Musik + Välgörenhet = SANT!

Weehoo!

Som sagt, jag skulle återkomma om Operation Dagsverke.. Och här kommer uppföljningen! :) Jag och min mormor spånade om aktiviteter till OD i  helgen och hon kläckte en himla smart idé som jag spann vidare på.. "Varför inte hålla en konsert?" sade hon och tankeverksamheten sattes igång rejält i mitt lilla huvud! :) Jag har nu kollat upp möjligheterna och pratat med församlingens präst om att få låna kyrkan. Kanon! Idén spred sig till mina musikaliska vänners öron och de hakade mer än gärna på!

Måndagen den 4:e maj, kl. 19.00 Karlholms Kyrka. BE THERE! :)

Vi bjuder på sång och musik, och kommer att ta upp någon form av gåva/kollekt/intreäde. Pengarna går oavkortat till Afghantistans skolungdomar genom projektet Operation Dagsverke. se www.operationdagsverke.se 

Hjälp oss att hjälpa! :)

Natti natti.. :*



Jazz..?!

Det blev en lugn lördagkväll med visit hos mormor och morfar och bidragande till Earth Hour med lamporna släckta en timme.

Idag har jag ägnat dagen åt att plugga. Veckan jag har framför mig ser inte allt för rolig ut med ett par prov och en uppsats som ska göras. Uppsatsen är det som jag ägnat mest tid till idag och som tur är var det ett arbete i musik så det har väl ändå gått an... ;) Jazzskivor har snurrat i huset dagen lång och jag har snart skavsår i öronen efter Duke Ellington Trios trumpet, sax och piano som gått varma dagen lång. Musik har analyserats, research har gjorts och info om betydelsefulla människor som Louis Armstrong och Monica Zetterlund har tagits fram. Jag måste säga att det faktiskt har varit vädigt intressant.

Det är roligt att få göra någonting i skolan som man känner att man har använding för och har lite koll på, även om jag nu faktiskt inte hade haft någon kontakt alls med jazz innan det här arbetet gjordes. Den enda kontakt jag haft med jazz är att jag spelat lite jazzigt stuk på pianot och älskar snygga, jazziga, krångliga ackord... :) 
 
Denna dags dagsverke är alltså gjort och apropå det har jag lite idéer om hur min Operation Dagsverke ska utföras i år... Vi får se om det går att genomföra, återkommer om det...!

Snart beger jag mig ner till Aktivéra för att ha spinning tillsammans med Linda. Det blir ordentligt svettigt och skoj! '


Tjejmys!

Efter en uschlig fredag i skolan fick det bli tjejmys i Karlssons hus! "Mina tjejer" kom över på kvällen och vi tre hade en lugn och skön kväll med matlagning, TV, massor av prat och framför allt skratt! Förmiddagen idag blev lugn med långfrukost a´la Karlsson. Äggröra, croissanter, rostat bröd och te.. :)

På träningsfronten måste jag erkänna mig slö denna vecka.. I morrn är det dock dags för spinning. 18.30 drar jag, tillsammans med Linda, igång ett hejdundrande Criterium! :)

I övrigt kommer jag få sitta med näsan i skolböcker hela dagen imorrn. Prov väntar i veckan..

Jag måste avsluta med att säga att jag tycker det var underbart att Magnus Samuelsson vann Let´s Dance! Helt otrolig :)

Ha en fortsatt trevlig helg..

Kram på er! :*


Bild från Undersvik :)

Investering!

Har varit en flängig dag idag..! Började med nationellt prov i Engelska i morse. Uppsats var det som gällde! Kändes rätt bra, och nu är det bara matten kvar...

Efter skolan drog jag ner till Melins där det var cykeldag idag, och eftersom jag var upptagen senare ikväll då ACT hade medlemskväll där åkte jag dit tidigare och provade ut LVG-skor och hjälm. Är verkligen kanonnöjd med skorna, så nu blir det cykla av! :)



Jag och Ebba har sjungit i Österlövsta på kvällen, det gick riktigt bra och vi är nöjda.. :)

Onsdagen - varje veckas mördardag! - är över och det går emot helg! I morrn väntar spinning med extensiva intervaller.. Kul!


Sångglädje!

Helgen har bestått av sång, glädje och massa knas! :) Barnen vi har haft i gruppen har varit helt underbara. Störtsköna!
Det har varit riktigt roligt med sång, dans och övriga aktiviteter som mörkerspårning bla a... Alla verkar ha uppskattat helgen och föreställningen är vi riktigt nöjda med. Gick kanonbra! Mycket publik och inga större missöden!

Allt har flutit på bra och jag är ordentligt trött ikväll.. Natten gav inte allt för många timmar sömn då den togs upp av summering, planering och lite för mycket prat... ;)

Jag har stått främst för att leda sång och dirigera hit och dit, mycket roligt! Och vi ledare har haft minst lika roligt som deltagarna... :)

Nu är det snart måndag igen.. Tvi vale...

Ha en trevlig vecka!

Puss och kram :*

Ett kritiskt vakande öga :)


Busungar som inte vill sova!


Haft en rolig helg vill jag lova ;)

Friday!

Fredagen snart över. Dagen har gått i ett nafs. Började med att bjuda tre "små utsvultna" pojkar på frukost i morse, varefter det bar iväg till stan. In till Gävle och in på frisersalongen med en hel klan som skulle få håret klippt. Jag vågade mig på att klippa av ännu mer i bakhuvudet och har ordentligt kort nu! Kul! :) Efter ett par små ärenden och lunch begav vi oss hemåt igen.

Hemma möttes jag av en odräglig katt som var sjukt tulig.

Kvällen har tillbringats hos pappa, med matlagning och Let´s Dance! På menyn stod tomatsallad följd av pasta med pepparrots- och parmainbakad lax! Kanongott!



Nu är det sovdags för jag misstänker att morgondagens sömn inte blir särskilt god, liggandes på ett liggunderlag i en sal med 20 st  tjattrande 7-11-åringar. :)


Heeeelg! :)

Att ha fått helg en torsdag känns ju helt fantastiskt bra! Lärarna har studiedag i morgon så då får vi vara hemma och ha det skönt.. :) För att fira den tidiga helgen har jag kört spinning för fulla muggar nu ikväll. Benen är ordentligt möra efter 3 timmar på cykeln. Sista pulspasset gick av stapeln, så nu är det bara att damma av Treken och fortsätta utomhus antar jag... ;) Har suttit och bläddrat i en av cyklisternas alla biblar på eftermiddagen..  

 


I morrn blir det en tur in till stan för frisörbesök. Lite pluggerier ska jag hinna med och på kvällen bär det av till Tierp för en mysfredag med pappa.!

Helgen ska jag tillbringa i Karlholm för att sprida lite sångglädje bland de yngre. Ett miniläger lö-sö med barnkör, miniorer och juniorer ska gå av stapeln och jag och ett par kompisar är med som ledare. Det kommer bli kanonkul att göra det här med dom. Vi avslutar med föreställning för allmänheten på söndag :)

Jag inser redan nu att ännu en helg kommer att rinna förbi lite för fort, men snart är det ju påsklov... ;)

Ha en trevlig helg!

Here we go again...

Söndag kväll... Efter en skön helg med mysdag på stan, namnsdagsfika, korvgrillning i vårvädret och spinning, ska jag avsluta veckan så som den brukar avslutas... I soffan, framför Beck. Sovandes efter nyheterna. *skratt*

Jag var ju som sagt stand in på spinningen idag och körde hårt med mina deltagare! Mycket roligare än så här kan man nog inte ha på cykeln. Helt underbart! Deltagarna var verkligen på G och endast 3 cyklar stod tomma. Lovely!

Engergiförrådet är påfyllt och snart är det sängen som gäller. Blev liite för lite sömn inatt då "American History X" höll på lite för länge... ;)

Puss! :*

Söndags-genomkörare!


Kvällens inspirationskälla.. :)


Lägger sista handen vid spinningpasset som ska köras ikväll. Jag ska hoppa in för en av mina spinningkollegor och har Raceday på schemat! Det kommer att bli ett hejdundrande 4 varvs LapsXC-pass med MTB- och tävlingsinfluenser. Riktigt roligt ska det bli! Alltid kul med tävlingsklass då man ibland kan få se andra sidor av sina deltagare när hornen växer ut ordentligt på dem..  :-)


Idag låter jag musiken tala, med "Let me entertain you" som sista uppvärmningslåt inför startspurten. "Personal Jesus" med Marilyn Manson finns med som avslutningslåt på varje varv för att få folk att tagga till och ge allt inför varvning... ;-) Hårt och tufft och främst ROLIGT kommer det bli! Skönt med en genomkörare så här en söndagkväll.


 Är du i krokarna runt Tierp i kväll kan du ju alltid kika in och cykla.. ;-)


Träningsvärk, jao!

Knasig vecka må jag säga! Ingen vanlig skolvecka precis. Lite skönt med break i vardagen ibland.. :) I tisdags spelade grabbarna hockeyturnering, tyvärr med storförlust i finalen. Jag hamnade i sekretariatet, där jag knappt aldrig satt min fot tidigare, och fick skriva matchprotokoll och vara funktionär hela dagen. Riktigt, riktigt roligt hade vi! :)

I går var det ju vår tur då.. Rinkbandy stod på schemat! Jag som inte spelat match på riktigt i en lagsport sen åk 2 va med i skollaget. Med nervösa och darrande ben tog jag mig igenom uppvärmningen och spelade sedan två matcher med glädje! Det blev inte mer än två matcher för vår del.. De två andra skolorna gick till final. Hur nu DET kunde gå till!?!? Bittert såklart, men jag tror vi alla ändå kan intyga om att vi hade en sjukt rolig dag.

Även kvällen tillbringades i ishallen, men då för att stå i SHK:s hemmaklack på 98-match :) Slutade inte som önskat det heller men brodern var mycket duktig!

Idag har jag träningsvärk vill jag lova! Musklerna är inte vana med att åka omkring på ett par skridskor en halv dag.. Det blev i alla fall ett spinningpass med familjegruppen ikväll, det var verkligen en energikick!

Nu ska jag sova, sova, sova, och ladda för nationella prov i engelska som väntar i morgon..!

:*


Ny vecka...!

Ännu en måndag är avklarad! En måndag där det kliats i huvudet åtminstone halva dagen. Intagningsprov på Vasaskolan, Gävle, var det meningen att jag skulle åka på idag som livlina utifall jag nu inte skulle komma in i Uppsala. Men i går kväll tänkte jag att "Nä, kommer jag inte in i Uppsala skiter jag i musik på gymnasiet och väljer nåt annat istället" :) Och så var det med det.! Jag var livrädd för att göra tokigt och försökte förgäves få tag i SYV på förmiddagen, men jag inväntar omvalsperioden i april.. och så gällde det ju bara 2:a handsvalet... :)

På eftermiddagen har jag i alla fall pusslat lite med musiken till mitt och Silvas pass, kommer bli kanon :)

Kvällen har ägnats åt ännu mer musik, med körsång i kyrkbyn.! Mysigt, för det var ett tag sen nu.

För att följa upp gårdagen så blev den inte precis lugnare ju längre dagen gick utan snarare tvärtom! Slog ihjäl ett par timmar hos Silva m Spinn of Hope-planering :) och efter det avslutades veckan med ett dundrande pyramid-spinningpass med Linda! Kanonhärlig uppladdning inför den nya veckan!

Nu blir det SOVA som gäller. Imorrn blir det frysa för hela slanten, kommer tillbringa dagen i ishallen och heja på skolans grabbar som spelar hockey :) På onsdag är det min tur att stå på isen, rinkbandy på G... :D


Natti Natti! :*


P.S. Måste visa upp mina nya små underbara örhängen...



Segsöndag!

Precis som söndagar är till för, tänker jag till största delen utnyttja den till att ta det lugnt.. Efter hektiska veckor - och inför ännu fler sådana, behövs lite lugn.

För tillfället har jag massor av spinning i huvudet inför projektet Spinn of Hope som jag och en instruktörskollega anordnar i Aktivéras lokaler den 28 mars, liksom man gör på ca 30 st till anläggningar i Sverige just då! Det kommer att bli en riktigt häftig dag där vi har rullande spinningpass i 6 timmar och där alla pengar oavkortat går till Barncancerfonden. På schemat står pass med Monika Björn, Rock vs Disco, mm.... Valfritt hur många timmar man vill cykla under dagen.. 1, 2, 3 eller kanske alla 6? :)

Vill Du vara med? ;)




*Puh!*

Skräckonsdagen är förbi och så även snart torsdagen.. Gårdagen var en tuff dag! Har aldrig varit med om att något varit så otroligt roligt, sjukt läskigt, grymt svårt och nervöst - samtidigt!

Dagen i Uppsala började vid nio. Jag kom snabbt in för uppspelning, intervju, prima vista och sång. Nervositeten sjönk en grad när jag reste mig från min pinnstol och knallade iväg till uppspelningssalen. Där inne satt ca 12 pers på rad. Likgiltiga och känslokalla. Oläsbara. Jättemusikaliska och bildade. Läskiga. Riktigt så hemskt var det kanske inte, men nästan.. ;) De lättade upp stämningen lite i alla fall genom att inte vara så strikta! Skönt! Med spretande fingrar och en darrande fot genomförde jag det hela.

Klev ut efter en kvart med ett leende på läpparna till mammas lättnad :) ..och kan faktiskt sträcka mig så långt till att säga att jag är nöjd - OCH det var till och med roligt! :D

Efter första provet blev det ett väl behövligt break på stan, och därefter in igen för de tre kvarvarande proven - Teori, Gehör och Ensemble. Omöjligt på dessa tre att säga om det gick bra, men känslan var bra.

Nu har jag gjort mitt och visat upp mig, så nu blir det en lååång väntan på resultat...!

Eftermiddagen spenderades i Gränby där det inhandlades vårjacka bland annat :)




Denna dag har bjudit på den vanliga skol-lunken, ett SO-provresultat och massa träning! Box och 3 timmar spinning. Härligt! Nu är det god natt :)

Natti natti :*


12 timmar..

Om 12 timmar är jag på plats på Bolandsgymnasiet i Uppsala. Känns overkligt, sjukt läskigt, härligt och förväntansfullt.
Det sista ska ses över nu och sen är det sängen som gäller, även om jag inte direkt har jättehöga förväntningar på nattens sömn... ;-)

Natti natti! :*




Aaaaaaaaah!!

Nervositet är en känsla jag skulle kunna klara mig utan - faktiskt.. "Intagningsprov" har hela dagen varit ett dödsdömt ord och i hjärnan har inte funnits mycket mer annat än kromatiska tonsteg, terser... You name it! Men, nu väntar spinning som avspänningsmedel och sen en lugn kväll utan teoripluggande(!). :-)


Måndag kväll..

Precis samma sak som jag säger var eviga måndag, säger jag även den här måndagen.. Måndagar kommer alldeles för ofta! Det är helt otroligt, det måste va måndag oftare än lördag.. Eller..?! 

Just denna måndag har varit en nervig sådan.. Det är för sjutton intagningsprov på Bolandsgymnasiet på onsdag! Helt otroligt! "Nämen det är ju så läääääänge kvar" har jag tänkt, ja hur länge som helst, och nu tycker jag helt plötsligt att det är alldeles för få timmar på ett dygn...

Mr Beethoven har i flera veckors tid försökt få mig att tro att jag har för korta fingrar för att över huvud taget få sitta vid ett piano men till min lättnad har jag lyckats överbevisa honom :D Därför ska Månskenssonaten spelas upp för "juryn" på onsdag! Även Love´s in need av Stevie Wonder kommer jag att spela. Det blir kontraster mellan låtarna, och det är den bredden jag vill åt, så jag hoppas det går hem :) Mest spännande - och läskigt, ska det bli att få se vad de förväntar sig av oss på teori- och gehörsbiten. Det lär visa sig om de tragglande timmarna ute i kyrkbyn har etsat sig fast på hjärnbalken!

Spännande, spännande...

Nu blir det te med mamma och sen god natt!


Blogg? Blogg! :-)

Hallå där!

Välkommen till min nya blogg får jag väl lov att säga! :) Efter mycket surfande och läsande
på många andras bloggar har jag nu startat min egen! Den kommer att handla om  mig

och vad som händer runtom mig.

Häng med på tåget vetja..! Vi hörs igen. ;)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0