En bloggares dödssynd

Jag har varit ofattbart dålig på att uppdatera mig. Anledningen är att jag helt enkelt inte haft tid att lägga ned så mycket tankekraft på det. Den lilla jag haft har befunnit sig på helt andra håll. Analysen, samhällen och annat. I morrn är det dagen D. Vi får påsklov. Det är ju så man blir religiös.

Lättlurad

Efter en tur i friska luften och lite mat i magen väntar nu en dusch och lite nytta att göra. Motivationen tycks ligga bortom horisonten idag också men jag ska minsann göra mig en lista på vad som ska göras. Det är nämligen bra om jag lurar mig själv. Det blir till en tävling, där det är seger för varje punkt jag kan pricka av. Är man lättlurad så är man.

Förstörd för alltid

Tänk om vi hade kunnat lyssna på vår svensklärare när vi skulle välja film att se för att skriva filmanalys om. "Ta inte en film som ni är väldigt fästa vid. Ni kommer hacka sönder den i småbitar och kanske se saker med andra ögon vilket kan förstöra charmen med filmen". Ungefär så sa hon.

Ehm. Fight club var väl lätt på min topplista över bra filmer jag sett. Fram till ikväll.

Just nu är den filmen det värsta som hänt mig och Tyler Durdens magrutor de värsta jag kan tänka mig.

Filmanalysen skriver sig tydligen inte av sig själv. Min motivationskurva går kraftigt nedåt. Men än har jag tid på mig, den ska inte in förrän i morrn...

Kan hända att jag hunnit ändra mig igen på onsdag när det här arbetet är färdigt. I guess. Så, ta det inte för hårt.

Nytt försök

Men snälla människor, kan ni inte bättre än såhär? Jag pratar om det HÄR inlägget.

Jag som ville ha svar på min fråga. Är ni så fina i kanten att ni inte ens kan spekulera liiiiiite?

Kom igen nu era fjollor! :-D


Och här har vi den största fjollan av dem alla!

Inte som tänkt

Började veckan med en försovning. Duktigt.


Taskigt läge

Hur jobbigt ÄR det inte att få ett hick-anfall PRECIS när man ska sova? dålig tajming. Den som vill ta chansen att skrämmas kommer hit nu bums. Först till kvarn.

Ett annorlunda inlägg

Terminens bästa pass har körts! Wow vilket tryck! Riktigt kuligt. Mina söndagsdeltagare är fantastiska. Alltid glada, positiva och arbetsvilliga. Mina pass är inget utan deltagare.

Annars så tänkte vi på en sak (och vem den andra var kan ni ju klura på).

Det är här inlägget tar en vändning. Sånt här brukar jag nämligen inte blogga om, men nu är det sjutton allvar och jag måste få SVAR.

- Om man gör bröstimplantat och redan har lite bröst (man är alltså inte helt platt), var gör dom AV inläggen? Gräver dom ett hål mitt i och sprutar in lite? Lägger dom det "under" om ni förstår vad jag menar..? Eller ovanpå? På sidorna?

HUR GÖR DOM??

OBSERVERA KÄRA MÄNNISKOR: Det här är inget jag funderar på att göra, det var bara en tanke som slog mig.

*Bild på tutte* (Jag lägger nämligen inte ut sånt, ni får fantisera själva)


förberedelser

Ja, jag håller fortfarande på och pillar med passet. Och muppar mig litegrann samtidigt. Som vanligt. Dansar runt i vardagsrummet till Oakenfold.


Ni ska veta att det var SVÅRT att ta kort och hålla upp samtidigt. Jag biter i tröjan.

Inte det där heller gick särskilt bra:


Årets pass

Alltså, jag säger bara en sak:

Passet ikväll. Ni får inte missa det.

Jag kontrollerar just att projektorn fungerar som den ska och att alla andra tekniska finesser är synkade.See u tonight.

18.40 på Aktivéra.

Hur uttrycket myntades

A: Glace au four, visst är det nåt man kan äta? Vad är det egentligen?
M: Ja det är det. Man har en botten, typ sockerkaka, slänger på lite glass, bär och ett täcke av maräng och gräddar alltihopa en stund i ugnen.
tänker
...det är därför det heter grädd-glass.


Madonna is in town


Jag lever. Still going strong!

Jag lever. Still going strong!


Rörd till tårar.

Det finns saker som får en att stanna upp mer än andra... klicka HÄR.

Min Ebba!Fredag på tåget

Fredagens tågreflektioner:

  • Vissa människor med mp3 i öronen sjunger otroligt illa. Jag hade en tjej i 14-årsåldern en bit ifrån mig på ett relativt lugnt upptåg med få människor. Hon diggade 90-talsshlagers och sjöng med högt och vackert. Bara högt helt enkelt. Musiken var så uppskruvad så jag hörde den också. Det är en mänsklig rättighet att sjunga. Men va sjutton, inte på tåget en fredageftermiddag.
  • Uppland på vårvintern. Är. Så. Fult. När. Det. Regnar. Sorry. Det är grått och kladdigt och äckligt överallt. Tack gode Gud för solen som gör livet lättare på många vis någon gång ibland.

SÖMN behövs nu inför helgens prövningar. Musikhelg i största allmänhet. Uj uj vad jag ska flänga, men kul ska det bli! Jag börjar morgondagen med övning inför I colori della vita och fortsätter sedan med eftermiddagen i Borgen där det är barngospel för hela slanten. Dagen avslutas med konsert i Borgenkyrkan kl. 18!


Är det SANT att det blir sommartid i morgon natt? Det vore ju panikartat. Här ber man om fler timmar på dygnet och vad får man, jo färre. Somliga straffar Gud direkt.


För jag har träffat Ellen & Evve idag!


Jag känner såhär på tåget att jag vill skä...

Jag känner såhär på tåget att jag vill skänka mina mor- och farföräldrar en liten (stor) kärleksförklaring. Dom vet varför. Älskar er.


Det var en bra dag. Fram till matteprovet.

Det var en bra dag. Fram till matteprovet.


UL måste ha något personligt agg mot mig

UL måste ha något personligt agg mot mig


Förebilder i en salig röra

Bara en liten torsdagsreflektion...

Det är kul det här med intryck, förebilder, mentorer och annat som påverkar en som människa. Jag pratar inte om mentorer i form av de man har i skolan som mest finns på pappret utan de som vi möter i verkliga livet som fungerar som ett slags mentorer. Både de som rent ut talar om för oss hur vi bör göra, och de som omedvetet påverkar oss till att göra och ta till oss vissa saker.

Om jag ser till musiken så är mitt musicerande en salig röra av intryck och kunskap som tagits in från många håll och kanter och blivit till mitt eget. När jag hjälpte bror att plugga musikteori förra veckan kunde jag inte låta bli att gå in på lite överkurs för att ge honom lite extra skinn på näsan och ge honom förståelse för sammanhanget. "Vem har lärt dig det här?" frågade mamma. Jag kunde inte svara.

Det finns en hel hop med namn som jag hade kunnat rada upp. Vi hör saker från många och plockar ihop godbitarna, det vi gillar, och gör det till vårt. Många människor sätter in lite kapital i vår kunskapsbank och sen är det upp till oss själva huruvida vi vill använda det eller inte, och framför allt till VAD.

Antingen går det in genom ena örat och ut genom det andra, eller så tar vi och bär det med oss hela livet i form av kunskap som sätter sig i ryggmärgen. Eller så använder vi det i framtiden som exempel på dåliga erfarenheter och upplevelser.

malinmariaericabrittateresefarmorannamonikagöranleifmårtenevabumpenjanne
juliaebbajonaspatrikcarlhallemelieradovanvictormiamilkefalckandersbromander
felicianataliejosefroineagnetaochallaandrajagnågonsinmusiceratmed


Ehm, uhm, hrm, hm, mm

Ibland blir inte dagarna som det var tänkt från början. UL sabbade min planering genom att strandsätta mig på stationen i Uppsala drygt en timme, men gjorde så att jag fick göra morfar nöjd och glad genom att lasta av 400 kg potatis vid ICA i S-fors.

Mentorssamtalet finns det liksom inte så mycket att säga om. Det gick som det gick. Bra.

För övrigt har jag tjockat i mig härliga våfflor såhär våffeldagen i ära. Mormor är en hejare på våfflor hon!

Dessa våfflor cyklades bort i 55-minuterspasset som jag vikarierade på ikväll.

Lite matte och engelska på det här då så är jag lika trött i morgon som alla andra dagar.

Byyyye.


Observera att bilden inte är min egen..!

Big fat chance

Abbe: MORMOR! Matilda BITER mig!
Mormor: Meh, äh. Bit tillbaka då!

Gissa om han tog chansen...


Okej, UL alltså. Naivt av mig att tro att ...

Okej, UL alltså. Naivt av mig att tro att jag skulle kunna komma hem bra tid såhär en ledig dag... Bajs


Mentorssamtalet avklarat. Jag blev inte ko...

Mentorssamtalet avklarat. Jag blev inte korsfäst den här gången heller.


Ingenting viktigt alls

Det är ju roligt när det händer så mycket saker att man inte ens har någonting att skriva om.

Vad har dagen då bestått av? Jo, delvis en pianolektion där både Bach, improvisation över bluesskalan, fyrhändig sats och andra trevligheter avverkades. Sedan en idrottslektion där jag tog och gjorde konditionstest på testcykel som de andra redan gjort löpandes i spåret. Det gick mycket bra må jag säga.

Vad jag inte känner mig motiverad till att blogga. Lika bra att låta bli. I morgon har jag ledig dag bortsett från mentorssamtalet som kommer ta högst 30 minuter så vi hörs väl då istället. Nu har jag varit hemma en timme och ska väl ta och sova. 

Goder natter då mina vänner.
Dödligt gulliga

Oumpaloumpier (eller hur det nu stavas) in my heart.

Haha, Kalle och chokladfabriken är ju för underbar.


Matilda Karlsson sitter på en kall buss på...

Matilda Karlsson sitter på en kall buss på väg hem efter en fika på stan. Ska nu hem och fira lillebror som är bäst, och har ingen aning om varför hon skriver om sig själv i tredjeperson. Är uppenbart påverkad av Facebookande.


En gnutta liv

Den utlovade djupa stunden på tåget kommer här i något förenklad och förkortad version.

Jag tvivlar ibland på min egen existens. Jag tror också att det är något som många människor gör någon gång i livet. Vi funderar över vilken vår uppgift är och vad vi egentligen lever för. På sätt och vis känns det meningslöst. Vi ska leva ett långt liv, utsättas för prövningar och ha lite roligt och sedan dö.

Vi alla har ändå någon form av påverkan på eftervärlden. Det spelar ingen roll om vi sitter på gatan och spelar banjo för att få ihop några femtioöringar till en varmkorv eller bira, är president i USA, står i ett skolkök och rör i ångande grytor med fabriksmat eller sköter räkenskaperna i ett världsvitt företag. Det spelar heller ingen roll om vi är överkonsumerande zombievarelser blinda för världen, eller om vi är miljöaktivister som räddar valar.

Det är inte lika meningslöst som vi kanske kan tro om vi alla påverkar på ett eller annat sätt. Då är frågan bara: Vem påverkar vi då eftervärlden för? Till vilken nytta?

"Jag tänker, alltså är jag" är ett mycket bra uttryck som jag ofta tänker på. (Innan det går överstyr vill säga.) Jag tänker så långt att det till slut nästan blir jobbigt. När jag kommer till den punkten att jag funderar över hur det är möjligt att jag ens kan tänka och hur det är möjligt att jag sitter här och får fram mina ord till er, ger jag mig. Det finns ju en rent logisk förklaring men inget mer.

Det där jäkla livet är väl konstigt. Antingen kan vi älska det för ett tag och därmed älska oss själva. Fånga dagar, leva livet på vårt eget lilla vis. Eller så kan vi välja att hata det.

Det sista alternativet är att göra båda. Samtidigt. Det gör jag.

Lev, påverka och var öppen för livet.

Okej, UL är inte mina bästa vänner idag. M...

Okej, UL är inte mina bästa vänner idag. Mina tår är is och plånboken snart tom. Inte okej med inställda tåg


"Ledig" dag

Har jag nämnt någon gång att jag är duktig på att fylla mina dagar?

Min första lediga dag på två veckor (spinningen gör ju att jag inte är ledig även när jag är ledig men ändå..) ägnade jag först på Läkerol Arena där 98:orna spelade final mot Hille/Strömsbro. Det var en kul match trots att dom förlorade med 5-2. Herregud, det blev ju silver för sjutton!

Sen var det ju då spinningen. Det blev sjukt roligt. Två "lag", bra musik, taggade deltagare. Precis som det ska vara.

Dagens ledord är dock: TRÖTT.Tjatig

Neeeej då jag har inte så dålig fantasi som ni tror. Det bara blir så att man inte kan ha nån rubrik när man mobilbloggar. Inget att göra åt.


Mammas nya bebis

dsc00275 (MMS)

Mammas nya bebis


Ja vad gör man en söndagmorgon om inte ä

dsc00273 (MMS)

Ja vad gör man en söndagmorgon om inte är i Läkerol arena?


Morgondagen


Details - Ett par veckor i förtid

Jag ser ut som nåt som påskharen släpat in.

Godisfabriken exploderade.

Över mig.
Jag blir så onödigt filosofisk och och dju...

Jag blir så onödigt filosofisk och och djup när jag åker tåg ensam och jag inte sover. Ni kan vänta er nån lång utläggning senare ikväll.


Fullt skubb

Puh puh puh.

Äh, nu när jag har vanan inne så är det väl bara att ta upptåget tur och retur till Uppsala idag också. Jag menar, det är ju dumt att bryta vanor som man får in såhär efter 13 dagars farande. Dag som dag. Skillnad på vardag och helg vore onödigt.

Avslutningskonsert nu på eftermiddagen med Kommunala musikskolan i Uppsalas orkester Uppblåset och flickkören (som jag inte minns namnet på..).

Nu: På me nå färgglatt, på med smajlet, prata utav sjutton så kråkan i halsen lossnar, plugga sångtext.

Svejs!


Ska väl testa det här med mobilblogg.

Ska väl testa det här med mobilblogg. Update: Det funkade som synes.


Dålig uppdatering

JagÄrEnDåligBloggerskaJagÄrEnDåligBloggerskaJagÄrEnDåligBloggerskaJagÄrEnDåligBloggerska.

Det har varit äckligt få inlägg den här veckan. Kostar att ligga på topp. Så får man kanske inte säga med allvar i rösten i mellanmjölkens Jantelagsland. Därför säger vi det lite annorlunda: "Hehehe, för det kostar ju att ligga på topp..." (mer acceptabelt? Ni fattar poängen.)

Skit samma, jag har ju faktiskt en topp just nu och ända fram till påsk. I alla fall på vissa fronter. Den fronten kallas musikfronten. Må hända att jag ibland klagar över att jag har mycket att göra men jag skulle dö av tristess annars.

Det här går inte. Ni ska veta att det här inlägget tog typ en timme att skriva. Duktigt Karlsson.

SÅrry.

Äkta lycka

Jag kan inte beskriva lättnaden över att ha skickat iväg historian. Nu finns ingen återvändo, nu får det bära eller brista. I morgon är det konsertdags och projekt Förstärka Flickkören ska ta sitt näst sista steg. Nu förtjänar jag 6,5 timmar god nattsömn. God natt folket.

Home sweet home

Jaha, det är väl bara att sätta igång med historian igen då. 23.59 ska den vara i lärarens mailbox. Puh, nu kör vi. Jag kom precis innanför dörren efter att ha varit kvar på skolan och spelat in på eftermiddagen och sedan haft en trevlig hemresa med Ebbis!

Annars lever livet nästan som det ska, det är fullt skubb just nu och min almanacka är min närmaste följeslagare fram till påsk. Puh! å andra sidan har jag ju ganska roligt oxå, dock kan jag rapportera gravt nedsatt koncentrationsförmåga dagen till ära. Den bör finnas snarast om det här ska bli en bra kväll.

En helt vanlig dag

Ajdö adjö säger jag och åker hemifrån klockan halv tio. Kliver innanför dörren här hemma igen efter, på pricken, tolv timmar. En helt vanlig dag.

Det ser ut att bli en övervägande bra dag ändå. Pianolektion, en förhoppningsvis trevlig idrottslektion, och sångövning med musikskolans kör ikväll. Mindre kul är att Vasa tar kol på mig, så nu åker jag till skolan och tar en stund i biblioteket innan jag börjar. Död åt Vasa.


Slutet

I det här inlägget fick jag en intressant kommentar av en anonym människa (dock tråkigt att denna människa inte riktigt ville stå för att den tyckte annorlunda än jag, men så kan det vara.):
http://matildakarlsssson.blogg.se/2010/march/tillbaka.html#comment


Kommentaren hade en länkning som ledde hit:
http://politisktinkorrekt.info/2010/03/16/svt-och-sdu-bemoter-bolandsskolans-logner/

Jag vill därför också visa upp den här sidan. Läs gärna kommentarerna till artikeln också. Kommentarer om hur dåliga våra lärare tydligen ska vara som inte lär oss vad demokrati och yttrandefrihet innebär. I egenskap av elev kan jag lova att det är en bestående underton i varje lektion att vi ska ha demokrati och lära oss att hantera det och arbeta med det här i Sverige:
http://www2.unt.se/article/1,1826,MC=2-AV_ID=1026148,00.html?from=most_com#kommentarerstartAlla har fått säga sitt, alla har sin uppfattning. Så även vi övriga elever som inte alls var inblandade i detta bråk men ändå är stolta Bolandselever då vi har vår egen uppfattning om vad som hände och inte hände.


End of discussion.

Jag vill liksom inte yttra mig mer om det här nu - för allas bästa. Politik är som jag tidigare sagt inte vad jag är mest insatt i precis, så nu ger jag mig för att det inte ska bli tokigt värre. Det här blev ett bra avslut där, i princip, alla sidor fick sina åsikter hörda. Nu hoppas jag att jag slipper allt som har SD och Boland i samma mening.


Tursamt

Ibland är jag glad över att jag inte är min lillebror. Jag har haft ett mördarförhör i musikteori med honom ikväll och flera kvällar tidigare. I samma sekund som jag nyss tänkte "Nu jäklar kan han det här, nu borde han få alla rätt!", så behärskade jag mig en smula. Han är inte jag och han behöver inte ha någon press på sig att leva upp till några förväntningar bara för att han råkar vara just min lillebror. Ställ mig i ett hockeymål så fattar ni varför jag är noga om det här. Skulle jag vara hans lillasyster och förväntas kunna fånga puckar bara för att han är grym på det skulle jag bli skitarg. Abbe, lycka till i morgon och gör så gott du kan.

Det lilla roliga

Så var det lilla roliga över! För roligt var det, det gick bra. Sen hade jag mycket trevligt sällskap på bussen först på vägen till Tierp och lyckades sedan få samma sällskap på väg hem från Tierp. Kul att ta igen lite snack efter många månader.

Det verkar som att sängen hägrar nu. Klockan ringer lite för tidigt än drägligt i morgon. Som vanligt med andra ord.

God natt.

Matilda Karlsson tycker det är lite för länge sen hon träffade dom här knasbollarna!

Muppsala

Det börjar bli dags att dra sig. Vasa får vila i frid tills vidare.

Nu ska det sjungas för fulla muggar. Herregud, det är konsert på fredag och jag träffar kören för första gången idag. En smula spännande måste jag medge...


Det är "Snälla Dagen" här hemma idag. Vi har nog käkat taggtråd till frukost allihopa. Dock ingen aggressiv sådan. Den är ganska oskyldig.

See ya!


Ja vad säger man?

I princip hela dagen har jag slitit med med historiearbetet som ska in på torsdag. Det går SÅ inte bra. Det finns en hel del luckor i informationen kan jag känna. Våra genomgångar har inte hjälpt mig att bli på det klara med vad som hänt när och var och hur och varför. Jag behöver hjälp!

Svensk historia: Vasatiden, stormaktstiden med stormaktspolitiken och reformationen och allt vad det innebär.

Min koncentration tryter ganska snart när det inte går ihop. Skit. Fråga dom stackare som bor i samma hus som jag. De fick nyss höra en lång, arg, utläggning om att Gustav Vasa aldrig borde ha fått finnas över huvud taget.


Trots min lediga dag ska jag om nån timme börja ta mig mot Uppsala för att sjunga med en ungdomskör från Musikskolan ikväll. De har konserter på fredag och lördag tillsammans med musikskolans orkester och behövder förstärkning. Spännande att se vad det blir!


Det tog en himla tid

Det tog lång tid att få helg på riktigt den här veckan, men tiden har faktiskt gått fort. Som jag kanske antytt så har jag ägnat all min tid åt Uppsala i helgen. Rep hela lördagen i skolan och därefter vidare på annat håll för att beskåda teater, Melodifestival, och sedan övernatta med några andra glada själar!

Likaså idag har det varit rep. Dock var dansarna inte närvarande så teateraporna och vi fick klara oss själva. Det blev inte så värst mycket gjort idag kanske men sista låten klämdes dit och vi fick trådarna på plats i ett utkast till programordning i alla fall. Det har klarnat i huvudet en aning och det var det som var syftet med det hela.

Nu är det läskigt värre att det bara är på pricken 6 veckor kvar till föreställningen på UKK. Innan dess ska vi hinna ha skolföreställningar också. PLUS att tvåorna snart överger oss för att åka till Kina i två veckor. SEN är det påsklov. Och sen är det show. Men det här grejar vi galant. Victor och jag får väl sitta där på våra ensembletimmar. Två lärare på två elever som sitter och jammar med piano och trummor i 2 x 90 min. Blir fint'e.

Med andra ord har helgen varit bra. En sån sak som att plocka fram skinnjackan för att det är tillräckligt varmt - det är älskvärt.


Ett av dagens projekt:


Katastrofalt

Nog för att Meloditramset inte är mitt favoritprogram, vilket ni redan vet, men jag måste faktiskt titta när det är final. Det är då det är värt att titta. Antingen för att bli lycklig över att det finns nån form av vettighet i detta land som låter rätt människa vinna, eller för att för förbannas och förvånas över hur vissa kan ha tagit sig till final över huvud taget.

Även mellanakten brukar vara som ett lotteri. I år var den tack och lov en vinstlott. Gamla godingar, det gillar vi.
 
Gårdagskvällens mest intelligenta och roande påstående angående Melodifestivalen var att Ola körde nån form av självtillfredsställande grej på scenen. Min vän skrek rakt ut: Låt honom INTE vinna, okej? Han får faktiskt gå och smeka sig själv nån annanstans!

Det gjorde han också, för vann gjorde han ju inte.

Åter till saken nu. Det fanns bara en som fick vinna: Salem. Deprimerande värre att han inte gjorde det. Juryn in my heart!

Jag är precis hemkommen från spinningen som helt bestod av filmmusik idag. Mycket kul! Nu väntar jag in lillebror nr 1 och lillebror nr 2 för att ta en namnsdagsfika. Kanske kan det hända att jag delger er lite från helgen senare. Om ni är snälla, vill säga.

Still alive

Jag lever. Jag har bara varit. Upptagen.

För tillfället

Såhär i skrivande stund kan jag nästan vara beredd att kläcka ur mig att jag känner mig utvilad. (Få se vad jag säger om ett par timmar när jag slocknat både på bussen och tåget)

Ja, jag tar väl och beger mig till skolan strax då. Precis som vilken annan lördag som helst.

I vårt kök:

Jag: Haha! Gud vad ni är knäppa, tur att det iaf finns en normal i den här familjen!
Mamma & Abbe: Va? Ingen vi känner... Vem?

Förvirringen är total.


Vad som är lika förvirrande är hur Jessica Almenäs ser ut idag. Också.

Indoor cycling


Tillbaka

Mjo, jag vill bara tillägga en sak angående gårdagens upprörda inlägg. (Klicka på bilden för att komma till inlägget) Politik är inte min grej, men här blir jag förbannad på riktigt.Nu är det inte så att min åsikt är att bara media är dumma i huvudet. Grejen är den att SDU (Sverigedemokraternas ungdomsförbund) är minst lika fula som ringer dit alla dessa människor och samtidigt skapar uppståndelse i onödan utan tanke på hur många människor det drabbar.

Det är så vårt svenska samhälle fungerar. Och eftersom jag är "svensk" så bör jag väl bara svälja det och acceptera det.

Det är valår i år, jag får inte rösta och är en smula sur över att det dröjer TRE år till val efter jag fått rösträtt men livet är inte rättvist. Därför kan jag ju bara säga till er lyckliga själar som får att passa på att ta chansen att påverka till någon sorts rättvisa för landets invånare.

Muslimer är inte farligare än "svenskar" för vårt samhälle. Det kommer inte in 100 000 invandrare per år som stannar och förstör. Det skulle innebära en befolkningsökning på 1 miljon sedan år 2000. Rimligt? Nej. Fina argument och valfrågor va?

Diskriminering.

Det är visst fredag

Ja det är ju det, men än är inte veckans arbete avklarat. Mycket att göra innan jag får ta helg nån gång på söndag kväll. Fredagskänslan är som bortblåst men jag ska försöka finna den innan kvällen är slut. Först ska jag dock ge mig på lite förarbete inför helgen och redannu försöka förbereda för veckan som kommer...! SEN ska jag dö i soffan med godispåsen.

Väntat länge nog

I morgon kan jag börja le som folk igen. För första gången på ja, 5 veckor? Jag ska äntligen till tandregleringen och få byta gummisnoddar. Haha, tänk att bli så lycklig över något så simpelt.

Kände bara att jag ville säga det. I morgon är det alltså fritt fram att få mig att garva igen.Upprörd!

Det här är galet. Media har inte fått något gott intryck hos mig tack vare det här kan jag säga. USCH och fy.

Jag orkar inte dra hela historien men:

Tänk att de är så trångsynta att de bara ger den dramatiska, felaktiga sidan av det hela och får det att låta som världskrig tack vare den felaktiga fakta ungdomsförbundet i fråga gett dem.

Lyssna på kommentarer som "Det står tydligt i grundlagen att man inte får utesluta vissa partier". HAHAHA.
Det är ju fin publicitet vår skola får. Titta på klippen och ha i åtanke att detta grundar sig på att SDU ringt in medierna och polisen i förväg för "det kommer bli bråk".

Vilken makt. Vi har vetat det hela tiden men fick verkligen upp ögonen för det idag. Idag (eller, igår) fick vi det skrivet på näsan. Svart på vitt. Dock har vi nog aldrig haft en så intressant samhällskunskapslektion tidigare.

Ni ska också veta att filmerna är publicerade på nätet utan tillstånd av rektor och skola. På icke officiell plats. Med minderåriga. Fint gjort media. Fint gjort SDU. Tack.Skratt och förvåning

Vad som såg ut att bli en ganska pestig dag blev en mycket okej dag. Senare när jag har tid och ett riktigt tangentbord att röra mig med ska jag få ut mina upprörda känslor ang medias hantering av vissa saker. Det tar vi sen. Måste säga att trots de teoretiska lektionerna idag har det varit bra sådana, jag har varit på teatern "Jag vill inte bliva stur" som gav många skratt också. Efter en sväng på stan och en bilfärd hem med mamma och Ebba plus hämtning av paket på Posten var dagen räddad! Mormor, bjuder du på fika ikväll? Juste, första inlägget från iPod touch. Så fick jag det sagt.

Gårdagen

Jag låter bilderna tala.

(Eftersom jag inte frågat om J lov så blir det inga bilder på henne än. Så full av hänsyn är jag faktiskt ibland, det ni!)

En annan dag

Nä jag får uppdatera ordentligt här en annan dag.

Back in the vardag. Sorry.

Ledord för dagen var: SOL, härlig snö, 2 minus, trevligt sällskap, trasiga knän, glatt humör.

...och NY I-pod. Inte dumt alls!

Kuckeliku

Är visst uppe med tuppen idag.

Finte!Romme-vädret ser lovande ut! Aaaaaah!

Källa: yr.no

Slutgiltigt

Nej har man inget bättre för sig kan man för all del pilla lite på headern. Nu ska jag nog låta den vara ett tag. Den uppmärksamme kunde se att jag bytte ut mittenbilden här om dagen. Klar fördel om ni frågar mig.

Nu ska jag åka till pappa och sova, gå upp i svinottan i morrn, ha taggarna utåt och trotsa förkylningen och åka skidor dagen lång med Johanna (och förhoppningsvis några åk med Åsa oxå!).


Ljuspunkt

Vid köksbordet.

Jag sitter och petar i mig fika och förhör Abbe inför hans musikprov. Hans äldre kompis som går på högstadiet på en annan skola sitter också med vid bordet. Plötsligt sitter vi och diskuterar min gamla skola där vännen går i högstadiet.

Ungefär här i konversationen kläcker lillebror ur sig något oväntat. 

Abbe: Men asså, TÄNK att vi sitter här och pratar om skolan. På fritiden!!!
Jag & E: *skrattar lite smått*
Abbe: Eller, hehe, i skolan pratar man ju om fritiden hela tiden förresten. Hehe.

Full av skratt och en gnutta förvånad över detta oväntade uttalande påstår jag att han börjar visa tonårstecken i förtid.

Haha.För övrigt har jag sett mig i spegeln. Apkul. Måste åtgärdas genast.

Olyckligt är att jag inte kan vara med på Elvis ikväll. :-(  

(Om de nu inte vill ha en körsångare som låter som en avkomma av en tröska + Amanda Jenssen + Louis Armstrong förstås)

Ful-dag

Gissa vad, det är en riktig ful-dag idag. Jag har fortfarande inte vågat se mig i spegeln.

Det är vackert väder ute vilket faktiskt piggar upp mitt tunga huvud en smula och jag bör försöka få i mig lite frisk luft idag. Tursamt att jag bor på landet då! Hehe.


Jag är inte rolig i halsen idag kan jag meddela. No good. Blä. Usch. Fy. Skit.


Förresten: Jag har bytt "bloggnamn" som numer är Ett skratt om dagen är bra för magen. Adressen är fortfarande den samma men det kommer från och med nu stå annorlunda uppe i kanten på webbläsarfönstret.Ge inte upp

Jag är galet nöjd med min "Film och påverkan"-uppsats. Det känns kul!

Ni ser, man ska aldrig ge upp hoppet om Knarlsson.


Bajs

Oerhört mogen rubrik må jag säga. Så på den kommer ett oerhört moget inlägg.

Matilda Karlsson är inte riktigt till freds med livet idag, men men. Är det inte typiskt att det blir sunkigt så fort det ska hända lite grejer. Gah. Nu är visserligen så att det aldrig är läge att bli dålig när man heter Karlsson, men vissa gånger passar det till och med ÄNNU sämre än andra. 

Önska mig en god natt och håll tummarna för att det här är glömt i morgon så jag kan sjunga för glatta livet med "Elvis".

På tisdag åker Johanna & jag till Romme så då är det livskraft big time som gäller!

Just so you'll know: Mitt huvud sprängs snart. Och ja, jag har inget bättre för mig än att klaga för tillfället. Bättre tider väntar. Jag lovar.


Rutten, mer rutten, Matilda

Jag har varit med om min sämsta helg på länge. Det finns inget värre än att vara sjuk och inte orka saker när man vill. Mitt sociala behov har inte heller blivit stillat precis. Nu kom iaf pappa över som mat-fika-soff-sällskap. Jag har inte varit utanför dörren på alldeles för länge och har missat Vasaloppscyklingen och missar mitt eget söndagspass.
 
Vinter-dunder-jäkla-skit-förkylning är sämst.

Det var bara det jag ville säga.För övrigt vill jag gratulera SHKs 98-or till vinsten i Eskilstuna! Grym insats! Woho!


Helt sant

Såg ni gårdagens inlägg I did it for a holy night ?

Jag kan inte annat än hålla med min mor att introt är lite för likt O, Helga natt. Man får en oemotståndlig lust att börja sjunga den i just det ögonblick som Jessica Andersson sabbar allt och drar igång med sin egen låt.

Dream on, Karlsson

Ja vad gör man när man sitter hemma och dyngförkylds-deppar istället för att åka iväg till Östhammar och cykla för glatta livet?

Jo, man surfar sig bland annat in på www.bagarenochkocken.se och drömmer sig bort en stund.

Jag kan faktiskt drunkna där HUR länge som helst. Jag har bestämt mig för att när jag blir stor ska jag ha ett bra och roligt jobb med lagom hög lön för att bla a kunna kosta på just ett fint, trivsamt kök med de pryttlar jag vill ha och behöver för att kunna utöva små och stora experiment. 

*Drömmer*


Bilden är inte ihopplockad av mig själv, men den var trots allt inte så pjåkig så den fick vara med.
 

I did it for a holy night

I soffan framför det där Meloditramset.

Jessica Anderssons pianointro börjar spela och..
 
Mamma klämmer i: OOoo heelga naaatt!


Min nya kärlek


...och jag som trodde det var tandkräm
Vi flippade ur.

Ur chatten på Facebook. (Vi sitter bredvid varandra i soffan och inte ett ljud kommer över våra läppar under denna konversation)

23:11
Mona

snöar i norrland tydligen..

snöflingor..

23:11 Matilda

Va

shittan gittan

SNOWFLAKES

CORNFLAKES?

Hahahahhaha nej så tokigt

MEN SVAR DÅ NÅN GÅNG!

OJJJJ, CAPS LOCK!

23:12 Mona

Nä.. jag gillar sockerkaka..

23:12 Matilda

Müsli röstar jag för

eller Tiramisú

Jooooos

fooot-joooos

23:13 Mona

nä.. Herrgårdsost..

eller cheez-ddooddlleezz


IQ: Fiskmås-conversation as we say here in Vaestland, you know.


Dagens sanning. Eller inte.

Jag: Shittan gittan vilken överkropp Brad Pitt har i "Fight Club", helt galet!
Pappa: Ähmen du anar inte hur dom dopar dom där skådisarna för att trimma upp dom ordentligt.
Jag: Äsch inte är dom dopade inte! Han är säkert sådär snygg sådär bara ändå.
Pappa: Mm och hur är det möjligt att bli så på ett par månader med bara gym..
Jag: Hörrö nu får du tänka på att jag bara är en naiv tonåring som tror alla om gott.Punkt, punkt, punkt


Vårkänslor

Victor och jag är på väg över till A-huset från musikhuset:

Jag: Ååååhh vad härligt! Känner du hur VARMT det är här i solgasset?
Victor: Men är du dum i huvudet?? 50 fartyg sitter fast på Östersjön och du säger att det är VARMT??
Jag: .....


Okej då . Men det var varmare än 25 minus iaf! HA!


Humor på TV4

Vad kul det är med nyhetsmorgon idag.

Passagerare som var fast på ett fartyg i isen (ja ni vet det där..)

- Det var lugnt och sansat. Vi satt inte i sjön!

En speciell dag (eller två)

Hahahaha mitt muppiga jag insåg för en stund sen att bloggen fyllde ett år i tisdags. Inget jag kanske har ett behob av att fira men det kunde vara kul att tala om åtminstone.

Just den här tidpunkten för på pricken ett år sedan kommer jag inte ens ihåg vad jag gjorde. Jag har minnesluckor från den dagen. Vad var det för dag då? Jo, det var intagningsprov på Boland. Den 4:e mars 2009 är ett datum jag kommer att komma ihåg.

Jag misstänker att jag den kvällen var utslagen i soffan - eller stissig som en duracellkanin. Antingen med huvudet fullt av tankar för att försöka minnas vad jag över huvud taget sagt på intervjun - eller HELT tom. Ena sekunden det ena. Ena sekunden det andra. En liten stund överlycklig över att ha fått det gjort. Nästa stund panikslagen över att jag fått min chans, ovetande om huruvida det gått vägen eller inte.

Själva intagningsprovet har jag knappt så mycket minne av men jag kommer ihåg en hel del lärare, vad de sa och hur de såg ut under provet. Mårten pratade, Göran filmade, Britta pratade, Leif kompade min sång, Radovan spelade fyrhändigt med mig. Annika satt och log. Resten var gravallvarliga. 

Jag har knappt inte ett minne från intervjun, MEN det finns en fråga jag kommer ihåg:
"Ehm, det finns visst estetisk linje i..hm..Gimo? Och...Tierp? Är inte det närmare?"

Haha..

Och skräcken då jag ställt Månskenssonat-noterna omlott i notstället. Vilket jag upptäckte när jag börjat spela. Det löste sig det också.

Uppenbarligen gick det vägen och ingen är lyckligare än jag över det.

Här kan ni se lite historia.

och Här.
Uppländsk stolthet

Fortfarande dammig och ostämd men dock så vacker.


Ja, ni ser ju själva dammet.
Bad bad bad

Dåligt med uppdateringar den här veckan. Lite för mycket annat på tapeten kanske.

Och hur ska jag då sammanfatta dagen? Hm. Rumptävling, highlife i Teorin (jag säger bara: glasögonprovning) och, äh resten är ointressant.

Nu ska jag sätta lite fart tror jag, eftersom jag har Silvas spinningpass i morgon och dessutom har samhällsprov i Internationella relationer.


JagÄrEnDåligBloggerskaJagÄrEnDåligBloggerskaJagÄrEnDåligBloggerskaJagÄrEnDåligBloggerskaElvis

Gudars skymning så trött jag varit idag. Den enda giltiga förklaringen jag kan hitta är för få timmars sömn. Men onsdag betyder sovmorgon! Me like.

Jag är nöjd med min tisdag måste jag säga för tre av fyra "stora" grejer är avklarade! Individuella valet är inlämnat, bokseminariet avklarat och engelskprovet skrivet. Woho!

Nu ska det bli en sväng till Borgen för att sjunga Elvis sista gången innan konserten.Prognos

Mm, prognosen var ju som sagt oklar...

Väderprognosen däremot ser minst sagt snöig ut. Herregud vad det blåser på och snöar här! Helt sjukt, det känns som att vi är i Sibirien. Ändå borde vi vara rätt vana. Vi bor ändå i Sverige.

I morgon ska jag med darrig hand lämna in mitt individuella val med kurser för 2:an och 3:an. Det blir ArKo, Ensembleledning, Musik & Data, Pedagogiskt ledarskap, Matte C, Samhällskunskap B.. Var det allt tro?

Mycket blir det i alla fall.

RSS 2.0