Aaaaah!

Ibland känner jag mig sämst. Som nu. Om 4 timmar ska jag kliva upp igen, efter att även ha sovit. Det värsta är att jag inte packat färdigt än...

That´s me..


Isbit = Matilda

Idag gjorde jag något som kan ses som ganska korkat faktiskt. Jag gav mig ut och cyklade. Dom som bor i Västland/Skärplinge/Karlholm med omnejd kan förstå varför det var urbota dumt... Det typ regnar... Kallt regn...

Trots regnet skulle jag ju såklart ändå ut och cykla. Utan regnjacka. "Äh" tänkte jag och gav mig iväg. 

Sen behöver jag väl inte säga mer, utom att jag efter halva sträckan (nu blev ju inte den totala sträckan ngt att skryta med iofs..), fick gå in i värmen drygt en halvtimme för att över huvudtaget ta mig tillbaka.

Slutsats: Om du tycker det är trevligt att faktiskt vara medveten om att du har två ben, så cykla för guds skull inte när det regnar! (Man känner nämligen inte sina ben riktigt när de är tillräckligt kalla ;))


Men nu inne i värmen känns det rätt så bra, jag åker ju till ITALY i morrn! :)


Bara slut kvar

Nyss hemkommen från skolan och otroligt lättad över att ha alla nationella prov avklarade! Underbart!

Dock är det inte fullt lika underbart att jag faktiskt måste ägna hela kvällen åt pluggande! Jag får se det positivt: Det är högstadiets sista arbeten som ska slutföras! :) Jag ska ta mig i kragen och skriva färdigt filmreferatet, uppsatsen och ge mig på NO:n också.

Så nu ska jag slå mig ner och sitta djupt försjunken bland växthuseffekt, miljögifter, försurning och allt som hör till, resten av kvällen..

Tjingeling :)

Så var man tillbaka på noll igen.. ;)

Det blev en cykeltur! 37 km totalt, varav ungefär 15 med sällskap. Precis som förväntat blåste det rätt skapligt och jag hann även med att få några regndroppar på mig.

Nöjd med att dagen till ära ha tränat, åkte jag till faster på födelsedagsfika. Tårta. Och därav rubriken. ;)

I övrigt snurrar det mycket skoltankar just nu. 3 år på högstadiet är snart slut. Det känns overkligt och betygspressen är fortfarande rätt tuff. Nu när det går mot sommar är väl inte heller motivationen något att skryta med..

Under morgondagen ska jag klara av mitt allra sista nationella delprov. Det om något känns overkligt.. Dessa prov har känt ungefär som "A never ending story"..

2 dagar kvar som jag räknar timmarna. Sen styr mor och jag kosan söderut där vi över helgen kommer turista och en av dagarna även ägna oss åt sportevenemang :) Trevlans!

Det BLÅSER...

Tänk att det ALLTID blåser på Nordupplandsslätten... Och jag ska ut och cykla. Smart? Not. Men ganska trivsamt att få röra på sig lite! OCH för att kunna äta tårta hos faster i kväll med lite bättre samvete :)

Äntligen ska jag få ägna mig åt en sport som är riktigt trevlig..! Övriga delar av dagen har nämligen bestått av fotboll. Inte min favorit kanske. Det finns starka argument för det. 22 hårbenta, vuxna karlar iförda för stora shorts, springer runt på en gräsmatta och jagar en boll. Moget. ;-)

Om det är någon fotbollsnörd som läser detta, så vill jag bara för ert eget bästa påpeka att ni inte ska ta åt er alltför mycket.. ;)

Nej, nu ska jag fylla på magen lite och dra på mig trikåerna.

Trött och seg igen

Men rätt så nöjd :)

Pappsen och jag begav oss till Östervåla efter frukost, för att köra Vålatrampen (Tämnaren runt). Efter lite beslutsångest anmälde jag mig till långa banan (2 x 5,5 mil). Loppet drog igång, och jag hade blivit förvarnad om att det i regel går fort och ryckigt i början på motionslopp. Jo tack. ;) Jag lyckades bita mig fast iaf och hängde med andraklungan drygt 2 mil innan jag kroknade.
H tog hand om mig och drog mig runt! Men det blev bara ett varv.. Jag är hur som helst himla nöjd. Med min ambitionsnivå var jag glad att ha ett snitt lite över 30 på de 56 km vi körde. Riktigt roligt var det!

Nu är jag svåårt trött och inte så motiverad att fortsätta plugga på engelskan till i morrn... Men är man tvungen så är man. För är det nånstans jag har hög ambitionsnivå är det i skolan..

Böckerna stirrar på mig. Bara att sätta igång..

Magen står i fyra hörn

Ja, åtminstone känns det så. Har precis avnjutit lördagsmiddagen, egenhändigt komponerad. Kyckling m en sås av flödeost, soltorkade tomater, matl.grädde, vin och kryddor. Till det ris och grönsaker! Mums!

Jag har bloggat så otroligt dåligt den här veckan, nästan ingenting har jag lyckats pränta ner. Veckan har som vanligt i huvudsak bestått av cykel och musik. Konstigt va? ;) Det har blivit ett par små-turer på cykeln, lite försiktigt efter i lördags.. I onsdags fick jag sällskap! Min helt ocyklige idrottslärare antog utmaningen jag gav honom, vilket fick följden att han hängde med mig ut och cyklade. Det blev en trevlig tur och härmed kan jag säga att jag har värvat en ny medlem till ACT ! :)

Efter cyklingen blev det en snabbvisit hemma och därefter vidare till Storvik där GP-lopp gick av stapeln. Dock var jag med som supporter och fotograf ;) Lite bilder därifrån finns här.Igår var det stan som gällde. Ebba & jag fick nåt "shopping-flow" och hade en riktig kanondag!

Skolavslutning och sommarlov närmar sig... Blandade känslor inför det måste jag erkänna. Ett kapitel i livet ska avslutas, och ett nytt påbörjas. Men med sommarlov kommer arbete! De första två veckorna av lovet kommer inte bli några slapp-veckor. Då är det sommarkurs i Uppsala som gäller, och en himla massa annat spelande och sjungande på olika håll! De e bara å komma å lyssna.. :) Igår påtade och planerade vi inför Musik i sommarkväll. Då kör vi, MTM! :)

11 juni kl 18.00 - Skolavslutning
18 juni kl 20.00 - Midsommarkonsert m kören
21 juni kl 11.00 - Friluftsgudstjänst
21 juni kl 19.00(?) - Musik i sommarkväll
27 juni kl 19.00(?) - Konsert i Kungsgrund

Många projekt på G, men det är kul när det händer! ;) Det är väl ungefär jag i ett nötskal :)

Ha en trevlig lördagkväll, själv ska jag sova en låång natt som uppladdning för Våla-trampen i morrn!


Aj..

Blä! Usch vad jag är öm i kroppen - idag också.. För övrigt ser jag faktiskt riktigt komisk ut med mina blåmärken och svullnader eftersom jag blandat med det dessutom har målarfärg både här och där.

Kan hända att jag käkade huggorm till frukost i morse. Hm. ;)

Nu ska jag snart försöka synkronisera huvud, fötter, händer och noter! Det blir till att nöta orgel någon timme ikväll. Därefter sång för hela slanten. Det är ju måndag!


Men snälla nån..

Det finns inte ord. Eurovision Song Contest.. Tack, men nej tack.

All heder åt Europa, men jag klarar mig faktiskt utan Ricky Martin-wannabees, ryssar med städer (?) i håret och falsksjungande sångerskor. ;)

Hallå...

Dock har Norge faktiskt en riktigt bra låt att tävla med. Malena gillar jag mer och mer faktiskt, :) Men i övrigt får det vara...

Ibland blir det inte som man tänkt sig..

Så även idag gav jag mig ut på cykeln! På LVG den här gången. Jag tog mig ner på klubbträningen som idag hade benämningen Distans. Vi var 7 st som drog iväg! Trevlans, trevlans.! Efter sisådär 3-4 (?) mil gemensamt, hände det som inte fick hända. Jag tappade koncentrationen för en halv sekund och gick på BWs bakhjul. Hux flux låg jag i stenröset i diket.

Nu är det så att det hade kunnat gå mycket värre, jag är i princip helt okej. Skrapsår på armarna och lårkaka kan jag leva med, det försvinner efter några dagar... :) Det läskiga var chocken som kom efter, då när man inte riktigt visste vad som hänt, pulsen rusade och kroppen darrade.
 
Någon har en gång sagt: "Det finns två sorters cyklister. De som har vurpat, och de som kommer att vurpa". Jag har idag bytt kategori och har garanterat lärt mig något av det.

En sak är också säker, man är glad att vara i tryggt sällskap när grejer händer! Efter pepp, hjälp, nån mil till på cykeln och fika, ringde jag dock efter hämtning då spänningarna i kroppen inte gått ur...

Nu är det soffan som hägrar! Ha en trevlig lördagkväll! :)


Äntligen!

Tack gode Gud för snabbläkande munnar säger jag bara. Det är 9 dagar sen operationen, äntligen är träningsförbudet över, och jag tar knappt nåt smärtstillande längre så nu är det bara att köra :) Abbe och jag firade det med en MTB-tur precis som jag lovat.

Jag hade verkligen glömt bort hur roligt det faktiskt är att cykla i skogen. Det var ett bra tag sen sist. Jag har tillbringat det mesta av cykeltiden på landsvägen på sistone och det hade ju satt spår.. Där det blev ordentligt tekniskt var jag lost och lillebror tog sig fram bra mycket smidigare.. ;) Men vi hade en grymt rolig stund i skogen iaf!

Förhoppningsvis blir det lite mer cykla i helgen, förmodligen redan i morrn då det är träning i klubbens regi.


Om 54 min...

...är det fredag! Lovely! :)

Och åter igen är jag vaken liiite för länge för att vara sådär härligt pigg när jag vaknar. Eller förresten, jag är ju aldrig pigg på morgnarna i alla fall så! ;)

Kvällsbestyren är överstökade och nu är det sovdags. Det är ju trots allt fredag i morrn mina kära vänner! Morgondagen inleds med slöjd, trevlans. Skolveckans höjdpunkt: att få vara lite kreativ! Me like.

Jag har även lovat min käre bror att ta en MTB-tur med honom i morrn efter skolan. MTBn som jag inte rört på jag vet inte hur länge! Men det blir kul och en lagom start efter mitt (ofrivilliga) träningsuppehåll.

Hoppsan, de 54 min har blivit bara 46 så nu är det dags att slå igen butiken.

Sov nu så gott :*

New design!

Gud vilket pickel det är med alla stilmallar och skit som man ska förstå sig på... -.- En hel djungel....

Glad-onsdag? :)

Haha.! Min onsdag har inte varit som andra onsdagar. Den dagen som för mig brukar vara bottendag har idag varit toppendag :) Nu är det inte precis så att det hänt massor av extraordinärt roliga saker idag, utan det har varit en glad-dag helt enkelt!

Skoldagen var en kort sådan och det kändes mycket skönt att få slå sig ner på bussen redan kl två, kanon! Nu var det ju så att jag fått i mig lite extra energi denna lunch, än vad jag fått mån o tis. Jag fick ju nämligen efterrätt... Små barn utan tänder skulle visst ha barnmat var det ju någon som sade, och halade upp en burk puré ur fickan ;) Ett litet spratt, men mig gjorde det inget för gott var det ;DPå eftermiddagen tillbringade jag 1,5 timme i kyrkan där jag ägnade orgeln massor av tid och övning! Det behövdes, men det är roligt när man äntligen känner att man börjar få till det. :) 
(nästa gång blir det INTE platta skor.. Klack - ja tack! :))

 
Så måste jag ju också avsluta med att Lövkvist var otrolig idag. Han var ju trea in i mål! Och förresten får han ju den vita tröjan iaf :) Kessiakoff imponerade, det är grymt häftigt med två svenskar i topp 10 en sådan här etapp.

See ya!


Gotland Lövkvist

VILKEN KILLE! WOW!

Idag kan vi svenskar vara stolta! Thomas "Gotland" Lövkvist i rosa ledartröja på girot i morrn. Kul! Har precis börjat andas igen... :)


Glosor

Under gårdagskvällen skulle min kära 10-åriga lillebror förhöras på glosorna, så storasyster Matilda kände sitt ansvar och tog tag i det...

Jag säger orden varierande på eng o sv och han ska svara på det motsatta
Efter ett antal andra ord som pay, cheap, buy osv:

Matilda: Jaha, Wait a minute
Abbe: Hm.. Vänta lite
Matilda: Wait a minute! Lite trevande och dumförklarande eftersom han kunde det för en stund sen..
Abbe: *Tystnad* Tittar forskande på sin uppenbarligen korkade syster.
Matilda: Jaha...! *host* Bra Abbe...

Pucko...


Tillökning

Jag har blivit med piano. Eller, ett till piano. Trevligt värre med tillökning i familjen ;)

Det var igår som vi fick nåt ryck, min mor och jag, och ringde på en annons. "Nylund&Son, Piano 60-70-tal i gott skick. Skänkes bort mot hämtning". Några timmar senare var det mitt.! Hur fint som helst, med bra klang och allt :) För tillfället står det hemma hos mormor och morfar och är i akut behov att stämmar-mannen kommer på besök. Snarast!

Idag har jag för övrigt gått min första hela skoldag sedan operationen. Allt har gått ganska bra. Förutom att jag var som ett slakt efter lunchen och helst ville gå och sova någonstans. Förutom att att jag satt med min yoghurt medan dom andra åt mat. Förutom att jag har gått runt och sett drogad ut hela dagen på grund av herrarna Alvedon & Ipren. Annars har det väl varit okej! ;)

Nu ska jag, hemkommen efter en halv körövning, hugga tag i mina spanska glosor!

See ya!

Bagare Bengtsson vs Lance Armstrong

Min första "aktiva" dag på år och da'r känns det som... Skönt att äntligen göra något. Jag har i alla fall hållit mig hemma idag också, men gjort lite nytta. I köket. :) Ciabatta och tekakor har jag slängt ihop nu på eftermiddagen!

Eurosport har även stått på här större delen av em dit jag slängt ett getöga ibland, då andra etappen av Girot har pågått för fullt. Vacchis röst är det säkraste vårtecken man kan få. Helt klart ;) Jag känner nu faktiskt ett stort behov av att få ut och trampa lite jag också. Men snart så... 3 dagar till bara... :)

Lånar en cykelbild från förra helgen av Silva :)


Min idol

Idag har jag träffat en riktig solstråle :)

Underbar!

Haha, han e min idol den lille coolingen :)
Soffpotatis

Ja, en soffpotatis är precis vad jag har lyckats bli på 3 dagar.! Och vill fort som attan sluta upp med det! Men inte är det lätt, när såren pulserar av att cykla luuuugnt 400 m till affären eller gå 300 m till busshållplatsen...

Det är svårt när man har för mycket energi för att göra nada (och dessutom är alldeles för energisk och social av sig för att inte stå ut med att knappt träffa en människa på flera dagar), men samtidigt varken får eller orkar göra nånting. Inte riktigt något för mig...

Men ja ä int bitter ja int! :)

Nu låter jag sådär grinig helt i onödan! Det finns ju faktiskt lite positivt också med den här skiten. :) Böckerna som jag aldrig hinner läsa - men gärna vill läsa - hinns ju med att läsas, och med det kan jag faktiskt unna mig själv att koppla av lite efter de hektiska veckor som varit. Kan hända att det är nyttigt... ;)

För tillfället sitter jag hemma hos faster och farbror och lyssnar på spikandet och sågandet här nedanför där det jobbas för fullt. Nu är det dags att sjunka ner i boken igen, jag har hållt mig ifrån den alldeles för länge :)
 
Läses just nu: Lycksökare av Lesley Lokko

Ikväll blir det födelsedagskalas i Ö.vad! Trevligt värre!

2 dagar senare

Bloggen har inte varit prio ett de senaste två dygnen, trots att jag haft all tid i världen... Den tiden har jag sovit bort, läst bort och slöat bort. Hela gårdagen tillbringade jag på soffan hos mormor och morfar, och blev servad med mannagrynsgröt och nyponsoppa.!

I går när jag vaknade tänkte jag: "Vad skönt att jag faktiskt inte är mer svullen än så här! Vilken tur jag har haft!"
I morse när jag vaknade tänkte jag: "SKIT! Det kunde faktiskt bli värre..."

Nu ska jag försöka låta bli att överdriva, för så himla illa kanske det inte är. Men det känns. Och jag känner mig som en fotboll. Typ.

På förmiddagen gjorde jag en blixtvisit på skolan, hämtade lite böcker och kollade på folk :) Hehe :) Jag blir så otroligt rastlös av att inte orka göra någonting, utan bara vara still och göra nada... Blä!

Väl hemma sov jag bort ett par timmar. Läskigt hur många timmar en människa kan sova på ett dygn!

Nej, nu ska jag ta och försöka äta någonting. Puré eller yoghurt eller nåt annat fantastiskt... ;)

Btw, såg ni tidningen igår? Kul!


Fisksoppa och päronpuré..

Hemma igen efter en dag på Akademiska. Klockan ringde tidigt i morse. Upp, duscha, inte äta frukost, och iväg. Med kurrande mage (utebliven frukost = no good..) klev jag in på dagkirurgen där sjuksköterskorna skulle droga mig innan själva operationen. Så efter en liten hutt med 6 ml äcklig, genomskinlig vätska - lugnande - blev jag just precis, lugn. Faktiskt så lugn att jag hann somna där på min hårda sjukhussäng!

Jag hann inte sova mer än runt 20 min innan en av sköterskorna kom in och pickade lite på mig och berättade att det var dags för operation. Hon drog iväg med mig och min säng och vi åkte ner på käkkirurgen där jag fick på mig en otroligt snygg mössa och söta små tossor. Under operationen var jag hela tiden vaken och "med". Läkaren var väldigt bra och fick en att känna sig lugn och trygg. Hela operationen gick som den skulle och efter 1 tim o en kvart var det färdigt!

Efteråt sov jag i omgångar uppe på avdelningen där vi stannade, mamma & jag, i nästan 5 timmar innan hemfärden.

Nu ligger jag äntligen i min egen säng, i egna kläder, i egna lakan, 4 tänder fattigare. Men det är äntligen gjort i alla fall! De närmast kommande dagarna blir förmodligen inte alltför roliga då jag har ordentliga sår i munnen, särskilt efter de två som togs bort nästan ända nere i käkbenet. Det är sytt och grejat i alla fall, så förhoppningsvis tar det inte så lång tid att repa upp sig igen! :)

Till middag har jag druckit fisksoppa. Efterrätten blev barnmatspuré med päron- och äppelsmak och mjölk ;) Det är väl ungefär vad jag får leva på resten av veckan...


Plåster, sjukhus och annat...

Jag är precis hemkommen från plåsterutbildningen som klubben ikväll anordnade. En liten skara samlades vi och fick lära oss massor av bra grejer att tänka på! Det är mycket värt att veta hur ett skärsår i armen, djupa skrubbsår, osv, ska hanteras på riktigt vis!

I måndags ringde dom från käkkirurgen hit och sade att min tid på fredag var inställd! För ANDRA gången! Efter lite dividerande insåg vi att "ja ja.. vi får väl vänta två månader till då..", men fem minuter senare meddelades vi att det fanns en återbudstid på onsdag. Den tog vi såklart, så i morgon väntar operation för mig på käkkirurgen. Fyra tänder ska bort lite här och var. Huvaligen!

Nu väntar några dagar sängläge med Alvedon som bästa kompis. Säkert blir det inte så lätt att prata heller. Känns ju inte som någon hit, men det har väl ett gott syfte... ;)

Nu blir det sova! Jag är sjukt trött och tom efter gårdagen. Men en lyckokänsla har infunnit sig hela dagen :)


What a night! :)

Vilken FANTASTISK kväll jag har haft!

Idag har det ju då varit dagen D. Konsertdag med andra ord. Hela dagen har jag varit förvånansvärt lugn, och allt har flutit på väldigt bra. Vi var 4 väldigt glada och taggade sångare/sångerskor som klev ut på golvet kl. 19 :)

Konserten höll på drygt en timme och allt rullade på bra! Jag tycker att vi lyckades fånga publiken och är grymt nöjd med det. 119 st personer hade vi i publiken och drygt 6000 kronor lyckades vi skramla in till barnen i Afghanistan :) Underbart!

Alltså, kort sammanfattat: GRYMT ROLIGT har vi haft! :) Jag kan inte låta bli att tycka det är lite sorgligt att det är över nu. Den här konserten som trots allt varit "mitt liv" under 3-4 veckor nu... Men lite skönt kan det faktiskt vara att kunna fokusera på lite annat. Cykling, skolan...

Nu är Karlsson trött, och kommer sova gott i natt.. :) Dock mindre laddad inför det nationella C-provet i matte som väntar i morrn bitti..

God natt! :*

'Nöjd och glad! :)

Lite tankspridd idag..

För att kort sammanfatta dagen utan att gå in på några detaljer kan jag säga att jag har varit lite tankspridd idag... 

Jag lyckades dubbelboka mig själv, vilket jag insåg ganska sent men allt löste sig och jag har fått allting gjort!

Efter en hetsig dag är jag nu otroligt trött. Sängen väntar och imorrn är dagen förmodligen fullspäckad.! Under förmiddagen ska ljudet göras i ordning och ett genrep ska genomföras. På kvällen smäller det! Det kommer bli roligt det där. Om ett dygn är allt över... Gaaah!

God natt!

Ingen rast och ingen ro.

Det blev en trevlig kväll i Snatra med gott grillat och mysigt folk :) 
 
I nuläget sitter jag och stirrar mig blind på låttexter och försöker förbereda "mellansnack" o dyl till konserten på måndag. Inte är det lätt inte. Inte nog med att låtarna ska framföras på ett snyggt sätt, man ska prata om dem också! Det tar aldrig slut på förberedelser och är med andra ord ingen rast och ingen ro. Åtminstone fram till midnatt om 48 timmar kommer det vara fullt upp och sedan är det hela över... Hm. Konstigt..

Nu börjar trötteheten sätta in på riktigt, och skallen säga ifrån. I morrn får jag ta nya tag och då med pigga, friska hjärnceller... ;)

God natt :*


Lördag!

Vaknade i morse av solen som sken in på mig och lycklig blev jag, då cykling stod på agendan. Äntligen efter ett uppehåll på åtminstone 1,5 vecka fick jag mig ett cykelpass. Dessutom i suveränt härligt väder, med trevligt folk och med en fika efter vägen! Det blev en tur fram och tillbaka till Älvkarleby med fika på Laxön. Vi satt på cyklarna 1.40 och tog oss 47 km. Härligt! Alldeles lagom med min dagsform :)

På eftermiddagen har jag fått hjälp med cykeln som tydligen behövdes mekas med. Alla cykeltermer är som en djungel för den oförstående... Prylsport är rätta ordet om cykling.. ;) I alla fall har växlarna justerats, och jag säger hjärtligt tack för hjälpen! Det är ingenting som jag ens skulle funderat på att åtgärda själv, då cykeln förmodligen inte gått att cykla på vid det här laget.. :)

Efter ett ovälkommet och ofrivilligt vattenkrig (4 grabbar med fulladdade vattengevär - NOT funny..), ska jag nu över till Snatra, mysa med släkten och grilla! Mums!Tempo!

Fredagen den 1 maj började för min del med en tidig morgon, där jag hann med att bli nervös både en och två gånger. Jag och tre cyklister ur klubben drog iväg mot Märsta och bilen stannade mitt på E4:an utanför U-sala... Hur som helst, efter lite pickel kunde vi knuffa igång bilen och rulla vidare.. ;)

Hela dagen har jag sedan tillbringat i Odensala, Märsta, på SMACK-tempo.

Tempo, där alla, iförda så tajta kläder som det bara går, struthjälmar, på aerodynamiska cyklar, individuellt ska cykla järnet så fort det bara går en viss sträcka beroende på ålder.

Klubbens färger var representerade i många klasser och vi hade minst 12 st startande i ACT! Kanon! Av dessa var det dessutom många som knep medaljer :) Själv har jag stått på sidan och tittat hela dagen. Servat med nummerlappar, varit hundvakt, fotat, hejat, hojtat och snackat. Att vara omgiven av cykelfolk en hel dag innebär mycket prat.. Sol på näsan har jag fått och det har varit en riktigt trevlig dag! Dagen avrundades med grillning.

Under morgondagen blir det en luuugn fikatur, utan större ansträngning, i solskenet :)

Bilder dyker upp så fort jag fått dem jag fotat under dagen med "leksaken" som D var så snäll och lånade ut :)


RSS 2.0