drog igång igen vid 19-tiden.

(Övningen var inför trettondagskonserten som är i Västland på onsdag kl 18!)

Det är ett grymt snöväder här kan jag säga, så efter jag pilat upp för backen hemma runt tio var det bara att dra på skidbrallorna och ta snöskoffan i handen. Jag fryser fortfarande, men fint blev det och bilen tog sig upp!

Ett otroligt tråkigt "vad jag har gjort idag-inlägg" men det får ni stå ut med. Jag har haft roligt i alla fall!

Hur som helst tror jag verkligen onsdagen kommer bli bra och en hel del saker blir annorlunda jämfört med föregående årgångar av den här årliga konserten. Hoppas bara att jag låter bli att slå ihjäl mig. Vore dumt eftersom det är första sången det handlar om menar jag.


Madonna

Idag flyttade Madonna in på Frösan för ca 90 minuter.

Självklart värmde vi med Oakenfold innan det blev dags på riktigt.

Grymt svettigt och roligt och tiden gick galet fort måste jag säga. Jag kommer sova gott i natt! Tack pappa för ett bra teamjobb!

Vad jag just upptäckte.

I det här inlägget hade jag visst hittat på ett eget ord. Yung, vad är det? Tung ska det såklart vara.

Kanske ska jag börja blogga på samma vis som den här tjejen, haha.Vad jag också upptäckte var att ICA Torget inte hade någon sallad. Inte alls nån sallad. Katastroooof.

Lätt när det är svårt eller tvärtom?

Eller, det är inte lätt när det är svårt heter det visst. Och just nu funkar det inte att sova. Jag kan liksom bara inte stänga ögonen och förmå mig att sova. Trots att jag vet att det skulle gå på ett kick bara jag försökte.


Pucko-jag.


På Axels vis

Ungefär såhär hade det kunnat låta om Axel hade fått summera kvällen:

Vi hade muteput hela tvällen och åt tatos. De va himla dott. Å föletten, teletteå tugel tett. Pelar inte bla itotti.. De e bala flölunda som gällel.


För er som inte förstod detta självklara:

Vi hade myspys hela kvällen och åt tacos. Det var himla gott. Och förresten, Skellefteå suger fett. Spelar inte bra ishockey.. Det är bara Frölunda som gäller.

Nytränad

När man knappt kommer ihåg den härliga känslan av att vara nytränad är det ju nåt fel som är trasigt. Jag var tvungen att påminna mig och den känslan är något jag vill ha mer av.

75 min spinning med obefintlig kondis och därpå lite styrka hemma på egen hand. Nöjd och glad!

Nu har jag precis anlänt till strömsbergarna och grabbarna är redan igång med bandyn, tur att jag har Klara ;)


Fredag hela veckan

Numer känns det som att det är fredag hela veckan ungefär så jag är inte riktigt med i matchen vad det gäller veckodagarna. Tydligen så är det fredag idag. Ledighet som ledighet, hallå.

I helgen ska jag i alla fall få röra på fläsket! Det ska bli sjukligt spännande. Jag gästspelar på Frösan och har spinning i morrn kl 10.30. Ett fartfyllt Lapspass som kommer bli grymt. Med tung och härlig house kan man köra nästan hur hårt som helst ;) 
 
Kvällen ska jag spendera tillsammans med tre (fyra?) busfrön med Robinson och annat lördagsmys.

På söndag är det åter dags att äntra Frösan då det är dags för vinterns grymmaste pass. "Sticky and Sweet indoor tour" som vi valt att kalla det så fyndigt. Då blir det konsertfeeling på så hög nivå det går att uppnå i en spinningsal. Ser ut som att det blir fullbelagt den kvällen vilket både höjer förväntan på upplevelsen för oss och deltagarna. Kul!P.S. Jag har varit med om mitt livs sjukaste middag. "Knäppgök" livar upp kan jag ju säga. Herregud.

Ett av mina två kort:

Ett av mammas två kort:


Puckade

Jag är puckad och jag vet om det. Andra vet nog också om det. Roligt är det då minsann när min kära bror också släpper loss lite och hakar på mitt galna jag.

Häromdagen, klockan elva på kvällen, hade jag en skopa energi att göra av någonstans. Och vad gör man om inte går ut och gör snöänglar?


Starten på det nya året

2010 firades in i Strömsberg där vi hade en lugn och trevlig kväll med mycket skratt, god mat och trevligt sällskap.

Jag har ett nytt favoritspel: Scattegories. Passar utmärkt för en tävlingsmänniska som gärna käftar och argumenterar. För tro inte att svaren alltid godkänns av motspelarna. Haha!

Under en viss (kort) tid ska man svara på 12 frågor där alla svaren måste börja på den bokstaven som kommer på tärningen innan tidtagaruret sätts igång. Man jämför svaren och de svar man är ensam om får man poäng för. 12 omgångar med olika frågor körs, och sen räknar man ihop alla poäng.

Ex: T

1. Sångerskor
2. Runda ord
3. Kräldjur
....och så vidare.

Nu var det så att vi lyckades få just bokstaven T och "Kräldjur" som en av kategorierna/frågorna. Det var då vi upptäckte att Mats har dålig hörsel.

L: Okej, på kräldjur har jag "Tjock mask". *skratt*
M: Tittar med stora ögon på Lotta.  VA? Vad säger du??
L: Tjock mask! Det borde jag väl få poäng för?
M: TJOCKMATS?! det var det VÄRSTA jag har hört!!
L: Hahaha, nej nu var det inte riktigt det jag sa...

RSS 2.0