Mr Trek

Ja, han har fått sig en omgång idag han! Dock inte på landsvägen...

Efter en dag av informations-anstormning (temadag om droger i skolan), konsertövning och massor av andra konsertförberedelser, landade jag hemma i Stav runt åtta. En kombination av överskottsenergi och behov av att stänga av huvudet fick mig att plocka fram Mr Trek och pyssla om honom lite!

Han har tvättats, vaxats, polerats, "avfettats" (haha..), och smorts in en aning. Nu hänger han där ute och skiner som en sol och kommer att gå som ett skott på vägen nästa gång jag plockar fram honom. Det kommer nog dock att dröja några dagar då en ovälkommen förkylning smyger sig på och jag har alldeles för mycket att stå i - den här veckan också..

Btw, håll utkik i UNT i morrn! En liten "Hallå där" som jag var och intervjuades för igår kanske dyker upp! :)
Ren, snygg, fräsch och väldoftande! ;)


Linslus!

Igår var som sagt tidningen på besök vid Tierpsrundan.. Jag fick uppdraget att ta hand om reportern/journalisten som skulle komma. Sagt och gjort! Resultatet visade sig ju på nätet redan igår, men i dagens riktiga tidning fanns den med och även med bild... Glada ser vi ju ut iaf! :D Hela artikeln kan läsas på unt.se som jag länkade till tidigare :)


Cykelns dag på Tierpsvis!

Cykelns dag gick igår av stapeln över hela Sverige. Här i Tierp handlade cykelns dag om vårt årliga motionslopp Tierpsrundan som i år gick av stapeln för 5:e gången i rad! I strålande solsken dök 120 st glada cyklister upp till start och de allra flesta verkade vid målgången ha haft en fin runda, med klart påbättrad cykelbränna Blinkar 

Själv satt jag i sekretariatet och hade koll på alla och hade en mycket trevlig dag! Ler

Vi hade besök från många håll, och såväl tävlingscyklister som motionärer och nybörjare samsades på de två banorna. Även tidningen var på besök så vi fick chans att göra lite PR för klubben: http://www2.unt.se/pages/1,1826,MC=76-AV_ID=899582,00.html?from=puff

"Medaljerna" som delades ut till alla deltagande, och som i år var speciella med anledning av loppets 5-årsjubileum, blev kanon och fick mycket uppmärksamhet Ler

Tack för en trevlig dag till er alla som medverkade på ett eller annat sätt!


Årets medalj ;)                                          Den "ringlande ormen"


En cyklig dag!

Denna dag har cykel varit fokus!

Dagen började med att jag tog med mig min idrottslärare och klass ner till Tierp och körde spinning.! Ledarskapsuppgiften stod på schemat och det gick galant. Mina kära deltagare blev ordentligt trötta och min idrottslärare var nöjd. Jag fick hela eftermiddagen höra trötta kommentarer från de vältränade hockeykillarna att de var trötta i benen, så jag är nöjd... ;)

Fredrik ska verkligen ha ett plus i kanten för sin överraskning till mig: Cykelhjälmen han hade på huvudet under HELA passet.. En bragd bara det...


Resten av dagen blev en trött sådan, och gick delvis i musikens tecken. Skolans vårshow går av stapeln på måndag nämligen. Spännande..

Det hela avrundades med ännu lite mera cykel. Emil och jag drog iväg på en lugn och skön kvällsrunda. Härligt.!Nu är det sängläge som gäller... Nationellt prov i matte i morgon. De s k "bananer i pyjamas-proven" ska klaras av. ;)

Natti natti :*


Apollo 440, Marilyn Manson & Stonebridge...

...spelas växelvis i mina öron! Håller nämligen på att pilla med passet som ska köras med klassen i morrn. Det blir Laps för hela slanten! Dels för att de ska kunna tänka realistiskt (MTB) och känna igen sig i det som återkommer! Tror det kommer bli bra :) En upplevelse kommer det bli i alla fall... 20 st nybörjare som aldrig knappt sett en spinningcykel. Kul! :)
Kvällen kommer även att ägnas åt att läsa om sveriges och världens ekonomi och det ekonomiska kretsloppet..

Åter till arbetet!

 

Helgen snart slut..

Så har helgen gått förbi lika fort som den kom... Hela helgen har ägnats åt sådant som inte hinns med i veckorna, som att fixa med bildarbetet, baka bullar, plugga inför H*vetes-veckan som kommer... Alltså  varit lite allmänt pysslig!

Veckan som kommer blir inte särskilt rolig, agendan är näst intill så full som den kan bli och ingenting kan väljas bort. Så det är bara att bita i det sura äpplet och se framåt mot helgen då klubbens egna motionslopp går av stapeln och dessutom har 5-årsjubileum! Jag kommer att sitta i sekretariatet och ha trevligt :)

En riktigt rolig grej har jag att se fram emot i veckan, faktiskt. På onsdag ska jag nämligen ha ett spinningpass med klassen, vilket jag har som ledarskapsuppgift och ingår i skolämnet Idrott och Hälsa. SÅ roligt att förena nytta med nöje på det sättet!

Kvällen bjuder på HK-plugg och film..!

Kram! :*


Sälen 09

Jag kom ju som sagt hem från 5 dagar i Sälen igår. Härligt har det varit!

Vi åkte upp i fredags morse och möttes av halva släkten som redan befann sig i stugan. Pappa och jag tog en tur upp på berget med cyklarna, vilken senare följdes av en stund i bastun och en god middag. En riktig kanonstart! 

 
Dessa busfrön mötte upp i stugan!       Trögt uppför...                                          ......lite fortare utför :)

Hela påskafton tillbringades i Lindvallen i snön. Det var så himla roligt att se skidglädjen hos kusinerna! Snögubbeborg avverkades och även lite svängtips! :) Efter lunch sade knäna ifrån, men som tur var fanns inte ett moln på himlen så trots allt trivdes jag ganska bra vid väggen utanför donken precis nedanför backen.. :) Färg på näsan gillas starkt! Även denna kväll avslutades med bastu, middag och påskägg såklart!


Lovely weather!

Kommande dagar blev det inte fullt lika bra väder tyvärr, men två skiddagar till fick vi i alla fall! Pappas 40-årsdag firades, ett par fynd gjordes, skolböckerna hann också åka fram, det skrattades (jag är ju hyfsat bra på det.. :))....


Full fart!


Kort sagt en härlig semester och alltid svårt att åka hem därifrån..
 


Åter hemma..

Hemma igen efter 5 toppendagar! Lugnt och härligt som vanligt i Sälen. Skidåkning, god mat, gott sällskap, cykling...
Tyvärr inte så mycket skidåkning som hade önskats. Knäna sade ifrån.. Minst ett par timmar om dagen har i alla fall gått bra! :) 

Tröttheten börjar sätta in och jag ska upp tidigt. Jag återkommer i morgon med bilder mm... :)


God natt! :*

SÄLEN

Packningen är näst intill färdig, bara tandborsten ska i nu ;) Skidorna ligger i boxen och cykeln sitter bakpå.. Påskägget är nedpackat, pennan vessad, i-poden fylld och kudden sitter under armen..!

Så nu åker jag, kommer hem på onsdag och kommer förmodligen vara ganska off här..

Ha en GLAD PÅSK! :) <3

Kram på er!


Tvättmaskinen-väskan-dammsugaren-packlistan....

....Ungefär så ser dagens runda ut... Fullt röj idag! 4:e tvättmaskinen går och iiirritation väcks över att tvätt torkar SÅ IN I BÄNGEN långsamt! ;)

Hur som helst håller jag på att packa inför några dagar i Sälen. Pappa, brorsan och jag åker upp i morrn till stugan där lite släktingar redan håller hus. Vi ska åka skidor och fira faderns 40 år! Det blir kul att komma dit, till det det som är som mitt andra hem.. :) Tillsammans med skidorna kommer även cykeln få trängas på bilen. Jag tänkte försöka ta mig an den fruktade backen återigen och se vad låren egentligen går för.. ;)

Ikväll får jag en liten paus i packandet med spinningen som står på schemat. Jag kör det sista familjepasset, sen lägger vi ner det för våren. Antalet deltagare minskar i takt med att våren knackar på mer och mer, vilket jag har full förståelse för i och för sig! Det blir ett skönt pass upplagt med 3 block, vilka alla har varsin stil, karaktär och pulszon :) Vårens favoritmusik är med och mina dancefloor-plågor kommer att få fönstren att skallra i kväll vill jag lova ;)


Matilda goes energy! :)

Vilken härlig dag! Alla (nästan) mina favoritaktiviteter har hunnits med.. =) Mitt på dagen tillbringade jag 3 timmar i kyrkan. Frysandes i den kalla kyrkan - 13 grader! - spelade och sjöng vi. Ebba, Jonas & jag.! Vi hade roligt och planerade inför den kommande konserten, den kommer bli något att minnas vad det verkar.. ;)

Ikväll har jag haft en grym timme på cykeln. Vickade för en av mina andra spinningkollegor i en klass som jag aldrig haft förr. Det var enormt härlig energi i salen och vi hade otroligt roligt och jobbigt! Varvtävling så även idag. Det nytillverkade passet blev en hit med mina absoluta favoritlåtar för tillfället. :) Extra roligt var det ju också att jag hade finbesök i salen! Lurade med mig Åsa på passet, andra gången för henne nu och det var kul att se skillnaden från förra gången. Idag var det en stark och motiverad tjej som rycktes med av musiken och såg ut att ha väldigt roligt på cykeln! Tack för att du följde med! :)

Nu sitter jag i stugan med Åsa och lillebror. Filmmys väntar! SkyKids står det visst på agendan :)

Kram! :*

Converse?

Converse, ankskor, clownskor... Kärt barn har många namn! Och jag kan säga att de klart gått under öknamn hos mig tidigare.. Ingenting har talat för dem. Man ser ut som om man har skitstora fötter i dem, de är helt platta och konstiga och ser allmänt roliga ut. 
 
Jag har ett gott öga till skor, tycker liksom många andra av kvinnlig ras att skor är något alldeles fantastiskt. Dock hade jag aldrig kunnat tänka mig själv i ett par Converse. Nu har även jag ett par.. Ett par röda.. :)  Jag ÄLSKAR dem. Nu är det Jag Och Mina Converse. Det ni! ;)


Muffinsbak och plåtning!

Fick bli en skapligt tidig morgon i morse, hade tid på husläkarmottagningen kl 10 för att vaccinera mig. När sticket var klart begav jag mig hem och garnerade muffins som jag bakade igår kväll. Riktiga prinsessmuffins! Fluffiga, rosa och alldeles sjukt söta! :)Eftermiddagen tillbringade jag i Vad. Drog iväg till VSH:s "arena"... ;) Västlands StreetHockey! :D Bror och hans kompisar har sitt egna lilla lag och håller till vid en i ordninggjord ladugård där de spelar på den gamla dyngplattan. Funkar skitbra och dom har sjukt roligt! :) Min uppgift var i alla fall att bjuda 4 fika-monster på muffins och plåta ny lagbild mm.
Många bilder blev det, och snart är de ute på hemsidan: http://www.svenskalag.se/vsh Kul!
Ikväll har jag provat något nytt. Jag har vikarierat för kantorn i kören där jag sjunger, så jag har varit körledare ikväll. :) Mycket roligt, men annorlunda! Tänk att det gör sån skillnad vilken sida av pianot man är på.. ;) Hur som helst, det kan jag absolut göra om. Vi har nött Gabriellas sång och ett par andra fina låtar som kommer på framträdanden i vår. Jag lekte även lite med kanonövningar och dyl. Alltid kul :)

I morrn blir det övning inför 4 maj!

Natti natti.. :)

Musik och träning

I skrivande stund har jag hörlurarna på med högsta volym. Vikarierar för en av mina kollegor på tisdag. 60 minuters spinning håller på att sättas ihop. Musiken gör spinningen, det är där innecyklingen skiljer sig från utecyklingen.. ;) Det är konstigt egentligen hur mycket musiken faktiskt taggar en, för ett innepass utan musik vore döden. Jag skulle inte utsätta mig själv för något dylikt.

Sen att sätta ihop musiken är ju faktiskt ganska roligt också.. :) Vad som gör det hela så roligt är att det finns vissa hjältar som kallar sig till exempel Axwell, Stonebridge, Freemason och Oakenfold..!

Dessa fantastiska remixar gör något oförklarligt med kroppen. Den vill bara röra sig. Om inte cykla, så dansa - eller städa! ;) 
 
Hur som haver blir det återigen Criterium, jag har snöat in lite på det konceptet och dessutom tror jag inte tisdagsgruppen kört det i år. Jobbigt, roligt pass med grym musik!

På spelningslistan finns bla a
Lady GaGa
Kevin Rudolf
Madonna (Axwell Remix)
Chemical Brothers
Stonebridge - såklart
Apollo 440
....och många andra.. :)

Jag har en ny favoritlåt: Can´t get enough. -  Stonebridge feat. Charlie King. Underbar!

För övrigt har jag en förmåga att tjata ut låtar jag tycker om, så jag misstänker att Charlie King sjungit så öronen blöder på mig redan om en vecka.. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=WkiyJcOgKXE

http://www.youtube.com/watch?v=H7aDpK-9_20&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=x9rnbGJTgpU

Säsongspremiär!

Så var premiären avklarad! Racern är avdammad, pumpad och tillspejsad med nya pedaler och har rullat sina första mil för i år. Det blev en tur i solskenet och liksom förra året var det otroooligt ovant och konstigt att vara ute på vägen igen efter att ha suttit inne i en mörk spinningsal med senaste discomusiken i öronen hela vintern.. Turen blev inte i längsta laget, men det lär garanterat bli fler turer nu under lovet. :) För hur det än är, så är det härligt att ha vinden i håret igen!

I morrn väntar 4-årskalas, det blir mysigt! :)

Måste även börja med förberedelser inför det kommande projektet nu...


Dagen har i övrigt bestått av stadsbesök med mammsen! Vi begav oss in till Uppsala och fixade de sista detaljerna till mitt rum.

Puss o kram  å god natt! :) :*

JAAAAAAAAAAAAAA!

Just nu är jag världens lyckligaste! Jag har fått preliminärt intagningsbesked från Bolandsgymnasiet och "intagningsprovet är godkänt och de vill gärna ha mig som elev på SH-ES"! :D Gissa om jag är glad!?

Som jag har väntat, som jag har längtat, som jag har slitit..! Snart är jag där :) Det slutgiltiga, formella beskedet kommer dock inte förrän i juli då slutbetygen skickats in.

Har gråtit en halvtimme av ren lycka och ikväll ska det firas!

Kram!

Äntligen vår..!

Våren har klivit fram med stormsteg senaste dagarna. I LIKE! Våren och försommaren är härlig. Och ja, jag är vinterälskaren som tycker snö är det mysigaste som finns och tycker det bästa tidsfördrivet är att krypa upp under en filt i soffan med tända ljus när det är mörkt ute kl tre på em... :) OJ vilken hemsk och lång mening. Idag har jag suttit och stekt mig i solen en stund på balkongen. Skönt!

Säga vad man vill om våren, men härlig är den. Jag får ta fram cykeln ju! I helgen ska jag göra racerpremiär. Det blir kul :)
Nu ligger spanskböckerna och spänner ögonen i mig. Prov väntar i morrn så spanskplugg står överst på "att göra"-listan för kvällen. Tätt efter följer tillverkning av spinningpass och affischer!

Go´ kväll!

RSS 2.0