Lycka

Jag är lycklig! Mina söndagspass har dragit igång och jag hade en härlig timme i salen ikväll :) Det hade gärna kunnat vara några fler deltagare men det var ju trots allt det första passet och jag lever med förhoppningen att det fylls på allt eftersom. I regel brukar inte folk dra sig in förrän det börjar bli riktigt mörkt och kallt på kvällarna..Annars är nervositet en känsla som lite för ofta infinner sig i min kropp. Vansinnigt, för det tar lite för mycket energi. Den här gången är anledningen att jag i morgon kväll ska in till Stockholm och prova att sjunga med en sångensemble.. Spännande! Shit pomfritt! :)

Måste bli tidig sänggång ikväll, morgondagen blir alldeles för lång. Btw, kul med 3 timmar hål. De kommer iaf uttnyttjas i gymmet tror jag.

Puss och hej och god natt.

Äntligen

Jag fick min sovmorgon.

Nu ska jag dyka djupt ner bland texterna i ett par av mina käraste ägodelar. Där har ni något att fundera på!

Det ska i alla fall förberedas lite för nästa helg eventuellt, och jag råder er som har för avsikt att komma hit att inte förvänta er någon tårta. Förhoppningsvis blir det ingen besvikelse..


"Snart" dax för spinning! Tjoho! (Och jag fick mitt halvtaskiga väder, haha) Apropå det ska jag nog ta och kika igenom låtlistan till kvällen, men det finns risk för att den ändras ifall jag gör det...


Hej så länge!


Inte ett rätt

I går morse fick jag in min tandställning i nederkäken så därmed började den tredje ofrivilliga bantningskuren i raden kan man väl säga. Kul att det enda jag har ätit idag är yoghurt. Övriga personer i familjen kan normalt avnjuta en lördagsmiddag medan jag ska peta i lite fisk utan att tugga.


Låter som att det blir en fartfylld och trevlig lördagskväll, eller inte. Jag kommer hamna i sängen med Madonnakonserten. Garanterat.

I övrigt har dagen varit bra måste jag säga. Cyklade nog 4-4,5 mil på förmiddagen i blåsten, och bröllopet i Hållnäs blev kanoners. Därefter var yoghurt-energin slut och katten och jag somnade..

Jag ser mycket fram emot morgondagen då det inte är något inbokat förrän på kvällen. Det är ett tag sedan jag kunde kosta på mig sovmorgon faktiskt, så i morgon kan jag tänka mig att det är dags. Skönt! 

SPINNING är ett hett ämne just nu. Mina pass drar igång om ynka ett dygn, och inte ens det! Fantastiskt! Hoppas det dyker upp folk. Jag håller alla tummar för att det blir riktigt skitväder i morrn så folk inte kan skylla på att "det var så fint väder" så de påtade i trädgården istället för att gå på spinning. Hallå, dålig ursäkt. Så nu vet ni vad jag förväntar mig av er, haha! :)


SÖNDAG KL. 18.30 på Aktivéra, Tierp. Be there.


Nu ska jag äta svälja lite fisk.


Change

Av medcykelstassen - på med finkläderna. Nu är ju cykelstassen det finaste jag har i garderoben, absolut... Men det passar sig inte att kliva in på bröllopet i den kanske...

Ajabaja

Nu har det varit bedrövligt lite bloggande för det har varit fullt upp! Det kommer nog något i kväll, för nu ska jag iväg på ACTs Höstrunda och sedan bege mig till [Hållnäjs] för att kompa Ebba på bröllop!


Vi hörs! 

 


Knas och slit

Kul att min dag började bra idag.. Not.. Det kom ingen buss! Som tur var så löste det sig eftersom mamma jobbade hemifrån dagen till ära. Inte heller hade cykeltjuven klantat sig och ställt cykeln varken vid stationen eller skolan.

Det var lite halvnervöst i morse. Första gehör/teori-, sång-, piano-, och idrottslektionerna skulle avklaras på en och samma dag. Men nu är det gjort!

Dagen började med gehör och musiklära, det blev inte direkt någon "riktig" lektion utan mest prat. Sedan vidare till sång, det var verkligen skoj! Läraren var kanon och jag blev testad på omfånget och glatt överraskad faktiskt. :) Därefter blev det piano, och jag har mycket att jobba. Petigt är det och varenda millimeter måste vara rätt överallt. Han (som var från Tjeckien..), verkade i alla fall himla snäll och trevlig även om han visste vad han ville.. ;)

Osså idrotten. Vi gjorde inte någonting aktivt där heller, utan blev fullproppade med information och intryck. Vi blev guidade i skolans grymt stora idrottshall, de två gymmen och SPINNINGSALEN!  Lycka!!

Blä, jag måste skaffa en ny cykel, det blir liiite stressigt att knalla. Eller knalla.. - springa ! Har ni nån gammal skrutt till övers kan ni ju få höra av er.

Emil var över en sväng på kvällningen, trävlans :) <3


Inte min turdag..

Egentligen borde jag inte skriva för jag är på urbota dåligt humör.

Min kära stadscykel är borta. Men jag får väl skylla mig själv.. Jag kan ÄNDÅ inte låta bli att förbanna klåfingriga människor!!

Jag funderar på att gå i protest för övrigt. På tisdagar går jag i skolan 8.30-16.25 och har lektioner sammanlagt, hm, inte ens fyra timmar. 3 timmar och 45 min för att vara exakt. Lite segt, men det blir väl skillnad när man har arbeten att göra på "ledig" tid. Sen kan jag lova att skolans gym kommer utnyttjas dessa timmar också!

Idag fördrevs 3,5 timmes håltimme med att bland annat, tillsammans med "trummisen", promenera bort till Nylund & Son som inte ligger allt för långt ifrån skolan. Därefter knalla vidare till deras notbutik nere på stan. Det skulle jag inte ha gjort för självklart blev jag en liten smula fattigare..

Så helt värdelös blev inte dagen. Jag har ju dessutom gjort premiär på det kära podiet i cykelsalen ikväll! Tjoho! Det var riiiktigt kul och efterlängtat. I'm back in business.

För att avsuta detta känslosamt konstiga inlägg med något positivt så kan jag berätta att min spansklärare är en underbar människa! Vi kommer nog få trivsamma stunder i språksalen tror jag.

Ikväll blir det tidig sänggång kan jag säga, och jag får en halvtimmes sovmorgon i morgon. Fantastiskt. 

Konsert no 2

Yes, det var det det.

Helgen flög förbi och försvann lika fort som den kom...

Precis som planerna var så begav vi oss till Hufvudstaden igår, mamma och jag. Det blev lite shopping på vägen,  incheckning och middag på plats, och senare Coldplay..!

Konserten var verkligen över förväntat trots att Madonna fortfarande ligger och skaver i bakhuvudet. De är verkligen helt grymma live och är otroligt musikaliska. Det var tryck på Stadion - trots att vi hade plats på läktaren denna gång. Med både för- och nackdelar.. Ståplats är party. Läktarplats är konsert (och man slipper trängas!).

Hela konserten, låt efter låt, kunde vi konstatera att de verkligen levererade hit efter hit.. Tummen upp!

Vi konstaterade även att vi nog inte var värda att stå längst fram och hänga den här gången. Vi är faktiskt inte lika inbitna fans. Skillnad var det den 9/8-09 på Ullevi då vi stod och stod och stod huuuur många timmar som helst för att sedan få se vår stjärna kliva ut på scenen. Det är skillnad på olika.

Kort sagt. Musiken berörde, bra scenshow, charm och humor.. Ja..

Sen att vi blev "fast" i stan idag på grund av en triathlon är en annan historia.. Positivt var ju iaf att mamma inte lämnade mig på Skansen eller nåt..

3 stora stjärnor har klarats av inom de senaste 12 månaderna iaf. Elton, Madonna och Coldplay. Helt olika upplevelser, alla verkligen har sin genre som de behärskar med bravur..


Nu är det sleep-time.. Oändligt lång dag i morgon..


Ibland vet man inte riktigt

På förmiddagen hann jag fundera ett par gånger över vad jag egentligen gjorde i Uppsala idag. Det enda vettiga som gjordes var att lämna in den där hemuppgiften. Annars var det invignings-grejer på skolan hela dagen då det firades att skolan blivit kommunal självstyrande eller hur det var. Öppet för allmänheten egentligen, och det hela kändes ganska meningslöst för att vara lite neg..

Det lustiga var att vi egentligen inte ens behövde närvara vid detta galej, så efter några timmar gav jag och fyra nyblivna klasskamrater upp och fick i stället trevliga timmar med lunch och en massa prat på annat håll.

Kvällen har spenderats hos grannas med mat och prat. Sommarens happening i Västland - fisketävlingen - gick också av stapeln så självklart var jag tvungen att bege mig dit vid invägningen och kika om mina storfiskare fått något. Nej minsann inte. Ingen middag i morrn heller.

I morgon går ni inte säkra om ni ska till Stockholm i alla fall, det ska gudarna veta. Hm.

Coldplay spelar på Stadion. Det lär inte bli en konsert a´la Madonna-style men säkerligen mycket bra! Biljetterna har legat och väntat sen den 13 december och jag tror inte vi väntat förgäves precis. Musiken är riiiiktigt bra så gissa vem som kommer sjunga högst i vår sektion iaf..


Min kära far gjorde sig rolig på min bekostnad igår och jag bjuder helt och fullt på det. Saken är den att det faktiskt var grymt roligt... ;) HÄR hittar ni det. Det är värt en titt, jag tänkte bara så ni känner igen mig när ni ser mig om sisådär ett par år... Jag kan bara hoppas att ni (tydligen till skillnad från vissa andra) förstår att bilden är ett fotomontage.


Ledig dag

Den lediga dagen skulle ägnas åt hemuppgiften, så det fick bli förmiddagens sysselsättning. Bara renskrivning och korrekturläsning kvar nu.

Det fick bli kafferep på eftermiddagen, trevlans var det och jag fick prata av mig lite eller vad säger ni..? ;) Kan hända att jag har orsakat skavsår i öronen.

Nu ska jag ta mitt pick och pack och bege mig till min kära far där det vankas middag. Därefter återstår städning av cykelsalen på Aktivéra - allt för att ge våra deltagare ett trevligt välkomnande när säsongen drar igång på måndag! Min cykeltermin startar om precis en vecka, alltså på torsdagen. Visserligen är det inte mitt eget pass men jag får äran att starta upp då ordinarie intstruktör är upptagen.

När jag ändå håller på så tänker jag göra reklam för mitt eget pass som är på söndagen samma vecka. Alltså: Söndagen den 30/8 kl 18.30 bör ni bege er till Aktivéra för att - om ni vill - få en svettig start på hösten. Besök gärna de jippon som föreningen anordnar i helgen, själv har jag annat för mig tyvärr. Ni kan kika här.


Jag

Vem är jag? Ja, det är frågan.

Och jag måste fort som attan komma på det.
Och när jag väl kommit på det måste jag fort som attan skriva ner det så jag inte glömmer bort det.
Och slutligen ska det resultera i ett arbete som ska lämnas in på fredag.

Jag har nog att göra i morrn med ska ni se. Tro inte att dom lämnar gymnasieelever hemma en hel dag utan att dom ska ha något att göra inte.

Ännu en dag, ännu en ändlös dag.

Jag tänkte bara att det skulle vara trevligt att ha en Carola-text i rubriken. Faktiskt, för ändlös var den ju inte.

Svammel svammel..

Kanske svamlar jag för att jag känner mig rätt glad! Nu börjar det kännas bra i skolan. Gårdagen var mest läskig, medan vi idag haft riktigt roligt. Tårtbakningstävling, fotografering och karaktärsämne stod på schemat för dagen. Vi delades in i 3 grupper som skulle "bygga" varsin tårta av diverse ätbara saker. Tårtorna skulle dessutom ha teman, och min grupp lyckades dra lappen "schizofren". Vi gjorde alltså en lätt schizad tårta..


Gruppernas tårtor:


Vår tårta!

  

Ja, vi är esteter allihopa.

Apropå esteter så är det väldigt trevligt att vara en hel hög med esteter. Alla är ganska avslappnade och det är skön stämning. Ändå ganska lika trots de olika inriktningarna. Sen kanske vi inte är helt lika.

Min klass:
3 vegetarianer, varav två är teaterapor och en är dansare
3 stycken graciösa dansare (vegetarianen inräknad)
2 konstnärer
5 teaterapor (vegetarianerna inräknade)
1 trummis (den ensamma stackars killen som inom kort kommer få skavsår i öronen)
...osså jag. "Pianisten"

Hela morgondagen får vi vara hemma, och då ska vi ägna oss åt att göra en hemuppgift som går ut på att skriva och berätta om oss själva för att lärarna ska lära känna oss lite bättre. Det lär ju inte ta hela dagen.


Höll på att glömma... På eftermiddagen har jag i alla fall fått känna på ett piano! Trevligt! Jag och en tjej från den vanliga estet-klassen träffade en av pianolärarna - dock inte den vi kommer ha som huvudlärare. Preliminärt har jag fått veta att jag kommer ha en rysk huvudlärare i piano (vars namn jag inte lade på minnet..) och jag tror minsann att han är konsertpianist. Intressant!

Nu ska jag inte sitta här och tjabbla mer. Ikväll ska äntligen min onda rygg få sig en omgång. Good!


Nytt försök

Vi provar väl igen då!

Jag fick mig en liten chock i morse när klasserna skulle delas in i matsalen. Det visade sig att jag inte alls skulle ha de klasskamrater jag trott, utan vi på spets-musik skulle ju faktiskt gå med spetsarna på dans, teater och bild också. Alltså i samma klass.

Trots detta har jag en ytterst liten och behändig klass. 12 elever är vi totalt, varav 11 är tjejer och 1 stackare är ensam kille. Killen och jag är de enda av spets-eleverna i ettan som har musik. Vi får inte ens ihop en egen ensemble med ett trumset och ett piano. Ironiskt. Som tur är får vi kliva upp till tvåorna, som är 7 st, när ensemblespel vankas och det gör ingenting kan jag tycka!

Resten har jag egentligen inte så himla stor koll på än. Jo just det, jag har en ma/no-lärare som klassföreståndare. Anmärkningsvärt. Och i morrn har vi tårttävling - vad nu det går ut på, och nån popcorn-grej på skolgården. Känns som att det här kommer bli 3 kanonår...

Utan ironi i rösten så tror jag nog faktiskt att det här kommer bli bra. Ser fram emot att få börja med musiklektionerna, för det ska verkligen bli intressant att se vad som väntar och förväntas av oss. Musiklärarna verkar det vara fart på i alla fall!

Edit: Jag gick ju inte ens vilse, fattar ni hur stolt jag är!

Första dagen - och jag lever

Ni är säkert en hel hög som undrar, så ni ska väl få svar då.


Det var ju synd bara att mamma kom upprullandes på gården precis nu så vi äntligen kan få äta. Magen har nämligen kurrat ett tag.

Så lite till kan ni allt få vänta.


Darr, darr

Jag kan bara inte låta bli att vara nervös inför morgondagen.. Inte så att jag liksom har jätteont i magen och känner nervositet som inför en spelning till exempel. Det är snarare så att jag hela tiden går med skolan i tankarna och är helt upptagen av det. Kan inte sluta fundera.

Skönt att få svar på många frågor, även om många säkert förblir obesvarade några dagar till... Bara en sån sak som att göra allt för första gången.

Det var lite skumt att cykla förbi OlAnders och inte längre höra dit. Nya mål ska nås och tre nya år börjar. Ett nytt liv börjar får jag väl lov att säga.Men jag måste ju säga att mitt största problem lär vara mitt lokalsinne. HERREGUD. Jag borde nog önska mig en GPS i födelsedagspresent. Ett plus är ju att jag i alla fall tror att jag hittar till skolan från stationen. *Stolt över mig själv*


Guldkorn

Några guldkorn från kräft-tillställningenKära släkt och vänner, ni får slå mig om ni inte vill vara med här. Eller slänga en kommentar eller nåt sånt.

Åter till livet

Jag börjar komma ur sommarbubblan nu och inse att det snart är på riktigt. Usch, det börjar bli riktigt nervöst . Samtidigt ser jag jättemycket fram emot utbildningen och är grymt nyfiken på vad den kommer att ge. Men det ska väl gå bra hoppas jag.

Äntligen är jag ju där. Målet som jag ägnade MÅNGA svettiga timmar under vintern/våren för att nå. Skum känsla..

Några kommer kanske ihåg:

Övnings-panik

Intagningen överstökad

Intagen

Yes, så har det sett ut, och på tisdag kör vi!


Det var det

Min svåger Bigga-Råger Dråger. Diggar Råger dråger? Näe.

Det var vad vi kom fram till ikväll. Nu är han ju inte min svåger, men vad gör man inte för att få till ett bra rim...


Kan hända att tröttheten tar över när ett blogginlägg ska skrivas tjugo över midnatt, efter en körig dag.

Hur som helst, bröllop och kräftskiva är avklarat! Bröllopet var fantastiskt mysigt, brudparet var så vackra så, och körsången gick bra. Mycket roligt att få närvara :)

Kräftskivan är precis nyss avslutad efter en kväll på altanen med infravärmen som bästa kompis. Mycket trevligt har det varit och jag kan lova att jag fått många skratt under kvällen. Min uppgift var att fixa kräftor och efterrätt och jag tror jag lyckades med uppdraget, även fast fiskelyckan kanske inte visade sig från sin bästa sida. Tack för ikväll hörni!Det senaste nytillskottet i Snatra Kattfamilj


Bigga-Råger tycker av någon konstig anledning om att gömma sig bakom gula blommor. Kan inte förstå varför. Rosor som solrosor.


Den här lilla Knas-Fia är en riktig linslus som gärna apar sig framför kameran :)

*Hrm*

Fiskelyckan var ju inte total i år.. Men vi ger inte upp hoppet här inte! Burarna ligger i och vi hoppas att några till av de där små svarta sakerna med vassa klor tar och beger sig in i fängelset. Med våra 18 burar kan man ju tycka att vi borde få nååågra fler än typ 7...

Å andra sidan skulle väl inte jag heller vara så pigg på att krypa in där om jag inom några timmar skulle kokas levande.
 
Vi har i alla fall haft himla roligt under kvällen, och jag fick visa mig från min bonniga sida som jag saknat sen Robertsfors. Mindre kul var att jag lyckades bränna mig på en brännässla på baksidan av låret. Ni vill inte veta hur det gick till.
Lurade

Nej huset är inte rivet och inte heller min bror, och var det med den saken.

Tänk att det ska vara så omständligt att plocka ihop grejer för en helg trots att man bara ska 7 km bort. Hallå liksom.

Det kan bero på att helgens aktiviteter både innefattar kräftfiske, bröllop och kräftskiva - och allt däremellan. Och så har jag ju faktiskt för flera dagar sedan lovat R att stå för efterrätten på kräftskivan vilket innebär att konstiga ingredienser ska släpas med, men visserligen gör jag det så gärna.

Traditionsenligt blir det kräftor som avstamp för "det nya året". Kräftfiske i kväll/natt och kräftskiva i morgon. Med skillnaden att jag i år ska prova något nytt - klämma in ett bröllop däremellan. Det kommer gå galant! Vill man så kan man! Kören ska nämligen sjunga på en av körmedlemmarnas bröllop, en mysig tillställning i Örbyhus :)

Nu ska jag se till att allt nödvändigt är med: gummistövlar, pannlampa, receptbok, körpärm, finskor (läs: fIn-skor, ej finskor från Finland..), flytväst...


Självklart ska även kameran med, så vem vet.. Det kanske dyker upp en kräfta på nattkröken.


Biggaråger

Var på lunch-visit hos farmor idag och träffade de tre strömsbergskusinerna! Det var ett bra tag sen så det var mysigt, och jag fick dagens skratt när K kläckte ur sig det nya ordet "bigga-råger". Naturligtvis skulle det egentligen vara biggaråer (stavning?), men felsägningen medförde en väldigt lustig bild som formades i mitt huvud. En jätte-Roger liksom.

Min fader skriver i det här inlägget ungefär precis det jag skulle vilja säga. Oakenfold gav mycket inspiration och han kommer garanterat smyga sig in i de spinningpass jag för tillfället sitter och filar på. Om 2 ½ vecka sitter jag i cykelsalen igen: Grymt motiverad, med ny, fräsch musik (självklart blandad med gamla godingar), och ett schysst program för terminen.

För att redan nu viska om vad som väntar i höst kan jag säga att självupplevda händelser från 2009 kommer att speglas i några av passen. Jag säger bara Giro d'Italia och Madonna. Kungen av Pop ska vi hylla ordentligt också! Hoppas ni är några som kommer och svettas med mig! :)

Nu när vi redan är inne på cykling så kan ni ta och kika in i ACTs fotoalbum, vilket är under uppbyggnad, men som jag håller på och fyller med bilder från sommaren. Ni hittar det här om ni vill.

Till kvällen har jag blivit lämnad åt mitt eget öde, ensam med min bror. Kvällens aktiviteter alltså uppstyrda redan:
Alternativ 1 - Klå upp honom och få huset för sig själv,
Alternativ 2 - Bilda allians och tillsammans riva huset

Det är ju tur att ni mina kära läsare har en gnutta humor i alla fall så ni förstår att det där aldrig skulle vara sant.


Back in business

De senaste veckorna har det verkligen varit NOLL fokus på cykling. Därför var det extra roligt att åka ner och "funktionera" lite på ACTs eget GP-lopp som var deltävling i Gästrikeserien och Upplandscupen. Fotograf fick bli min roll och då jag fick låna ett objektiv av D var jag åter igen som ett litet barn på julafton.

Loppet gick bra trots en vurpa som, tack och lov, inte förde med sig några direkta skador förutom skapsår.

För tillfället sitter jag och går igenom de 300 bilder jag hann knäppa på 2 timmar..

Om en vecka hörni, då har jag gått min första dag på gymnasiet. HUR LÄSKIGT KÄNNS INTE DET?

Madonna

Ibland håller man inte vad man lovar, eller så skyller jag på att tankarna fortfarande inte var samlade igår.

Som ni redan förstått så hade vi en fantastisk kväll på Ullevi i söndags. Regnet hängde i luften hela dagen och vi begav oss iväg mot arenan runt fem på kvällen då publikinsläppet skulle öppna vid halv sex. När vi väl kom in kunde vi knappast tro att det var sant, det kändes som att vi i princip kunde peta på scenen som var ca 3 meter bort. Då var det fortfarande 2 timmar kvar till förbandet skulle köra.

Vi hittade trevligt sällskap och timmarna gick iaf ganska snabbt. Inte ens en himmel som verkligen öppnade sig kunde få publiken på annat än bra humör. Hux flux stod Paul Oakenfold vid sitt mixerbord på scenen och förvandlade Ullevi till en enda jättefest och ett jätte-dansgolv. Han är grym den killen. Pappsen & jag har alltid använt hans mixar flitigt i spinningsalen och det var coolt att se honom "in action".

Uppvärmningen tog slut och en ytterligare väntan tog sin början innan stjärnan själv väl klev ut på golvet.

Ståpäls, skrik och näst intill tårar i ögonen. (I fortfarande genomblöta kläder efter regnet. En liten petitess som, faktiskt, inte en människa hade tid att bry sig om)

Jag insåg efter konserten att jag måste ha befunnit mig i något slags vakuum under den 2 timmar långa konserten. Allt annat än Där och Då var bortkopplat. 2 intensiva timmar av lycka, sång, dans och ÖS. Hennes nya stil med techno-beat och dyl fick vassa och dåliga recensioner, medan det var precis som vi väntat.

Ingenting att klaga på med andra ord.

Om ni vill kika på fler bilder än de jag lägger ut så kan ni gärna ta en titt på pappas blogg, han har ett par riktiga dunderbilder!

Sällskap fick vi!


Ja, så där nära var vi! :)


Vänta, vänta och vänta
Äh, lite regn är väl inget!
För att ni inte ska missa den här fantastiska bilden som pappa tagit, lägger jag ut den iaf :)

Finner inte ord

Nej inga ord i världen ger showen rättvisa. Alla superlativ jag någonsin kan komma på låter bara lama.

Matilda Karlsson har upplevt sitt livs kväll.

LÄNGST fram vid scenen.

Dansat, sjungit och haft så roligt med hög njutningsgrad ikväll. Aaaah!

Finner inte ord.. Får lov att skriva mer i morrn när tankarna samlats och hjärnan kommit tillbaka.

Overkligt

Sitter i hotellobbyn och har hittat en dator, fantastiskt.

Har precis kommit in efter att ha varit över till Ullevi en sväng och rekat, och inhandlat en viktig detalj till kvällens klädsel. En rent ut sagt skitsnygg topp. Vem tror ni befinner sig på den? Om 2 timmar öppnas portarna för publiken så då ska vi vara på G. Är man lite kort i rocken är det inte direkt fördelaktigt att vänta in i det sista när man har ståplats. Dock är det i Golden Circle framme vid scenen så förhoppningsvis ska även jag ha en chans att se något. AH!

En overklighetskänsla uppfyller hela mig. Jag tror inte ni någonsin kan förstå vilken grej just Madonna är för mig, hade för länge sen gett upp tanken om att få se henne live. Känner mig som ett barn på julafton. Nej förresten, julafton och jultomten kan ta och slänga sig i väggen.

Gårdagen var också härlig! Käkade på en pub uppe på stan, med Madonnatema helgen till ära. Göteborg kokade. Rena rama konsertfebern rådde över stan efter hennes första konsert.

Nu kan jag behöva en uppfräschning och påfyllning i magen. Därefter ska väskan packas med nödvändiga prylar som regnponcho, tidsfördriv för 4 timmar, och musikproppar.

Vi kanske hörs i natt ;)

(måste slita mig nu innan jag får onda ögon på mig som säger att jag suttit för länge, haha)

/Matilda med Madonnafeber

Déjà vú

Hm, konstigt. Känns som att det här har hänt förr. Står vid strykbrädan med ett berg av kläder och kan inte bestämma vad som ska få följa med och inte.

I helgen ska jag rasta resväskan för sista gången den här sommaren. Dock håller jag mig inom landets gränser.

Till Göteborg går bilen, dit jag släpar med mig mina båda föräldrar för att uppleva en gemensam dröm. På scen se den kvinna som erövrat popvärlden.

Ullevi och The Golden Circle väntar. *glädjeskutt i tanken* (kroppen på tok för trött för att hänga med)


Fortsättningen följer

Nu är det ju så att det faktiskt är flera dagar sen jag kom hem från Frankrike så det har hunnit hända en hel del mer.

I måndags fick jag, efter försenade tåg och annat, pusta ut hemma. 15 timmar varade det. Vad gjorde jag sen om inte satte mig ner på rumpan igen. Vi begav oss till Åland och mot Degersand. TÄLT

Hur som helst är det himla mysigt och vackert på det där stället och så hade jag bra sällskap! Om man bortser från myggorna som fullständigt höll på att äta upp mig.

Dagen därpå blev det sol och bad. Det var himla trevligt att prova på hur det känns. En riktigt smaskig förkylning fick jag med mig i resväskan från Taizé och den lyckades orsaka att all min röst försvann! Matilda var tyst ända fram till kvällen. Det ni! Man kan inte tro det förrän man ser det, fråga Anders.

Under kvällen dök det övriga sällskapet upp och truppen var samlad!

Tredje dagen finns det inte riktigt ord för. Den började inte riktigt som tänkt, med en krossad bilruta (OBS, ej inbrott), fortsatte sedan mycket trevligt visserligen, men avslutades inte heller som tänkt.

Ni vet, det är ju det här med svensk och finsk tid.

Vid kajen till Ålandsfärjan: Nämen! Oj vad gott om tid vi har på oss! En hel timme i förväg!
I samma sekund: Färjan lägger ut och åker iväg...

Sista färjan.

Vi fick en bonusnatt på Åland, bara en sån sak! I stuga tack och lov. Och annars hade vi ju varken fått åka trampbåt, bli bortgifta till turkar eller äta go-frukost på båten i morse ;)Taizé

Ja ni, Taizé var en upplevelse minst sagt. En bra erfarenhet skulle jag vilja säga - och något jag definitivt vill återvända till.

Helt utan förväntningar satte jag mig på arslet i 30 timmar och dunkade runt i en buss genom Europa. Äcklig, trött, med sov-veck på kläderna OCH i ansiktet, anlände jag och alla andra till den lilla franska byn där det var så vackert att man hisnade. Välkomslunchen var en kulinarisk upplevelse. Haha! Fryst potatis, no more comments.

Som tur var hade vi grundat med en ordentlig fransk frukost på franska gränsen, bestående av baguett, croissant och marmelad. Med facit i hand borde jag låtit bli, då baguetter var vad vi levde på under hela Taizévistelsen. Maten som följde blev åtminstone bättre. Överkokt pasta med tomatsås var väl favoriten tror jag. Jag menar, vi grundade ju energirikt och nyttigt varje morgon: 1 bytta varm choklad, 2 stänger choklad, 1 baguette och 1 smörpaket.

Under veckan tror jag att vi var ungefär 4000-5000 pers (varav ca 300 svenskar)  i Taizé och alla vi var inknökade antingen i stora tält eller i baracker (ja, vi bodde i baracker tack och lov). I början var det mycket att hålla reda på med mötestider, namn, engelska och bönetider men det satt ganska snart.

Dagarna spenderade vi på detta område och fördrev dem med bön 3 ggr om dagen - vilka till största delen bestod av sång - , sångövningar, möten med våra indelade grupper och annat. Oyak, inte att förglömma. Dit man gick om man ville hänga ute efter kvällsbönen och träffa människor. Klart vi gjorde.

Hux flux var veckan slut och det var dags för hemfärd. Vi skildes från våra nyfunna tyska - och svenska - gruppkompisar och senare även "bussgänget". 30 timmar till i bussen. KUL. Jag överlevde i alla fall trots en värkande svank efter många timmar sittandes under veckan. Dock inbillar jag mig att hemfärden gick fortare än nerfärden.

Hela min Taizévecka spelas upp inför pannbenet men det kommer inte till sin rätt när det når fingrarna. Stämningen och allt annat i Taizé måste upplevas för i ord låter det bara "blaha blaha" och inget mer. "Öööh, okej" gissar jag att icke-Taizébesökare tänker när de läser.

Taizé har gett mig massor. Upplevelser. Vänner. Sånger. Erfarenheter. Träsmak i arslet. Ryggont. En rejäl förkylning.

Ja, jag vet inte vad jag ska säga. Jag kan inte uttrycka mig bättre än så här sorgligt nog.

Natalie och en liten del av kyrkobyggnaden till höger


En del av området


Alla 15-16-åringar på möte i "Tent P"


Främre delen av kyrkan inifrån
Vy över byn


Ljuständning under kvällsbönenJa ja

Yes, jag lever.

Ska nu sätta mig och skriva ett LÅNGT inlägg och ta igen 2 veckors icke-bloggande så ni har något att göra ikväll.


Borta bra men hemma bäst

Hemma igen, en kort liten stund. Typ ett halvt dygn. Men jag får iaf sova i min egen säng! Bara en sån sak liksom.

Egentligen skulle jag vilja dra hela harangen nu men det orkar jag inte. Har suttit på arslet oavbrutet (nästan) sen igår den 2/8 kl 14 så jag orkar helt enkelt inget mer. Man sover inte bra på en buss, även om man dock faktiskt sover om man heter Matilda Karlsson. Var som helst, när som helst, hur som helst.

Taizé har verkligen varit en upplevelse. Tröttsamt men roligt och jag har lärt mig en hel del och dessutom träffat sjukt mycket härliga människor!

Nu ska jag sova och tvätta, ni får vara glada för det lilla.

Puss och god natt

RSS 2.0