NU är den här!

Nu släpps bomben.

Från och med nu är det tänkt att allt bloggande från mig kommer att ske under denna adress:

http://bonnbonan.blogg.se

Den här bloggen kommer att finnas kvar, för jag vill verkligen inte att allt skrivande och alla bilder bara går till spillo. Anledningen till att jag byter är inte att JAG vill ändra mig och min stil, utan främst för att få en adress som är betydligt lättare att komma ihåg än "matilda karlsson med fyra s blablabla".

SÅ.

Here we go.

Nu är vi igång.Headern speglar min personlighet väldigt bra. Det upptäcker ni.

Och: Den är fortfarande lite under uppbyggnad.

Farbror Berra hade inte bara en trädgårdst...

dsc00432 (MMS)

Farbror Berra hade inte bara en trädgårdstraktor i bagaget, utan även två blåställ. Ett som det står "Atlet" på. Kunde väl inte ha passat bättre. Haha


Nu är det midsommar när åsa har krans i hå...

dsc00425 (MMS)

Nu är det midsommar när åsa har krans i håret!


Midsommaren har börjat

Midsommarafton har härmed för egen del varit igång i uppåt fyra timmar. Midsommarstången är klädd och jag har bundit en krans. Nu väntar en dusch och sillunch med hela stora tjocka släkten uppe hos Bloms. Sedan blir det små grodor och grillat för hela slanten! My thing

Nu så. Nu är kärran lövad och fyrhjulingen ren och fin. Midsommar är lite "min" högtid (som alla andra högtider, min konservativa traditionsbundna typ. Ja ja..).

Lite spöregn eller myggor hindrar mig inte från att på midsommaraftons morgon gå upp alldeles för tidigt för att med fyrhjulingen dra ut och löva, sedan plocka blommor åt hela halva byn, duka upp på altanen hos mormor och morfar - i år hos Bloms istället -, binda kransar till byns midsommarstång, prata med allt som rör sig och fortfarande vara pigg och alert när klockan drar sig emot natta.

Så ser min midsommarafton ut ungefär. I år med skillnaden att grisarna ska få lite mat och omtanke på morgonen också. Tursamt att jag har privat chaufför då!


Glad midsommar gott folk!

Nu tänker jag, kors i taket, gå och lägga mig. Sisådär tre timmar tidigare än normalt såhär på sommaren. Hm. Tidig morgon har jag att vänta.


Trulsa

Trollet Karlsson behöver eventuellt göra massa saker men får inte direkt någonting gjort. Känns som det stått här förr? Verkar det bekant? Annars brukar jag få saker att hända om fan flyger i mig men idag är jag mest bara trög. Kanske för att effektiviteten tog slut på förmiddagen då vi övade järnet (jag passade dessutom på att riva av Captain Sparrow på orgeln. Maffigt!), och jag drog iväg till grisarna.

Ikväll blir det mer att göra! Då ska kärran till fyrhjulingen lövas inför morgondagen tillsammans med morfar, lite bröd ska nog minsann bakas och så ska den sedvanliga turen till grisarna göras. Kvällen har också traktorkörning att erbjuda om "Farbor Berra" fick med sig den upp från Småland, det vill säga.

Nä, nu drar jag till affären så får lillebror fortsätta klippa gräs. Han tycker det är betydligt roligare än jag. Kanske för att han just lärt sig hantera traktorn ordentligt. När jag var i hans ålder tyckte jag också att det fortfarande var roligt. Tänk vad saker och ting förändras...Trullet Karlsson idag. Rufsig med en bekant doftblandning av bensin, parfym sen morgonens uppfräschning inför övningen, och eventuellt lite nagellack. Mmm... Haha

Nu måste jag gå innan KF dränker mig totalt i sina andedräktsångor där han ligger raklång på skrivbordet och andas på mig.

Inte tid = andra prioriteringar

Yes, jag har haft fyra brudar här och sedan tre. Härliga dagar har vi haft och det är väl därför det varit så tyst här. Jag har till exempel tagit mina första dopp i HAVET och gudars vad kallt det var. 12 grader är inte okej... Senare ska jag låta bilderna tala och även visa från gårdagens cykeltävling, för nu ska jag och Erica öva inför på söndag!

Månskensbonden är i full fart

Månskensbonden är i full fart


Besök

Tjohej! Nu ska jag bara dra av ett varv med dammsugaren på övervåningen och ta en dusch så kommer det nog in en skara tjejer här när jag är klar. Ett stycke besök från och med idag och ett par dagar framåt, trevligt!


Twinsen blir gamla

Härmed är två av mina kära kusiner 9 år och 1 dag gamla. Igår var det födelsedagskalas så det stod härliga till! Pluttungarna blir stora. Det känns inte alls länge sen jag satt där på BB med dem i famnen - knappt åtta år gammal - med kärlek i blicken.
En av två


Passande

Nog var väl det här halsbandet passande att ta på sig dagen till ära? Hehe


All day long

Jag erkänner.

Jag har mestadels av dagen tittat på spektaklet på TV. Inte vilket spektakel som helst - och jag bara älskar det. Går liksom inte att låta bli! Och nej, jag talar inte om Fotbolls-VM. No way. Jag tror jag har sett sammanlagt 5 minuter (högst) av det.

Däremot har många timmar och tårar ägnats åt Daniel och Victoria idag. Det är kärlek, glada människor, vackra kläder, celebriteter från hela världen, ömhetsbevis hit och dit, en lycklig stad och ett lyckligt land. Hur kan man INTE tycka om det?

Här har det varit bröllopsstämning ska ni veta. God mat, jordgubbar, choklad och champagne.

Det är ändå något speciellt över kungahuset!

Det som nästan var roligast (tårigast) av allt var att Pappa Westlings och självaste Daniels båda tal var så oerhört mycket bättre än Hans Majestät Konungens. Oj oj oj vad kungsingen var stel och läste innantill - jämfört med de båda "lantisarna" från Ockelbo som talade löst och ledigt ur hjärtat och hade full pejl på läget. Här snackar vi om att kunna föra sig. Kläder efter väder, verkligen.

Som en vän ungefärligt uttryckte sig på Facebook: "Det bor en rojalist i oss alla!"
Det kungliga bröllopet

Jag kan inte hjälpa det. Jag får rysningar.


Den enkla sanningen

Dåligt bloggat här idag. Inte ens en mobilbloggning på HELA dagen. Dålig stil.

MEN - själv har man ju under dagen:

...ingått i TV-teamet av en TV4-inspelning

...umgåtts med kändisgräddan hela dagen

...sett Rickard Sjöberg i badbrallor (om det nu var något att skryta om?)

...känt på Väder-Pers enorma hår

...sjungit en trudelutt med Gladys del Pilar. Ni vet den låten hon kammade hem Melodifestivalen med

...slängt käft med Doktor Mugg-muppen som spelade mot Markoolio

...lett Uppsalas hejarklack till seger mot Örebro i Postkodskampen på Fyrishov


Så, ni förstår väl ändå att jag inte haft tid?


Kom ihåg kära vänner: Tro inte på allt ni läser på Internet. Och ta för Guds skull inte allt på allvar. "Var källkritiska" som min historielärare skulle ha sagt.

Fotboll

Mupparna i konversationen här nedan sitter och kollar på fotboll. Helt inne i matchen.

Åsa: Så Sydafrika leder med två-noll alltså.

Abbe: Nja. Dom ligger under med två noll.

 

Åsa Bloggar: Gullungar i stan...

Vilken härlig start på min låååånga semester! 18.11 hämtade jag THE GULLUNGS! Glada i hågen kom de traskandes mot bilen och jag upptäckte när dom gick emot mig att dom är lika långa nu...

Vi åkte hem med bilen och knallade iväg till Svenssons Taverna där Martina och Lucas mötte oss.  Abbe och jag delade en pizza men Matilda klämde en hel själv, shit tänkte jag! Nu kommer det bli som när hon var liten! Att hon efter ett tag skulle börja vrida sig och åla sig som en orm... klaga över att hon inte kan andas och att det trycker över bröstet!!
Nu två timmar senare kan jag och Albert pusta ut i soffan för Matilda mår bra och hon har även fått plats för lite kulglass på hemvägen!

I morgon ska vi upp tidigt för att bege oss till Fyrishov och se TV4 inspelning av postkodskampen!Att åka Upptåget rätt

Hehe...

Under ett års tid har jag suttit och puttrat tur-och-retur med Upptåget mellan Tierp och Uppsala. Det går liksom på rutin numer kan man ju enkelt säga... Det går som på räls även halvsovande. Maha.

*Tryck på knappen, in genom dörren, i med kortet för stämpling, vältra ner i första bästa stol, bak med ryggstödet, snark*

MEN idag var jag med om en annorlunda upplevelse. Idag var Albert med på tåget. Yes, Albert. Lillebror. Lilla lillebror (som inte är så liten längre: längre än jag och 40 i skostorlek..). Nog för att han börjar bli stor och är duktig på mycket annat, men åka tåg kunde han minsann inte.

Å andra sidan var det lite trevligt med sällskap. Då hade jag ju någon att i samförstånd fnissa med när halvlustiga människor gick förbi och sånt där annat elakt som jag har för mig när jag åker tåg. Dock fick jag inte sova. Och inte läsa bok = det som är hela grejen med tågresan. Hmpf.

Nu hänger vi hos Åsa, vilken utlovat ett gästinlägg här så fort Grey's är slut. Om jag vågar låta henne gå loss här vill säga... Vänta och se.

Nog för att jag brukar kalla arvid för ski...

dsc00416 (MMS)

Nog för att jag brukar kalla arvid för skitgris ibland men han behöver inte ta det så bokstavligt att han också börjar rulla sig i gyttjan. Haha


Soldansen hjälpte visst

Eftersom solen äntligen skiner så ska jag ta och dra iväg till Vad. Det vankas stängning igen. Farfar har fått för sig att ha naturvårdare (läs: får) som han ska låna över sommaren och ha gå bakom trädgården. En hage lär de ju ha, så det ska vi ordna.

Ikväll bär det av till Uppsala!

Svejs!


Rädsla - big time

Ehm, jag brukar inte ha problem med djur (fåglar är det första undantaget). MEN sniglar är ju bara för läskiga.

Haha igår skulle jag kolla läget i Kolarkojan inför nästa vecka. Mamma var med.


Jag går före och ska öppna dörren. *tralalalala, tänker inte alls*. Hejdar mig två centimeter från handtaget.

*AVGRUNDSVRÅL och ett hopp som skulle tagit OS-guld i baklängeslängdhopp*

Mamma livrädd och undrar:
"Matilda vad står på? Vad GÖR du?"

Varpå jag skriker: "MEN DET SITTER JU EN SNIGEL på HANDTAGET! DU tar bort den NU!"


// Tjejen som verkar gilla djur men egentligen spottar tuggummi i naturen "Mot fåglarna", skriker högt över en snigel och tar tigersprång på stan eftersom den-där-duvan-blängde-som-om-den-skulle-anfalla-vilken-sekund-som-helst.


Stridsmålningen är på. Det är krig i grish...

dsc00413 (MMS)

Stridsmålningen är på. Det är krig i grishagen idag. En puss? Någon?


Bemästrad

Igår eftermiddag fanns det äntligen tid till att vandra iväg till kyrkan för första gången på länge och bemästra orgeln en stund. På två timmar lekte jag med både etyder och andra övningsstycken och lät fantasin flöda genom att brutalt spela sönder en invension av Bach så han skulle vända sig i sin grav om han hörde. Men läckert blev det.

Akustiken är riktigt grym här i Västland så jag var tvungen att sjunga lite också för mitt eget höga nöjes skull. Det är ju trots allt när det är tomt på folk som det låter bäst, haha! Songs of Travel brakade jag mig igenom, vilka vi ska framföra igen om några veckor. Dock i Tierps kyrka denna gång. 18 juli kl. 19.00 i Tierps sockenkyrka.

Nästa gång det blir dags (vilken dag som helst) ska jag plocka med mig filmmusiken från Pirates of the Caribbean. Vissa av de styckena är trots allt skrivna för orgel från början. Tihi.
Regnet det bara öser ner

Tänk att det aldrig slutar. Jag blir galen.

Det är liksom riktigt äckelväder hela tiden. Pissapan är i farten igen.

Jag får väl ta och hitt på nå annat än att stänga åt farfars får idag. Det får bli stolrenovering, en ny bloggdesign, ett par stäm-arr tills Ebba kommer hem och vi måste sätta igång att öva, eller nåt annat.

Först grisarna! Ut i leran.

Orgeln innehar det roligaste skämtet för d...

dsc00398 (MMS)

Orgeln innehar det roligaste skämtet för dagen.


Första dagen på sommarlovet blev precis så...

Första dagen på sommarlovet blev precis såsom den brukade vara för 10 år sedan. Regn, grisar och "Fem myror är fler än...", dock i sällskap av småkusiner idag.


Uppfräschning

Nej, det är inte mig själv jag pratar om. Det har jag inte direkt orkat. Jo grislukten har jag visserligen skrubbat bort men för övrigt är jag fortfarande en förkyld slas-has.

Det är denna pryl som äntligen fått sig ett ansiktslyft istället:

Från "Dammig och oputsad med missfärgade ljushållare och lampskärmar"


Till "Skinande blank med gnistrande prismor och nya knallvita ljushållare"


Den för tidiga födelsedagspresenten är på plats! Tack mormor och morfar!


Cold

Jag har blivit förkyld över natten och är det något jag hatar så är det just det: att vara förkyld. Förmodligen beror det på att min kropp totalt stressat av de senaste 3 dagarna och inte vet riktigt hur den ska bete sig nu. Inget ont som inte har något gott med sig. Jag kan utan dåligt samvete ligga på soffan och grotta ner mig i en bok. Ny börjar dock mitt rastlösa jag uppenbara sig. Det finns gränser för hur länge man kan göra Ingenting när man heter Matilda Karlsson. Hihi, vi har en vän som är bosatt i Australien vilken skrev i morse att denne tagit n eftermiddagspromenad i VINTERsolen. 25 grader varmt och klarblå himmel. "Okey, jag har precis fått sommarlov och har 15 grader och moln utanför dörren". Hoho.

Att välja rätt

- Visste du att antalet kalorier i en 100 grams chokladkaka motsvarar antalet kalorier i 16 bananer?

- Hoho, vad mycket fortare det går att äta chokladkakan då!

Matilda gillar - och ogillar också. (Varning för upprörande inlägg!)

Kolla in Knivlisa. Samma stil som Egoina och ni vet vad jag tycker om henne. Humor i bloggform kallas det. "Ett skratt om dagen är bra för magen" Inte sant?

Knivlisas ord i headern är det bästa: "Jag är vegetarian. Inte för att jag älskar djur utan för att jag hatar grönsaker".

Det skrattade jag högt och länge åt när jag såg det för första gången.

Apropå att vara vegetarian kommer jag osökt att tänka på mina grisar. De har blivit en het fråga. Skillnaden mellan att vara omgiven av lantisar och stadsbor är att lantisarna mest säger när man berättar om grisarna: "Jaha, kul för dig! Grisar är allt bra mysiga, jag bokar en av dig direkt förresten. Hör av dig när det är slakt."

Medan stadsbornas version ser ut såhär. TYP:

"FY FAAAN för dig. Du gullar med dom först och dödar dom sen! Du är en barbarisk kvinna! GAAAAAAH. Tror du inte grisarna har KÄNSLOR ELLER? Deras intelligens är densamma som på en 5-åring. Skulle du kunna äta ditt barn också eller?"

Inte riktigt så säger dom, men innebörden av det dom säger är densamma som ovan. Om blickar kunde döda.. Då vore jag ett askmoln över Island vid det här laget. Vad jag dessutom skrattar ganska gott åt är att alla som säger såhär faktiskt inte är vegetarianer. Var tror dom köttet de köper i kyldisken kommer ifrån? Bondgårdar är inte fabriker. Man ger helt enkelt djuren kärlek.

Jag har blivit en kontroversiell fråga hela jag. Över något som för mig är helt naturligt. Herregud. Vi pratar om fläsk.

Only one thing to say:

Tänk ändå om fler grisar hade det lika bra som mina. Kärlek, bra mat, frihet på stora ytor med fritt bökande i jorden.

Då skulle jorden vara en bättre plats, det ska ni veta. Och Eskil Erlandsson och Peter Eriksson skulle slippa bråka i Debatt till exempel. Bara en sån sak. Dessutom skulle människor slippa köpa fläskkött i disken som de tror är bra bara för att det står att de är närproducerade och dessutom ekologiska. Det verkar ju jätteekologiskt att skicka dem från Uppland till Skara för slakt och sedan tillbaka upp till Uppland för att hamna på ICA som i själva verket ligger bara ett par kilometer från grisfarmen.

Alla ni ska veta en sak - och det är att man inte bara kan dra alla över en kam (jag är ju SÅ rätt person att säga dessa ord. Maha). Bara för att grisar som äter upp varandra och har för små boxar syns på TV så betyder inte det att ALLA grisar har det så.

Kom och hälsa på mig i sommar vetja, träffa grisarna, klappa om dom, mata dom med en limpskiva och klia dom lite bakom öronen. Se dom njuta. Då kommer du också kunna njuta av din närproducerade julskinka till jul. Istället för att äta den där kalkonen på julbordet som du tror haft ett mycket bättre liv. My ass!

Vissa människor må inte ha något hjärta som "klarar av" att plåga sina djur så ofantligt mycket såsom vi sett på TV. Men jag älskar mina grisar och det gör det sjutton så mycket lättare att äta upp dom ska ni veta. Fanns det bara Limousinkött från Brasilien i storpack i kyldisken på Willys att köpa, ja då skulle jag minsann också bli vegetarian.

*Vojne vojne vojne*Okej kära vänner: fritt fram att hata.

Dag 1

Om det är någon som har missat det så har jag SOMMARLOV. Som sagt, om det var någon som nu inte visste det liksom.

Vad har jag då att säga om det första dygnet i frihet? Jo, gårdagseftermiddagen var mycket trevlig. Hela dagen förresten. Mysigt att bara umgås i vår lilla klass, fika och snacka järnet och sedan ha avslutning i solen ute på skolgården. Spelningen gick dessutom bra och lärarna spexade till ett riktigt höjdarnummer. Hoho. Sjukt kul när människor man minst förväntar sig det av, bara släpper loss alla hämningar och kör på. Underbart. Terminen avslutades (precis som efter allt annat vi avslutar i vår klass) på Storken.

Mycket trivsamt och trevligt är det också att träffa massor av människor man inte sett på ett tag. Jisses vad med folk jag träffat både igår på Olanders avslutning och idag på Björkängens. Skojigt värre! Och jag träffade EBBA vilket är värt att poängtera. Hon den rackaren åker till Cypern idag. Här regnar det som attan. Men jag är inte alls bitter. Skynda dig hem nu din knasboll - snart ska vi på stipendiemiddag!

Tihi, idag fick jag sällskap av Felicia i kyrkan. Trevligt som sjutton. Så: jag hoppas hon har någon stund över i sommar nu när jag ska vara hemma i massor så vi kan prata ihjäl varandra någon dag.

Nu ska jag sluta ordbajsa innan det här blir ett ännu tråkigare dagboksinlägg. Det bär iväg till Per snart för lite firande tror jag minsann! Grattis!


Livet som grisbonde har även sina mindre b...

Livet som grisbonde har även sina mindre bra sidor. Eller ska jag säga: BLÖTA, kanske..


Har bara en sak att säga: SOMMARLOV!

Har bara en sak att säga: SOMMARLOV!


Nästan för bra för att vara sant

- Inga måsten (som stavas: uppsats, läxa, redovisning)

- Ingen prestationsångest

- Ingen betygsstress

- Ingen som har massor av förväntningar på en som hänger som en tung ryggsäck

- Inga svintidiga morgnar (HEHE, svin-tidiga är just vad de kommer att vara ju. Men jag slipper åtminstone vara uppe med tuppen..)

Nu är det bara jag, tiden och vad jag får för mig att göra med den som gäller. Det är nästan helt sant och det är så jag får nypa mig i armen för att förstå det.


Skolavslutning I MORGON!

Mest korkade någonsin

Må hända att jag gjort det absolut mest korkade i mitt liv någonsin idag. Nästan i alla fall. Jag gick barfota på asfalt. Långt. Det var tydligen dåligt värre. Jag vankar mig numer fram som en skitnödig get om någon nu ville veta. Så varsågoda, nu har jag testat det åt er så ni slipper. Känn min barmhärtighet.

Åh min gud. Finns det något som vi kvinnor...

Åh min gud. Finns det något som vi kvinnor står ut med lidande över lika mycket som över våra fötter? Skulle inte tro det. Jag lär mig aldrig.


Klubbstart?

Har DU svårt att säga Nej?

Ring mig så startar vi en klubb.


Slutet gott - allting gott

Just precis för sisådär tio minuter sedan lade jag ifrån mig "Låt den rätte komma in" vilken jag läst den senaste veckan. Om jag säger såhär: Det var väl den värsta svenska bok jag läst i inre-syn-väg. Så vidrig på sina håll. Både på grund av slatter och splatter-äckel och psykisk avsky i medkänsla med den stackars pojken Oskar.

Jag är så knäpp. Boken var egentligen riktigt psykiskt ansträngande att läsa men ändå tycker jag såhär på efterhand att den var galet bra och under tiden jag läste fanns det inte en chans att få stopp på mig när jag väl kommit igång ordentligt.

Innan jag får för mig att gå ut och suga blodet ur någon eller gå och elda upp skolan ska jag ta en gammal bekant goding i mina händer som jag behöver fräscha upp i mitt minne: Änglar & Demoner, skriven av en i eliten. Dan Brown. Det värsta som kan hända då är väl att jag får ett stort begär efter att åka till Italien eller påbörjar efterforskningar igen om hemliga sällskap och googla runt med sökordet "symbolik". Hm.


3 månader för tidigt - Ett långt inlägg.

Idag är det på pricken 3 månader kvar till min födelsedag men vad hänger i taket? Jo, den första födelsedagspresenten. Inte illa! Min mormor är precis lika knasig som jag skulle jag vilja påstå och det är skojigt må ni tro.

Vi for på loppis igår hon och jag och handlade gjorde vi också. Särskilt ett riktigt superfynd - min för tidiga födelsedagspresent som mormor inhandlade åt mig. Den felfria, fantastiskt fina kristallkronan som hade gått för det fyrdubbla på Blocket el dyl. Woho, nu ska den bara putsas och riktas upp lite så kan jag få hjälp med elen av någon snäll själ. Sen kan den sitta där och glittra vackert och slänga solkatter på min tapet! Tihii.

En gammal antik stol med stoppning i dynan köpte vi också. Ful mörkbrun lackfärg och fult rött sammetstyg på sittdynan hade den men det har redan idag börjat åtgärdas. Den ska få stå bredvid kakelugnen eller vid skrivbordet när den är färdigrustad med gräddvit Gysingefärg och ett ljust tyg på dynan.

Som jag brukar säga: Har man inte att göra så skaffar man sig att göra.

Sen köpte jag sånt där bra krafs som en emaljerad plåtbalja som blir så fin att ha nåt gott i i sommar, några fina bakdukar ur 5-kronorslådan som endast behöver en uppfräschning i 95 graders vittvätt, och en SPORRE som jag sökt efter. Den fick jag till och med gratis. Jag hade med mig mer hem också, men det orkar jag inte berätta. Dock kan jag ju tala om att jag betalade 200 kronor och gick därifrån med en fylld kasse. Gillas.

Ja det är sannerligen inte ofta jag så noga delger er mina inköp men jag var så till mig i trasorna efter den där mysiga loppisen där vi strosade runt hur länge som helst att jag inte kunde låta bli.

Kan hända att det bara är 6 timmar kvar tills min väckarklocka ringer. Skit. Men allvarligt, vilken själ kommer vara pigg och utvilad en måndag som morgondagen kommer bli? Inte jag. Vi ska inte göra något seriöst alls förutom att öva inför skolavslutningens framträdande med ensemblen. Vilket inte heller det blir något annat än halvseriöst och mest skoj.

God natt lovers.
Hoho vad den där avslutningsfrasen var O-Matildig.

Dax att hålla vad som lovas

Är det vad som kallas självironi att sy ett sådant här förkläde till sig själv?

Gissa vad jag gjorde igår?

Här nedan ser ni: De sötaste muffinsformarna i min samling för tillfället. Och den andra en lite sned gotter-bild. Jag låtsas att det var meningen, för all del.


En stund efter att muffinsarna var fulländade:

Matilda: Det hade ju inte varit dumt med typ fyra kilo minus nu tills det är baddags precis. Hmpf.
Mona: Men det är inte så svårt, det går fort jue!
Matilda: Jädrigt jobbigt.. *Moffar i sig en muffins*

Status just nu: mamma backar med släp. Och...

Status just nu: mamma backar med släp. Och hur det slutar får den som överlever se.


MMS: Matilda blandar musli i stor skala.

dsc00393 (MMS)

MMS: Matilda blandar musli i stor skala.


Nog verkar det väl trivsamt att vara gris?

dsc00391 (MMS)

Nog verkar det väl trivsamt att vara gris?


Knasboll

Förresten har jag just målat naglarna i fem olika färger. Notera att klockan är två.

(Men jag har visserligen aldrig påstått att jag är som andra)

*Tar mig i kragen*

Tills vidare ska ni få lyssna på nåt fint. Ett par klipp från söndagens konsert finns numer ute på Youtube. Kul att höra!

Såhär en vecka senare kan jag tycka att det är på sin plats att säga några ord om konserten vilket jag ju uppenbarligen inte lyckats med tidigare. Egentligen kan jag inte säga så mycket förutom att ni som inte var där missade någonting riktigt rejält. Det är på något sätt tvunget att upplevas och kan inte alls göras rättvisa med ord. En mycket känslosam och berörande stund hade vi och musiken och arren gick raka vägen in i kroppen och hjärtat, det kan jag intyga om. Inte ett öga var torrt. Den timmen plockade fram mycket av det som finns inuti och i samma sekund jag klev utanför kyrkporten var det ungefär som att dra ur en kork. Luften gick ur och alltalltalltallt lossnade. Känslomässig anstormning kan vi kalla det.

Nu ser jag fram emot något kommande projekt med dessa duktiga människor som jag haft så oerhört trivsamt och roligt med. Ljudinspelningarna som tagits då vi övat har mest bestått av skratt har jag förstått och det är inget dåligt betyg precis! Glada människor som trivs gör bra ifrån sig och jag är både glad och stolt över att få ingå i detta. Tack igen alla inblandade!


Kråka

- Jaha och vad sysslar du med då?
- Jag är bioanalytiker.
- Aah, kollar mycket på film då..

Tusen sköna

Ja, jag vet hur man använder särskrivning.


Jag vill upplysa herrskapet såhär på nattkröken om att jag har en del söta och trevliga bilder att slänga upp här i morgon när jag tagit mig tid att lägga in dem i datorn. OCH de har ingenting med grisar att göra. Ha!

Förresten, jag hade glömt hur urbota astråkigt det är att klippa gräs. Det funkar när man inte har något bättre för sig eller behöver en stund att bara få filosofera. Ingetdera hade jag idag. Därför var det rentav pisstråkigt men snyggt som attan blev det! Därför kunde det ju få vara värt det.Dagens kvällsfilosofi:

Vad skulle hända om en katt föddes med håren åt andra hållet?
Lediga fredag

Jag har förslappat mig så i skallen att jag inte kan förstå hur jag någonsin ska kunna komma tillbaka in i snurren i skolan i höst igen. Det problemet tar vi .

Dagen är helledig, har ingenting sådär just planerat förutom de dagliga grisrutinerna men jag lär ju inte sitta sysslolös precis. Är det något jag är bra på så är det att sysselsätta mig. Har man inte arbete så skapar man sig arbete. Så är det!
 
Så, dagens första "måste" ska nu klaras av. Det får bli en cykeltur till Vad och mina (ännu bara) 12 små sommargäster som växer på sig. Två veckor har de varit i mina händer och de blir bara större och större. Vad ni kanske inte visste är att en smågris växer ett halv kilo om dagen ända fram till slakt. Tur att man inte är gris säger jag bara.


Ångestladdat värre

Mamma: Jo, du jag sa upp den där iForm.
Jag: Men gud så bra!
Mamma: ???
Jag: Ja? Herregud man får ju ångest varje gång den kommer.


Ehm. Ja. Typ. Så.

Taskigt läge

Jag och min kalvbajsgröna Bonde-tshirt är hemma igen.

Ni skulle bara veta hur störande det är att: ha en bloggidé på G, öppna upp Internet och tappa bloggidén i samma sekund som man ens funderar på att knappa in "blogg.se" i adressfältet.

Så, ni kan väl få äran att glädjas lite med mig i stället.

- Endast 4 skoldagar kvar.
- LEDIG dag i morgon. Hörde jag ett "Åååh vad vi är avundsjuka..."? Vänta bara tills ni får höra att en tredjedel av min skola tar studenten i morgon. DE om några kan man vara avundsjuk på.
- Jag slutade redan klockan ett idag. Underbart med tanke på att jag igår faktiskt började "typ" klockan ett.


Dagens I-landsproblem och tillika största problem och olycka:

Varför i hela världen skulle det största molntäcke vi någonsin skådat dra in över Västland JUST i den stund som jag äntligen orkade resa mig från köksbordet efter eftermiddagens kaffedrickande och bege mig ut på balkongen för att sola. Det hör till saken att molnen inte drog undan sen på resten av kvällen. Jag som skulle bli BRUN. Mañana, mañana.


Nu ska jag och min kalvbajsgröna bonde-tsh...

dsc00379 (MMS)

Nu ska jag och min kalvbajsgröna bonde-tshirt bege oss iväg till grisarna. See ya


SMS-inlägg. Skön skoldag med stadsvandring...

SMS-inlägg. Skön skoldag med stadsvandring i solen, tidig hemgång och besked om tidigarelagd skolavslutning. Inte dumt alls!


Tryckfelsnisse

Även den bäste kan göra fel... Särskilt när det ska gå fort.

I föregående MMS-inlägg skulle det ju såklart stå:

"pekar på föremålet på bilden som ligger på marken halvt dold av jord"

och inte bara:

"pekar på marken halvt dold av jord"


Att marken är dold av jord, hm. Filosofiskt där Matilda!

Klara utbrister: "Matilda!! En av grisarna...

dsc00372 (MMS)

Klara utbrister: "Matilda!! En av grisarna har tappat knorren!" och pekar på marken halvt dold av jord. Gissa min panik innan jag såg vad det var... Tittar upp och ser klara stå och gapskratta. En kvicktänkt kusin är vad jag har!


Totalt onödigt

Det känns ju väldigt givande och nödvändigt i skolan såhär de sista två veckorna. Skolavslutningsveckor är de båda dessutom. Studentveckan är vi inne på... 3 dagar kvar... PUH. TVÅ ÅR kvar har man själv innan det är dags att ta på sig mössan.

Och ja, vad gör vi här egentligen? Sitter ute på gräsmattan på skolgården och låtsas läsa spanska, spelar gissningslekar på engelskan och sjunger igenom ett par sommarsånger av Gärdestad på kören (vi 8 som över huvud taget gick dit).

Känns rysligt nödvändigt.

Särskilt kul är det när man får ett par timmars hål såhär på eftermiddagen också. Själv. Nej usch.

RSS 2.0