Skratt

Kvällen har bestått av skratt och åter skratt.

Det var efterlängtat att sjunga med Jonas och Ebba kan jag säga! Vi ska sjunga i Bäcklösen på söndag kl 13, kom dit och lyssna vetja. (Innan det sjunger faster och jag i Borgenkyrkan, trevlans!)

Hur som helst.. Vår repertoar har slipats och fixats och saker har bytts ut hit och dit och jag tror det blir kanoners :)

Det finns nog faktiskt inga som kan skratta så högt och så mycket åt så konstiga saker på så kort tid som Ebba och jag, haha.. En kopp te och sen är det kört! :D <3

Usch vad jag är trött. Igen. Nu väntar sängen.

Framför mig har jag en torsdag fullproppad av endast teoretiska ämnen - tråkdag med andra ord. Nu är man ju bortskämd med att ha åtminstone ett musikämne om dagen..

Pianolektionen gick ganska bra idag! Bach, Chopin, fingerövningar och etyder. Den senare GeMu-lektionen är alltid givande då GeMu-Göran är grym! Han kan allt den karln och jag begriper inte hur han kan komma ihåg allt. Genuint musikintresse kallas det nog för.


Lyssna!

Ett par av de trevliga grejer vi sysslar med på musiken, dock i lite andra tappningar.

Händel-stycket som Hellekant sjunger i den första videon hamnar på min sångrepertoar. 

Nature Boy i den andra videon är fantastisk i trestämmig trio eller kvartett. Grymt härlig låt som jag sjöng på ensemblen ihop med två av sångarna från spetstvåan igår.

Summa Summarum

Min helg var riktigt bra ska ni veta. Tors-Sön befann jag mig på norrländsk mark och torsdagen och fredagen ägnades åt förberedelser för SM som skulle gå på Herrgårdsfäbodas ägor. Tält sattes upp, foton togs, ladugården putsades och mycket annat.

"Min" lilla 1161 som jag lade ut en bild på tidigare var ju en riktigt söt liten sak :)

Fredagskvällen blev en mysig sådan! Släktingar rullade in och då var det grillstuga och nattabad som gällde. Så roligt att träffa alla!

På lördagen gick galejet av stapeln. Full aktivitet i Robertsfors, massor av folk och trevligt trevligt.

Plötsligt tog helgen slut och jag fick ta flyget hem - ett par veckor för tidigt eller sådär. 
Nej då

Jag har inte glömt bort er, jag har bara haft fullt upp med talibaner och terrorister hit och dit. Afghanistan och FN och al-qaida... Det tar aldrig slut.

Norrland hemma

Jag tänkte bara tala om att jag är hemma nu efter en härlig helg i Robertsfors. Det har inte funnits särskilt mycket tid för att hålla er uppdaterade och det gör det inte direkt nu heller faktiskt så jag får ta det senare!

Hur som helst så får jag väl nöja mig med mina norrlandsostar så länge, tills jag åker tillbaka om några veckor ;)

Det var inte kul att komma hem till ett skolarbete att skriva, det kan jag ju säga..


Nej

Det är Matildasomvillvarakvarinorrland som talar.

Plöj-SM

Plöj-SM i Robertsfors.

Värsta grejen!


I'm back!

Jag är tillbaka i bonde-lunken igen och älskar det.

Flygresan gick kanoners - jag somnade innan start och vaknade igen när hjulen slog ned i marken på Umeå flygplats.

Det är skönt att vara tillbaka och jag sörjer redan att flyget hem går redan på söndag. Men nu ska jag njuta av tiden istället! :) I morrn kommer en hel drös med släktingar hit, så då blir det grillstuga. Trevlans!

Tihi, här är hon. Avkomman från 1059. Sötig värre!Inte som vanligt

Eventuella felskrivningar skyller jag på mittr tjockispekfinger som är totalt inlindat med tryckförband och gasbinda och allt vad det heter..

Det blev ingen vanlig onsdag.

Sovmorgon - Vårdcentralen - SkolanEnTimmeFörSent - IngenPianolektionPgaVårdcentralOchTjockisfinger, och därefter som vanligt.

Smart Matilda att börja byta "plåster" i bilen på vägen till stationen. Smart. Det började störtblöda och med nerblodad hand fick nästa destination bli sjukhuset/vårdcentralen. Nu är mitt finger ÄNNU mer inlindat, men som tur är kan jag nog ta bort själva tryckförbandet redan i morrn kväll.

Nu måste jag fortsätta med mitt packande. Jag nämnde väl att jag åker till Robertsfors i morrn? ;)


Förtydligande:

Månskenssonaten i det tidigare inlägget, spelade jag på mitt intagningsprov till gymnasiet. Därav ångest och minnesluckor.Nu ska jag iväg på pianolektion och vi får väl se hur det går med det den stramande kompressen som fortfarande sitter på mitt finger.

Denna onsdag precis som alla andra onsdagar: sovmorgon-engelska-GeMu-idrott.

Ikväll ska det packas och grejas!


Ångest och lite annatStarkt förknippat med ångest.  

Å andra sidan kom jag ju in, men iaf. Jag har minnesluckor.

Jag måste lägga till en sak till som jag skrattade högt åt för en stund sen..

Mamma sitter och läser på hemsidan för Plöj-SM:
- Men, jag läste nyss "Köruppvisning" och tänkte "undrar vad det är för nåt spännande" och trodde det var en söt liten kör som skulle sjunga nåt fint. Sen såg jag att det visst var med häst... Då drog jag slutsatsen att det inte var en kör med en häst utan kanske schör-uppvisning med häst...

Aj aj aj aj ajDet KLIAR under bandaget. Dessutom sitter det ***** bandaget i vägen när jag ska spela piano.

En traumatisk upplevelse var det att skiljas från min prick. Min lilla parasit och jag. Doktorn plockade fram rakbladet och sprutan och så var det kört.

Nästa aktivitet var dock lite trevligare: frissan! Kort blev det! (I dubbel bemärkelse).USCH nu måste jag skriva lite om FN-konflikter och se över var jag har mina ladugårdskläder. Annars blir det mycket att göra i morgon.. På torsdag åker jag äntligen upp till Robertsfors! Det blir kärt återseende :)

Titta gärna in Här, det är vad jag bland annat kommer ha för mig i helgen.

Trött och snäll igen
De aggressioner som möjligen fanns innan har garanterat blåst bort. Ett rätt tufft pass plågade jag mina spinningdeltagare med idag. Laps stod på schemat, ett fartfyllt 4-varvslopp med mycket variationer men ändå, rent tekniskt, exakt likadana varv för igenkännande och trygghet. Sjukt ösigt och roligt! Kräkvarning blev ett faktum ikväll.

Gissa vem som är överlycklig över att ha sovmorgon två dagar av tre den här veckan? Nästan för bra för att vara sant.. Morgondagen ser jag skarpt fram emot!

I övrigt har min söndag ägnats åt övning. Först med faster och sedan med Ebba! :) Mycket skratt blev det. Vi övade inför kommande framträdanden. Vi har också blivit med fiskar, katten har ju fått ett nöje iaf.Nu fika, sen sova.. :)


Tårta på tårta

För tredje helgen i rad har vi "fyllerister" i släkten. Mycket tårta blir det.

Den här gången var det mormors tur, stort grattis till henne som fyller pensionär idag! :)

Dagen har varit luugn och skön, Emil har varit här! <3 Håret har även fått sig en liten mörkare och höstigare nyans dagen till ära.

Nu är jag nyss hemkommen från Snatra där släkten varit samlad. Mycket trevligt!

Klockren konversation under kvällen:
 Vi har en diskussion om körsång och stämsång och jag pratar om att sjunga i sopran kontra alt beroende på kör/låt.
Roger föreslår:
- Men, du får väl fråga om det här verkligen kan stämma.
Jag svarar:
- Roger nu är jag ääntligen med på noterna!

Estethumor.

Jag har öven väldigt roligt åt den där viktiga personen i bibeln. Gsus eller vad han kallas.

Det är också synnerligen roligt att någon skrivit H# på en hissdörr på skolan.
Historia

Nu ni, nu vet jag varför jag har hamnat här. Ibland är det riktigt roligt med historia faktiskt.

Med en mormor som har en berättarglädje som få och med böckerna som (gammel)farfar Sven påtat ihop för 20 år sedan tror jag faktiskt att jag får ihop min släktforskningsuppsats! 
 

:)

Stress!!

GAH! Jag har en uppsats att skriva.


TT

Trött Tisdag. Varje tisdag.

En lång dag är slut. Faktiskt en trevlig dag som inneburit både Sång och Körsång.

Det har varit en blandad repertoar i sångväg såhär de två första dagarna på veckan. Bland annat verk av B.Vaughan Williams, Olle Adolphson, Michael Jackson, Henry Purcell, Dan Alkenäs och, inte att förglömma, Mårten Jansson. Som sagt, många genrer har gåtts igenom och många olika karaktärer, men det klassiska har faktiskt dominerat och det är där den största kraften lagts.

Smakprov av Mårten-musiken kan den nyfikne lyssna på här. Det är lika bra, för skulle jag försöka beskriva skulle musiken inte komma till sin rätt är jag rädd för.

Puh, min pianolektion i morrn är jag lite för oförberedd inför för att det ska kännas riktigt bra.. Vi får se hur det går, ni kan väl hålla en tumme eller två.

Alltså onsdag: Sovmorgon-Piano-Engelska-GeMu-Idrott.

SOVA!!Tårta!

GRATTIS MAMMA! :)´

Min kära mor fyller år idag och jag hoppas hon haft en bra dag!

Som andra höstveckor avslutades även denna med ett spinningpass. Berg denna gång, med en låtlista som iaf jag var mycket nöjd med. Det var tryck idag!

Sleeptime.. Sov gott alla människor!


Bästa!

Eltejp lär ju vara den bästa uppfinningen ever.

Försöker få någonting gjort

Organiserad oordning.

Det är Matilda det.

Sportigt värre.

Usch jag är förmodligen den enda estet i hela Uppsala som inte varit på Kulturnatten ikväll. Vadå off.. Jag skänker en tanke åt mina kära klasskamrater som teatrat idag och hoppas det gick bra för dem.

Det blev en sportig lördag, dock har inte jag sportat utan bara åskådat och fotograferat - ganska skojigt det också.

Tempot blev en trevlig tillställning med 15 startande på plats plus lite annat "löst folk" som funktionerade. Typiskt att det i år, när jag inte cyklade, var huur lugnt som helst och knappt blåste en vindpust. Gud hör bön

Mer sportigt blev det. Återigen med kameran i högsta hugg men med lite biverkningar. Förfrusna fingrar och tår. Syftningsfel: Jag tog faktiskt inte kort med tårna, tro det eller ej. Dom blev förfrusna ändå.

Tihi, nu ska jag reta min mor över att hon bara har en natt kvar innan hon är inne på sitt fyrtionde år. Undrar vad hon tycker om det. Konstigt det där med ålder, för själv har jag inte det minsta problem med att påstå att jag är inne på mitt sjuttonde år. Det gör jag faktiskt mer än gärna.

Dagens coolasteEDIT: Jag glömde ju faktiskt att tala om vad som gjorde fingrar och tår förfrusna om ni inte förstod det. PEK-hallen var orsaken. 3-kamp.

 


Lyx

En liten nypa av Norrland till frukost. Kanske inte exakt, men det är Norrland jag förknippar med blåbärsgröten som hamnade på frukostbordet idag. Mums!


En liten uppfräschning nu skulle sitta fint och därefter åker jag ner till Tierp och funktionerar på Tierpstempot. Korkat att bara titta på egentligen när det är det enda loppet där jag faktiskt har en liten gnutta chans att tvåla dit dom duktiga.. Det kära handikappsystemet är ett bra påfund kan jag tycka.


Nästa gång vi hörs är det nog i utstyrseln förkläde och huckle. Bullbak väntar.


Grymt!

Kolla in den här brunbjörnen och lyssna på stycket så fantasiskt snyggt!

Det är skrivet för mansröst men hamnar på min repertoar så småningom - skolarbete. Spännande!


I djungeln

Hm, i djungeln går dom nästan liiiite för långt såhär på bästa sändningstid. BLÄ för larver i öronen.

Tacka vet jag Johnny Depp som pryder Kanal 5 ikväll.Puh, äntligen fredag! Härligt värre. Varje gång jag har gått på stan några timmar förvånas jag över hur sjukt trött man är efteråt. Hur som helst uträttade jag de ärenden jag skulle så en nöjd Matilda satte sig på tåget hem.

Innan jag får sova i kväll måste jag pilla med passet till på söndag. Tung dance- och housemusik i ett härligt bergspass väntar!

...och i morrn står Tierpstempot på schemat, så jag ska väl se till att hålla käften, tidtagaruret och kameran igång.

Lugnt och tungt.

Ibland har man bra dagar och ibland har man dåliga dagar.


Eftermiddagen och kvällen tillbringade jag i Snatra och fick träffa Ellen den lilla solstrålen! Och för att stänga av hjärnan en stund fick det bli en tur i skogen med gott resultat:
God natt

Säger god natt efter en halvtung eftermiddag.

Positivt såhär på kvällskvisten är att det ligger mååånga nya härliga cykelfillers i min kära hårddisk. Bergspasset på söndag kan inte bli annat än bra (:


God natt...

Jisses...

Tja, som på alla andra TV-apparater i detta avlånga land är 4:an på här ikväll. Idol. Såhär i början av säsongen är det programmet verkligen i en klass för sig. Ja, jag försöker låta en aning diplomatisk för att inte klanka ner på programmet. Om det var det jag var ute efter så skulle jag inte kunna sluta finns det risk för.

Usch nu ska jag vara snäll.

Som ni förstod av det förra inlägget, som var ganska flummigt, är jag sjukt trött idag. Sent igår och tidigt i morse. Dock blev natten aningens längre då jag stannade hos Åsa i stan. Mysigt var det!

Tänk att alla såna där jobbiga "första-gånger" inte är avklarade förrän idag. Otroligt. Vi är inne i fjärde skolveckan och idag har jag haft min första lektion i Körsång. Trassel, trassel och åter trassel, men nu tror jag det börjar ordna upp sig med scheman och allt...

Tihi, jag får långnatt i natt! Det kan hända att det är nödvändigt faktiskt.


Nu börjar det bli dags för Karlsson att göra nytta. En pianoläxa till i morgon står och väntar nere på notstället. Det ska tragglas fingerövningar hittan och dittan!


Dödens

Dö-dag är dagen idag. Inatt har jag premiärsovit i stan, mys!

Puh, tisdagar är verkligen veckans tröttaste dag.. Ser fram emot sovmorgon i morrn.

Snart är det dags för skolfoto vilket kanske inte ses fram emot lika mycket som körsången jag ska få komma igång med idag äntligen! Körsång B och Sång står alltså på schemat :)

Puss hejs


Tillskott


Tråkigt för er som inte kunde komma... (;
Åsa, here I come! Nån natt i veckan iaf ;) Får jag ta med mig pianot?


Ingen optimal bild, men här är iaf några småprylar som jag fick igår! :) Mina släktingar känner mig väl :)


Hög på socker

Idag var det "den stora dagen" på riktigt! Även om det kanske kändes mer så igår.

Duracellkaninen har gått och gått och gått och gått.

Nu däckat i soffan.


Blev väckt i morse med paket och skönsång. Mysigt! En TV pryder numer mitt rum :) Och igår fick jag påfyllning till köksskåpen. Ni skulle bara se min rosa-prickiga stekpanna...

Dagen har varit lugn och skön och jag har egentligen inte gjort så mycket, utan mest drösat runt här hemma. På eftermiddagen kom det lunch- och fikabesök, mycket trevligt och mysigt :)

Jag har däckat i soffan för första gången på en vecka känns det som och det är först nu jag känner hur trött jag egentligen är. Med andra ord är det dumt att känna efter. Å andra sidan har jag ett spinningpass i kroppen så det kan ha en liten inverkan på krafterna. Intervaller plågade jag mina deltagare med, haha! Skoj var det!

Gruppen idag var otroligt fokuserad måste jag säga. Fantastiskt att se såhär en söndagkväll i början av terminen. Härligt!

Tack för alla gratulationer både här, Facebook, sms, besök... Tack för att ni finns :)


Jag har blivit mormor. Nästan. Bild kommer.
16

SWEET SIXTEEN!

:)


Najs!

Visst blev det en trevlig kväll!

Det blev som förutspått, en hel drös kom dom inslinkandes (slinka kanske är fel ord. Bullriga är vi snarare i min släkt :)). Paket, flabb, prat, prat, prat och garv kan sammanfatta kvällen. Just ja, sockerchock glömde jag visst.

Hm, vissa påstod sig ha fått i sig en hel årsranson av socker på en kväll. Så kan det gå! Och jag tror inte att varken maten, bullarna eller tårtan blev särskilt saknade.


Tack för en kanontrevlig kväll hörni!


Det finns hopp

Nog kommer det bli en trevlig kväll alltid. En dag för tidigt kommer släktingar och vänner drösa in en efter en om några timmar.

Och det blir nog inte helt fel:


Bak all night long

En blandning av choklad-, kanel-, flaggpunch-, och kokosdoft har infunnit sig i köket.

Puh, för första gången sedan 05.45 sitter jag ned och slappnar av. En intensiv dag har det varit men rolig och nyttig. Hur man nu benämner nyttig. I det här fallet menar jag nyttig som i "fått mycket gjort" och INTE på något annat sätt.

Inte ens i morse visste jag egentligen vilken tid jag skulle behöva vara i skolan. Det löste sig visserligen på plats, men med facit i hand hade jag kunnat sova minst en timme längre i morse. Jag ska inte klaga.. I fortsättningen kommer jag ha en liten sovmorgon på fredagar och det är ju inte fyskam.

Skoldagen på fredagar är inte så tokig heller, innehållandes GeMu, sv, eng & ma. Ett litet inslag av musik och inga konstigheter.

Tågresan var en lustig upplevelse idag för jag tror väl aldrig att jag stött på så många "kända" människor på så kort tid. Från U station tills jag åkte hem från Konsum i Tierp hann jag med många ansikten som var mycket roliga att se! Tack för trevligt sällskap hörni!

Hela kvällen har jag tillbringat i köket bland byttor och skålar och vispar och ingredienser. Skoj har det varit. I morrn ska sista finishen till på de små "juvelerna". Spännande ;)

Ögonlocken är visst väldigt bångstyriga ikväll. Kanske bäst att göra något åt det.


Oordning

Hm, det är lite skumt att jag i princip inte har den blekaste aning om hurvida jag ska ha körsång och GeMu i morrn eller inte. Schemat uppdateras ungefär en gång om dagen och just nu saknas det lektioner. Hm, vore ju bra att veta ifall jag ska vara på skolan 8.30 eller 10.40 imorrn..

TVI

Matilda Karlsson mår illa bara av tanken på att behöva ställa klockan på tjugo i sex till i morgon.


EDIT:

EDIT: Ni kommer inte behöva äta er mätta på skorpor här i helgen kan jag försäkra er om. Det blev visst lite missförstånd. Vatten och bröd är inte det som står på menyn.

Däremot så kunde ni ju i och för sig räkna ut det själva med tanke på att det skulle bli kalas i Leila-stil..


Doften sprider sig..

...Och för er som inte vet: Doftar Gott och Lukar Illa


Det doftar faktiskt riktigt inbjudande i Karlssons kök för tillfället! Äpplena i ugnen blir inte helt fel, och skorporna som så småningom ska skickas in blir förhoppningsvis inte helt äckliga dom heller!

I helgen väntar ett kalas a´la Leila så det börjar bli dags att tänka till nu. En sak är i alla fall klar: Ingen mat och ingen tårta. Haha, tji fick ni! Ni som tänker bege er hit kommer garanterat inte gå hem hungriga ändå, jag lovar ;)

En lugn och skön kväll har det varit, dock inte så lång. Bussen rullade inte förbi Stav förrän vid halv sju men å andra sidan åkte jag hemifrån halv tio på förmiddagen :) Skoldagen har inte heller varit så intensiv precis. Den började halv tolv med piano, och avslutades med 75 min idrott, halv fem. Däremellan var det tomt..

Nu väntar mysfika med mammsen som jag inte träffat på några dagar, därefter sova!

Natti natti.Lugnt och skönt

Tillsammans med min favorit-balja fylld med rabarber-grädd sitter jag i soffan och njuter av lugnet som infinner sig i ett hus tomt på människor. En ren lyx som är värd att ta vara på när resten av dagen tillbringats mitt i smeten bland hur mycket människor och ljud som helst.

Särskilt skönt har det varit att få en lugn kväll hemma efter gårdagen som blev ett antal timmar för lång. Sen kan jag ju säga så här: Jag ångrar inte en sekund att jag åkte iväg, och det var verkligen jätteroligt! Så att vara trött en dag är väl smällar man får ta..!

Sångensemblen Carmen som jag ägnade gårdagskvällen tillsammans med var (igår) en mycket liten skara kvinnor mellan 20-40 år. Jag fick både sjunga mezzo och 1:a alt under kvällens gång och vips hade två timmar gått. En liten men naggande god ensemble med musikaliska, härliga människor och vackra röster! Låtarna/styckena var i klassiskt stuk och allt vi sjöng var egenhändigt komponerat och arrangerat av min sånglärare som också är den som "lurat dit mig". Kul!


I morrn har jag sovmorgon, det känns rentav fantastiskt. Första lektionen börjar 11.30 och då väntar piano. Nu ska jag sova en lång och skön natt och hoppas att träningsvärken från gymmandet igår försvinner över natten.!


RSS 2.0