Det kom blod

Det kanske låter spännande, men utgjorde endast en pyttedel av min dag. Dessutom var det inte från mig det kom blod, så slipper ni fundera så mycket.

Har haft min första hela dag "in action" eller hur jag ska säga. Dock har inte det riktiga allvaret börjat än, jag fick ju faktiskt sovmorgon i morse och har ännu inte tagit någon mjölkning. Annat blir det på torsdag då klockan ställs på 05.50.

Dagen har mest bestått av kalvskötsel skulle jag kunna säga. Började på förmiddagen och sedan har olika saker gjorts ute i kalvstallet (som för övrigt är ett nytillskott på gården och MKT fint) ända fram till kvällen, med avbrott för några timmar som ägnades åt att trassla ut och märka kablar.

Nyfiken på rubriken? Det var inte riktigt så dramatiskt som det låter. Vi öronmärkte kalvar helt enkelt och på kvigkalvarna togs även någon liten kvadratcentimeter bort i övre delen av örat som extra märke. Självklart kom det blod. Dessa små liv har även flyttats och det såg minst sagt lustigt ut.

För att vara lite mer seriös: Teknikens under är otroliga. Robotar som i dagsläget sköter delar av mjölkningen, och kalvar som får välling, i mängd efter ålder, ur en plastspene i väggen. Fantastisk. Men teknik är inte allt som tur är, arbetet underlättas men försvinner inte och kontakten med djuren är därmed viktigare än någonsin...


´Nej nu ska jag krama mina rumskamrater god natt och slå igen de små blå  (små gröna?)
3 av 4 sötnosar! Den svarta, som faktiskt nästan är sötast, ville inte vara med..


På plats!

Nu är jag här! In Robertsfors!

Ankom hit någon gång på eftermiddagen och har under dagen installerat mig, hittat kattungar och kollat in nybyggena här!

Jag har fått rumskompisar ute i min lilla stuga där jag bor:Gudomligt söta! Två syskon har de oxå och de delar rum med mig allihopa ;) I skrivande stund ligger en av dem på mitt bröst då den inte vill sova som sina syskon.. Dessa fyra hittade vi långt ner i en rishög i dag där deras moder gömt dem. Jag kan tycka att de borde ha det lite mysigare nu då :)

1059 Matilda mår bra kan jag meddela och hon är dräktig, mycket roligt! Ska kolla upp när beräknat kalvnings-datum är, men gissar att det inte är allt för många veckor (dagar?) kvar.Min fantastiska lilla fyrmänning har även sprungit runt benen på mig idag. Vi har som mest suttit i sandlådan och sånt ;)

En av bondetröjorna är invigd för sommaren och den ser redan ut som den bör: fläckig av skit, kalvsaliv och mjölk!Jag kan även meddela att jag har det väldigt bra här uppe om ni nu inte redan skulle ha förstått det.

Eftersom jag sedan igår bara sovit 5 timmar och varit uppe mååånga timmar i sträck nu (med undantag för timmen på flyget. Jag sov konstant. Somnade innan start..), så börjar det bli sovdags.

Vi hörs i morrn - om jag har tid med er vill säga.

Dopp

Premiären i havet är avklarad. Som vanligt är jag en stund efter alla andra med att göra min premiär, men nu är den gjord och det var riktigt härligt!

Packningen är äntligen färdig, näst intill åtminstone. Det är ju inte lite som ska med.. Om 6 timmar kliver jag upp för att dra till Norrland! Fantastiskt :)

Puss å kram på er alla människor! Jag tar med mig broderns lilla smidiga dator så jag kan hålla er uppdaterade ;)
Slut

Nu är det slut. Jag är slut. Och slut på hjärnaktivitet enkelt uttryckt :)

Jag har idag gjort premiär som tjänstgörande musiker på bröllop (eller hur jag ska säga), och därefter haft konsert i Kungsgrund: Songs 4 you. Konserten var en kick, det var verkligen jätteroligt och kom rätt mycket folk! Tack gänget! :)

Alla musikprojekt är härmed avslutade och det känns lite tomt samtidigt som det känns skönt att äntligen få vila huvudet..

Dagen avslutades i soffan hos Norlings, trevlans! Ny frisyr.. ;) Haha!


Morgondagen ska jag ägna åt att tvätta, packa och sånt... Och SOLA! På måndag går flyget till Ume. Längtar dit! Jag har inte varit där sedan sportlovet, med andra ord är det alldeles för länge sen. 1059 Matilda har nog vuxit till sig ordentligt ;) 1101 Blomman oxå, eller vad tror du Å? :)

I går var vi ut på klipporna och käkade, det var mysigt - och knasigt:


Omelett?

Måste dom där flygfäna bygga bo just där JAG bor? I MIN vägg? Kanske hur äckliga djur som helst. BLÄ. Eller så tycker jag dom är äckliga för att jag är rädd för dom (eller hur det nu är). Bara för att jag hoppar en halvmeter om en duva kommer lite för nära på stan...

Men, egentligen, varför gnälla? Vid närmare eftertanke har jag ju alltid ägg till hands om jag blir baksugen ;-)

En ond cirkel

Ont i tänderna - alvedon - fortfarande ont - kan inte äta - energibrist - trött - får ingenting gjort.


Bra Karlsson.

Det lär dröja några dagar till innan jag säger att jag tycker om min tandställning, förstår inte vad jag kunde få det i från.


Jag och min tandställning

"Jaha, här kommer Matilda och hennes tandställning". Ungefär så känns det.

Det tog en himla tid att få den på plats med borstning, frätande syra och förberedelser som skulle göras.

Nu är den på plats i alla fall och det känns som att jag har en hel hög med järnskrot i munnen. Det är ju också en känsla att vänja sig vid.

Maten är svårtuggad, men jag inser att efter operationen kan dom få göra vad som helst i munnen på mig och det är fortfarande inte värre. Rätt skönt att ha det värsta gjort. Jag menar, nu jag kan ju till och med prata ;) Även fast överläppen fortfarande inte riktigt vet hur den ska bete sig.

En liten tröst är att jag i alla fall har vita fästen på de 6 framtänderna så om några veckor kanske jag kan sträcka mig så lång att jag kan säga att den är snygg... Eller inte. Det visar sig.

I morrn är det kurs igen. Vi får väl se hur mycket jag vågar sjunga. Läsp- och visselljud är vanligt förekommande... ;)


Less is more..

Numer är den nya somriga bakgrunden utbytt mot tråkig svart, men ack så mycket fräschare...


Meh..

Bara för att jag är trött och egentligen inte orkar med att fördjupa mig i alla koder och stilmallar så blev det så här. Får åtgärda det en annan dag.

Farväl

Farväl "rena släta" tänder. Hej tandställning, läspljud och skavsår.

Det är mina förutfattade meningar och fasor inför min tid med tandställning. Vi får väl se hur det stämmer.

I morrn smäller det. BLÄ säger jag bara. Nästa gång ni ser mig känner ni nog inte igen mig.

Förhoppningsvis blir det väl rakt och lite ordning och reda iaf, till skillnad från hur det för tillfället ser ut (och har sett ut = ännu värre), på röntgenbilden. Som ett gammalt skrangligt staket som håller på att kajka ihop. Typ. Ha!

Jag säger bara det: Taskig stamtavla här va ;)

Okej då..

Medan jag ändå håller på kan jag faktiskt kosta på mig att slänga in lite bilder från helgen :)

Felicia, döda mig inte nu :) Jag tycker faktiskt du är jättesöt! :) <3 Btw, bilden är från Midsommarafton.


Gissa vem som kammade hem frågetävlingen då..? ;)


Axel go'ungen på Klara o Arvids 8-årsdag.


Paketöppning!


Sommarmusik i Söderfors!

Så har helgen varit! Typ! Nu säger Knas-Karlsson god natt!

Dag efter dag

Dag efter dag betas av, och en dag som hade kunnat börja bättre har slutat rätt skapligt iaf.

Gårdagen blev himla trevlig och "Kantorskan och hennes elever" - som vi också skulle kunna kalla oss - gjorde en mycket uppskattad sommarmusik igår kväll i S-fors! Engelska groupies var på plats till och med, haha, mycket lustigt!
 Halsen var hes men höll sig ändå skapligt under kvällen.


Orgelfingrarna börjar få lite fart, de höga tonerna tas lättare och utan större anstränging och rasp, dirigeringsarmarna fladdrar mer avslappnat, och fingrarna är allt som oftast där de ska. 4 dagar kvar nu bara..Under helgen har jag hastigt och lustigt tagit på mig uppdraget att spela på ett bröllop på lördag. Därför blir fokus den här veckan blir att öva på marscher, psalmer och sånger för att förgylla brudparets dag!


Ha en god natt mina vänner! I morrn väntar först lunchträff med H och därefter en massa dirigering..

Pirr pirr..

Det böjrar pirra så smått i magen, men inte så farligt än. :)

Trio "MTM", som T gjorde till vårt artistnamn, sjunger i Söderfors kyrka kl 19. Ikväll blir det sång och spel med somrig, lättsmält och enkel musik. Blir nog mysigt! Lite spännande att se hur halsen beter sig bara... Återstår att se! 

 
Pirret i magen kan även bero på att kursen drar igång igen i morgon, och det är åter igen dags att sätta sig och svettas en vecka..

...

Tänk så fel man kan ha!

Det bidde ingen "uppdatering under dagen" och så  var det med det!

Inte heller blev det någon särskilt kall och blöt historia på em. Vi höll oss ju under tak och denna flicka och jag skrattade och dansade oss varma ;) <3

Kort sagt har det varit en trevlig dag med mysigt folk, och jag vann ju frågetävlingen.. HA!  ;)

Nu är Karlsson MÄTT och TRÖTT och ska sova utan blommor under kudden..  

Midsommar!

Midsommarafton i år ser ut att bli en kall och blöt historia. 

Vädret till trots har jag sedvanligt dragit på mig regnstället och varit ute på byn, plockat blommor och bundit kransar till stången - som i år är modell mindre. Firandet blir inte riktigt som vanligt då vi kommer att hålla till inomhus i maskinhallen. Förhoppningsvis blir det grillväder till kvällen iaf då det vankas middag med tjocka släkten..! :)

Efter en intensiv vecka känns det skönt att stänga av huvudet ett par dagar, tills det är dags igen nästa vecka. Overkligt känns det också att jag om en vecka åker upp till Norrland, fantastiskt skönt och roligt ska det bli! 

Uppdatering med bilder kommer kanske under dagen.. ;)

Ha en trevlig midsommar hörni!


Pust!

Sitter i soffan och andas ut efter två, minst sagt, intensiva dagar. De har bestått av lektioner i orgel, brukspiano och kördirigering och jag har haft min första sånglektion någonsin.

Det är givande, och visst är det roligt, men även väldigt krävande.

Orgel- och dirigeringslektionerna har jag med en organist/kördirigent från domkyrkan, piano med Anders Bromander, och sång och teori med två kvinnliga kyrkomusiker, och dessutom har vissa en orgellärare från Lettland som är en väl erkänd organist. Spännande människor att träffa :)

Under morgondagen har jag sång, orgel och piano på schemat och har en lång dag att vänta!

Nu tror jag att jag ska ta och ställa upp en låtsaskör av stolar och ställa mig och vifta lite ;)

Tjingeling!


Svenskt sommarlov

Sommarlovet har börjat men man kan snarare tro att det är höstlov.. Värdelöst är ordet, och jag har inte ens kunnat ta ut cykeln en enda liten runda på hela helgen. Efter sommarlovsfiranden med fika och mat om vartannat i flera dagar satt ett spinningpass fint nu på kvällen :)

Gårdagskvällen och natten tillbringade jag i Skärpan, med sång och grekisk mat hos Ebba. Idag är jag trött efter några för få timmar nattsömn, men trevligt hade vi! :) <3

Skolan är slut men vad ska Karlsson göra om inte sätta sig i skolbänken ett par veckor till.. Dock inte i de vanliga avdankade skolämnena, och inte här i krokarna, utan i morrn bitti sätter jag mig på tåget för att gå en kurs i Uppsala domkyrka som bl a omfattar kördirigering, orgel och annat!Avslutningarna är avslutade

Så är det nu sommarlov på riktigt.! Broder & jag har haft våra avslutningar och jag gjorde en rivstart på sommarlovet genom att gå upp i morse och leka kantorska. Måste bara säga oxå att våra gamla lärare från åk F-6 alltid är lika störtsköna att träffa på... :)

Kvällen har varit trevlig, och huset har varit fullt av sommarlovsfirare.. "Roligt har vi på våra möten"... ;)Första dagen på sommarlovet är avklarad, och inför morgondagen hoppas jag på att väderleksrapporterna har FEL så jag kan ta mig ut på en cykeltur utan att bli som en dränkt katt! 

En blöt dag

Då det var skitväder i morse ställdes planerna Lövsta Bruk in, och det blev ännu en till dag på skolan..

Det har varit en dag som varit på många sätt och vis varit känslofylld. Ett kapitel i livet är avslutat och ett nytt ska skrivas. 10 år i grundskolan har tagit slut, och allt slit för att få några bokstäver på ett papper.. Otroligt egentligen. Hur som helst, jag har slitit hårt för att få så många bokstäver som möjligt i kuvertet. Slitet har givit resultat och är minst sagt nöjd.. :)

Under skolavslutningen gjorde jag premiär på ett par plan. Det blev debut på orgelfronten och så med låten jag sjöng.. Även kvällen fortsatte i blötans tecken.. Tårarna var inte riktigt lydiga då det blev en hel del avsked.

Nu börjar ögonlocken kännas tunga och första dagen på sommarlovet kommer bli en tidig sådan! Det är skolavslutning på G, och jag tar plats vid orgeln igen.

Dags att vidga vyerna och gå vidare i livet..

God natt!

En liten del av de ca 60 st 9:or som gick ut idag.


Sammanbiten tjej på väg att genomföra ett framträdande!


Med Sikberg kan man lita på att alltid få sig ett gott skratt :)


Om 24 timmar

Ja, då har jag gått ut grundskolan. Oj oj.. Är skakis så det räcker och blir över.


Håller precis på att få upp värmen igen efter att ha varit funktionär/"fotograf" på tempot som ACT anordnade ikväll. 25 cyklister kom till start i det ruggiga vädret!

Snart smäller det.. "Den blomstertid" och "Aint no mountain high enough" trängs i skallen - bland allt annat....


Ny talang?
Grymt gäng!

Här är ett riktigt gäng som vi ACTare kan vara stolta över! :)

Lilla Lida Loop har gått av stapeln idag och vi hade 10 st av våra MTB-cyklande barn och ungdomar ur klubben på plats, i åldrar allt mellan Joakim 6 år till Frida 15 år! Grymt häftigt att ha så många i klubbens färger på startlinjen!


Jag har varit med som support och är imponerad över allas insatser idag på den riktigt utmanande banan. Inte någon piece of cake det där inte... Otroligt knölig bana med alldeles för mycket i vägen tycker jag som landsvägare... :D  Dessutom var det tävlingspremiär för flera av våra deltagare!


Hur som helst har det varit en lång, men rolig dag med ett glatt och härligt gäng trots regnet som gjorde både supporters och cyklister genomblöta och leriga de sista timmarna.! :)
Skitväder

Utebliven cykling för min del. Skulle egentligen i nuläget legat och sovit på söta örat uppe i Rättvik för att under morgondagen cyklat mellan-sträckan på Siljan var det tänkt. Pappa & jag har dock under kvällen bestämt oss för att vi stannar hemma. Känns inte riktigt värt det i det skitväder som Dalarna får i morrn. Det får bli en annan gång helt enkelt! :) 

Troligen blir det garanterat en del cyklande på hemmaplan i stället om vädret är hyfsat, men i morgon kommer 8 (?) st av ACTs ungdomar cykla Lilla Lida Loop i Stockholm och jag åker med som support och fotograf... ;) ! Trevlans!

Näst sista skolveckan är slut.. Om en vecka har jag sommarlov.. Overkligt!

Kantor Karlsson

That´s my new nickname, haha.

Kvällen har ägnats åt konsertövning - nya projekt på G, som vanligt med andra ord :)

Bloggen hinns inte riktigt med nu när mycket annat är på tapeten. Skolavslutningen närmar sig med stormsteg och under morgondagen ska det övas, övas, och åter övas! Sista riktiga skoluppgiften för grundskolan är nu färdig och det känns overkligt.. Och läskigt..

För tillfället rensar jag garderoben. Not funny, men det måste göras. Det som var i den gamla ska nu in i den nya, skyhöga, högblanka pax-garderoben vars hyllor jag inte ens når upp på. Pall önskas! :D Ordning och reda ska försöka införas Karlssons liv ;)

Strax dax för sängen.. Tröttelitröttrött... :)

Natti natti :*(Bild från första deltävlingen i Melins Cup i måndags.. :))

Nu så..!

Är åter i Sverige sedan ett dygn tillbaka, trött men lycklig efter 3 ½ dagar i Rom!


Kulturella besök vid huvudstadens allra viktigaste sevärdheter som St Peterskyrkan, Fontana di Trevi och Spanska Trappan, har varvats med mat, shopping och cykel!


Söndagen är en dag jag sent kommer att glömma.. Efter en stadig frukost begav vi oss ner mot Colosseum där målgången av Girot skulle äga rum. Efter tips från La Gazzetta-arbetare var vi vid kl 10 nere vid starten där vi tog platser. Längst fram vid kravallstaketen precis vid starten stod vi och trampade och trängdes timme efter timme innan första
starten till slut gick :)


Utstyrslade i cykeltröjor, med svenska flaggor i händerna utmärkte vi oss rätt skapligt bland allt "vanligt folk", som majoriteten av publiken faktiskt bestod av... ;)


Området kokade verkligen och stämningen och trycket var fantastisk bland alla härliga människor!

Jag vet inte hur bra det syntes på TV då Gotland startade, men flinet innan starten känner mamma och jag oss ganska skyldiga till... :D  "HEEEEEEEEEJA GOTLAND" :) Haha..


Det var en grym upplevelse, där gåshuden infann sig redan vid 10 på förmiddagen och bestod ända tills det var dags att stupa i säng... :)


För övrigt har vi under helgen hunnit träffa på många roliga (även många konstiga) människor. Såväl skottar, som svenskar, som italienare..!

Jag har..
...snudd på hållt på bli bortgift,
...ätit RUGGIGT god mat,
...sett det man bör se,
...skrattat i massor,
...och helt enkelt haft en kanonhelg! :)

För att göra det enkelt för mig och låta bli att lägga ut bilder här, vilket tar ungefär hundra år, hänvisar jag först och främst till min Pixbox där Giro-bilderna finns!

Ciao!


Hemma!

Tänkte bara tala om att jag är hemma igen! Hann inte uppdatera igår, men jag lovar att det kommer lite mer under em..

Nu till skolan!

RSS 2.0