Victor har en död fågel på sin jacka. Äntl...

dsc00309 (MMS)

Victor har en död fågel på sin jacka. Äntligen någon som fattat det här med att vara fientlig mot fåglar. Haha!


Äter jordgubbar i stadsparken!

dsc00308 (MMS)

Äter jordgubbar i stadsparken!


Annorlunda kväll

Inte som väntat, men mycket bra. Det blir inte som man tänkt sig när man inte vet vad man ska på (om man över huvud taget tänkt alls). Konserten var hur som helst mycket bra även om karaktären inte var vad jag väntat mig. Icke besviken. Jeanette Köhn var en otroligt duktig sångerska som sjöng så håren reste sig. Pricksäker som få och med ett fantastiskt uttryck. Gudars!

Nisse Landgren var en rolig prick och fick det hela att inte bli så stolpigt. Isbrytare as we say. Likaså Johan Norberg.

Vi hade en trevlig kväll jag och modern! Vi skäms ungefär lika mycket för varandra, åt helt olika saker, och så jämnar det ut sig i slutändan. (Inte riktigt sant men nästan. Ingen kan anklaga oss för att ha tråkigt när vi är ute tillsammans iaf!).

Precis som ni kanske redan har förstått av kvällens desperata försök att återge våra asgarv och ta igen flera dagars dåligt bloggande, så kände vi oss lite borta när vi kom in i Bwh. Det var vi och pensionärer. Fina gråhåriga par i kostym och dräkt. Och så var det den där killen med Led Zeppelin-tröjan. Och tanten med det orangea håret, icke att förglömma. 

Mamma snubblar på orden ibland, eller så tänker hon helt enkelt inte innan hon pratar. Släktdrag månne? 

"Det ska vara bra klass på atmosfären här"

"Jaså minsann. Det luktar iaf ålderdomshem."

"Jag KAN ha menat akustik..."

Kvällens inlägg avslutas bäst med denna låt - tack vare dess titel:


Ser ni vad jag ser...?

dsc00305 (MMS)

Ser ni vad jag ser...?


Vi entrade just Berwaldhallen. Mamma: "Pss...

Vi entrade just Berwaldhallen. Mamma: "Psst! Det luktar ålderdomshem här!"


Såg just ett citat på Vapiano som passade ...

Såg just ett citat på Vapiano som passade mig utmärkt. "Just give me chocolate and nobody gets hurt".


"Utflykt"

Just det ja, mamma och jag ska vara mer kulturella än vanligt i morgon. Vi ska visst ner till Hufvudstaden och gå på konsert i Berwaldhallen. Trevligt värre! Nya tolkningar av Bach och Purcell m.m. med jazzmusiker. Inte dumt. Dock har jag inga som helst förväntningar, det brukar bli bäst då.


Liten lirare på G.

Abbe har plinkat på gitarren riktigt intensivt i två dagar nu med en lärobok under näsan. Inte illa, det bådar gott! Ingen skulle bli gladare än jag om det lyckades hålla i sig.

Han ångrar lite att han tidigare avfärdade mina försök till långa utläggningar om lite svårare prylar än de som var på hans musikteoriprov i vintras. Nu hörs det minsann smådesperata rop från pojkrummet tätt som oftast. "MATILDAAAA, vad är det här: ## ???"

Och nog vill jag lära honom alltid! Mer än gärna!

Funnet

Titta vad jag hittade gömt i mormors och morfars dator! Hihihi, sån gammal bild! Jag tror minsann att den är från när jag gick i sjuan.

 Abbe och jag är ute och leker. Muahaha

dsc00302 (MMS)

Abbe och jag är ute och leker. Muahaha


Jag sitter på tåget och stör mig på ett or...

Jag sitter på tåget och stör mig på ett ord på en skylt framför mig. "kontrollör". Det fanns inte ens i ordlistan på mobilen. Kontrollör eller kontrollant?


Ambivalent som få

Mitt beteende idag har varit ytterst annorlunda. Eller, nej, inte egentligen. Men inombords har jag varit mäkta konstig. Jag har växlat mellan att vara så sjukt sprallig som jag någonsin kan bli, att vara trött som ett vrak och vandra omkring som ett ufo, att vara känslosam och vara totalt tom.

GeMu - död.
Ensemble - trött men rastlös.
Håltimme - SJUKT ENERGISK och minst lika rastlös. Inte en lugn sekund. Började städa i teorin (teaterns uppehållsrum) där det såg ut som sju svåra år. Finare blev det och jag lyckades, i ett svagt ögonblick när L och J såg på mig med hundögon, lova att fylla upp frysen med bullar. Hm.

Äsch, nu är i alla fall historieartikeln inskickad och klar. Det får duga för dagen. Pianoläxan är genomspelad och så var det något mer jag skulle göra.. JO göra ett 30 min spinningpass till idrotten på onsdag men det hinner jag ju slänga ihop i morgon. Det går nästan hur fort som helst.

Nu tänker fröken Karlsson sova. Och det fort!! Å i morgon bitti tänker jag gråta av olycka över att veckans enda sovmorgon redan har avklarats måndagen till ära. Tack vare nationellt prov i engelska på onsdag förmiddag. MUPPAR som lägger det precis när vi har sovmorgon. Ja ä int alls bitter ja int!


Tänk att det enda nöjet med att åka tåg är...

Tänk att det enda nöjet med att åka tåg är att titta på människor. Det är så roligt att folk är så oerhört olika.


Välbehövligt

Aldrig förr har väl en inställd lektion varit så nödvändig. GUD så skönt att få ha första lektionen 12.10 såhär "dagen efter".

En halvtimme tillbaka har jag suttit i biblioteket och slöat och fördrivit tiden med att pilla lite på en liten artikel till historian. Jag är nog inte riktigt så pigg och fräsch som jag faktiskt kände mig när jag gick upp. Det kommer ikapp.

Nu ska Virre och jag dra och käka, sen är det full rulle. Ingen lugn och ro här inte! GeMu, en kort ensemble, matte och samhällskunskap har eftermiddagen att erbjuda. Ohyes.

Slut på det roliga

Nog för att vi jobbat och slitit och svettats, haft delade meningar, svårt att bestämma oss och varit allmänt less på denna föreställning om vartannat ända in i det sista. MEN åtminstone har jag haft oerhört roligt också. Särskilt idag. Eller, ikväll rättare sagt. Efter en lång dag på UKK satt det fint med en föreställning där det mesta klaffade rakt av och där åhörarplatserna var näst intill fyllda.

"Var inte rädd för mörkret" har aldrig gått så bra som idag och de andra låtarna har nog aldrig framförts med sådan äkta glädje som idag. Idag var det inte bara teater-glittrande ögon på scenen. Det var äkta i allra högsta grad.

Vårt genomgående tema - fördomar, normer och allmänt gränsöverskridande - i showen som hette just: "Bortom gränser" lyckades tämligen sätta spår hos många. Jag tror på att skriva saker svart på vitt i pannan på folk för att de ska förstå hur dumt det faktiskt är.

Jag känner sådan stolthet särskilt över mina kära klasskamrater - och ja, tvåorna också för den delen! Min släkt och familj har överöst er med beröm ska ni veta!

Vad jag också blir så glad över en sån här gång är uppslutningen av nära och kära. Det är så mysigt att möta kända älskade ansikten lite varstans i publiken.

Nu är det över... Det som vi jobbat med så länge. På samma gång som jag är uppfylld av kvällen är jag så tom! Hela jag känner mig så urblåst och urlakad. Men nu är det väl bara att ladda om antar jag. Back on track. Tillbaka in i den vanliga skollunken, lektioner dagarna i ända, och långa håltimmar. Inte särskilt lockande, men samtidigt faktiskt väldigt skönt...Potatis

Förresten hade vi en annan intelligent diskussion i bilen som började då Abbe frågade hur mycket kilopriset på potatis låg på ungefär.

Det gick vidare med att vi diskuterade potatissorter. Abbe försökte övertyga mig om att jag faktiskt ätit Blå Kongo-potatis en gång för hundra år sen, vilket jag starkt förnekade. Bara för att han har gjort det så har väl inte jag gjort det.

Jag menar, hade jag ätit en BLÅ potatis skulle jag komma ihåg det.
"Vi bor på landet, tralalalala"


Allt är Abbes fel

Vi sitter i bilen

Jag: Men ABBE! Kan du sluta upp med att hålla på med din mobil-ficklampa eller?
Abbe: VA?
Jag: Jamen ljuset flimrar ju hela tiden. SKITJOBBIGT.
Abbe: Ehrm. Matilda. Det är MÅNEN som håller på med TRÄDEN. Okej??
Jag: *Mutter*

Gone baby, gone

Alltså, var tog den här dagen vägen då? Norpade någon den sådär bara i förbifarten för att jävlas lite? Det blev ju kväll alldeles för fort. Var förbi kyrkan på eftermiddagen och gol lite ikapp med några andra sångfåglar och kvittertippor och har även kikat igenom grejerna inför morgondagen så jag vet vad jag håller på med. Dessutom kikat lite på extralåtarna jag fick igår in case of fortsatt sjukdom. Man vet aldrig hur det blir. Bättre att vara förberedd i onödan än att stå där med lång näsa ifall L fortfarande är sjuk.

Nä nu väntar middag i Älvkarleby och sen ska jag sova tidigt för att överleva morgondagen.


Arbeit

Efter en natt som var längre än på många veckor och en slö långfrukost så är det bara att sätta igång med helgens bravader. Det blir en riktig arbetshelg då det idag ska förberedas saker inför nästa vecka, och övas inför "I colori della vita". Idag ska vi öva på plats, vilket de även gjorde förra veckan när jag var i Sälen. Maria & gänget är härliga att jobba med så det kommer bli roligt!

Morgondagen kommer som sagt att tillbringas på Uppsala Konsert och Kongress. Från förmiddag till kväll. En lång arbetsdag blir det men sen är det slut. Jag håller tummarna för att gårdagens bortfall i ensemblen lyckas krya på sig till i morgon kväll...


Inte alls

Tro inte att jag kunde hålla mig.


Fler favoriter
image2227Jag nöjer mig med två idag. Den bästa kommer i morgon.

Tidernas största klant

Såna där självklara saker lyckas jag alltid göra fel. Nu VET ju jag att den som saknades i ensemblen var vår BASist och inte vår GITARRist. Min stora klant. Sårry dåe. Bevis på trötthet och tomhet kanske.

Jag försöker skratta bort det och låtsas att det aldrig hände. Förlåt mig.


Hehehehehehehehehehe

HELG

Å inte riktigt som planerat, men när var det så senast? Vi har haft show idag. Dock utan gitarrist, en sångerska och två dansare. Att våra musiker var sjuka visste vi inte förrän vid samlingen ett par timmar innan. Det innebar för mig ett knippe fler verser och en extra solosång. Det gick bra trots en del tekniska missöden men nu är jag ett slakt. Totalt. Mat och vila, in my heart.

Halvflummigt

Mina två inlägg jag lyckats skrapa ihop med hjälp av mobilen idag är ju inte mycket att hurra över. Eventuellt förstod ni inte så mycket, men men.

Angående dinosaurie-spyan så såg det mer ut så i verkligheten. Jag fångade det inte riktigt med mobilkameran, hehe...

Och angående Victors och min nya religion vi idag skapat med Annas hjälp, så heter den Julendomen och är eventuellt något ni kommer få höra mer om. Tio Victors Bud till exempel. De är dock inte tillräckligt genomarbetade för att publicera här än. Denna "religion" är bara ett resultat av en pratstund i biblioteket som ballade ur.

Eftersom jag har varit hemifrån drygt 15 timmar även denna dag, och nästan nyss kom hem, så börjar det verkligen bli dags att krypa till kojs nu. Eftermiddagen/kvällen har nämligen tillbringats på Katedralskolan där film har spelats in!

Omladdning pågår.

Showtime i morgon igen. 15.00 i danssalen!

Vi har historia. "Du skall icke hava andra...

Vi har historia. "Du skall icke hava andra tomtar jämte mig". Bara så ni vet.


En dinosaurie har kräkts över mammas bil.

dsc00299 (MMS)

En dinosaurie har kräkts över mammas bil.


Var inte rädd för mörkret.

Jag blir så trött på mig själv. På tåget, när jag får mina kända tänkarstunder, brukar jag faktiskt skriva ner en del och har gjort det några dagar nu. Dessutom är det sådant som jag skulle kunna få ihop till ett par bra blogginlägg men jag orkar bara inte just nu. "Håll till godo" är ett uttryck som är lite för välanvänt på det här stället, men å andra sidan ett väldigt bra sådant just den här veckan.

Som sagt har vi haft vår premiär idag - om man ska kalla det för det (genrep med publik funkar också). Rektorerna, nämnden, lite lärare och några danselever kom och beskådade föreställningen. Förhoppningsvis gjorde vi intryck. Det hela kändes i stort sett lyckat måste jag få säga! Mycket hoppfullt inför helgen. Premiären firades på Storken i gott sällskap.

Hm. Nu har vi inte haft några lektioner alls på två dagar. Därför känns det lite skumt att ha HELT vanlig skoldag i morgon. Med bara tråk-teoretiska ämnen som våra torsdagar är kända för att vara fyllda av.


Första showen är avklarad! Dessutom gick d...

Första showen är avklarad! Dessutom gick det bättre än vad den stirriga pessimisten jag ens vågat hoppas på. Nu är vi igång!


SHOWTIME

Jag måste faktiskt sprida propaganda för spetsshowen igen. Det är liksom en skyldighet känns det som.

Uppspelningsschemat ser ut så att vi har första föreställningen i morgon kl. 15.30. Dock bara för nämnden och för lärarna. Vårt "genrep" kan man säga.

Fredag kl. 15 har vi skolföreställning. Upptrappning inför söndagen!

SÖNDAG kl. 18.00 på UKK. Dags på riktigt.VILKA KOMMER?


Med anledning att längta

Sooooooooommar, sommar och sol...Mina favoriter grisarna. Det finns nästan inget som kan få mig på så gott humör som grisar.
Håll till godo. Jag är snart hemma och jag...

Håll till godo. Jag är snart hemma och jag har varit borta hemifrån i ca 15 timmar.


Dagen D

Eftersom det känns som att resultatet av vår spetsshow hänger på morgondagens prestationer då vi har heldagsrep, kan det vara klokt att vara pigg då tror jag. Mellan 9 och 16 imorrn kan ni väl sända oss en lyckans tanke är ni snälla..! Ladda ladda...

Skitunge

Abbe blev en skitunge i sin rätta bemärkelse idag.

Tur att det inte var i mitt hår som fågeln bajsade, utan i djurvännen Alberts.

Därför kastar jag alltid tuggummi i naturen. MOT FÅGLARNA!

Nämnde jag att jag är rädd för fåglar?

Det kostar att ligga på topp

Resultatet av det ökända tidningsmötet.

Säg inte att jag inte bjuder på mig själv iaf eftersom jag över huvud taget lägger ut en sån här sak på det här stället. Förhoppningsvis ger jag er något att skratta åt i alla fall.

Vilken ångest.

Fotografen: "Dra handen genom håret och säg någonting!"

Ehm. Okej.


Trött, tröttare, tröttast

Vad kan ni gissa att jag är? Jag lyckades nästan till och med missa att hoppa av tåget i Tierp trots att jag var vaken så sent som i Tobo. Sedan hann jag visst somna om igen innan jag hunnit till Tierp. Oj oj oj.

Jag är rädd att jag tjatar ofta här om att jag är trött, men tro inte att jag inte håller skenet uppe för det! Min klasskamrat frågade till och med idag om jag möjligen tagit något olämpligt då jag skuttade omkring och var rent allmänt som en riktig hoppetossa som inte kunde sitta still. Det hade jag självklart inte vill jag påpeka men jag får såna där små ryck ibland. Smått rastlös av understimulans blir jag ibland trots att jag (tro det eller ej) kan vara den slöaste människan på jorden när jag väl vill.

Den här veckan tror jag minsann inte att jag kommer behöva vara understimulerad. DET ÄR SHOWVECKA! Hel övningsdag är det på schemat i morgon. Därefter får det bli teaterföreställning på kvällen tror jag. Peter Pan har premiär och det går liksom inte att missa!
 
Apropå övning är det nog bäst för mig att jag går och tar en trudelutt på pianot nu och eventuellt fortsätter det eviga arbetet med att stämma nyckelharpan.Ironiskt

Ironiskt nog så står det varje gång jag ska kolla vädret på Yr i min i-pod: "Min favoritplats". ...följt av Tierp. Det kanske var för att det var lite nördigt att ha Romvädret, Greklandsvädret eller nåt annat.

Inte riktigt som tänkt

För den som undrar hur vi hamnade i Sälen så kan jag gärna förklara, för jag behöver nog förklara även för mig själv en gång till för att förstå hur det gick till.

Fredag eftermiddag gick jag, Jenny & Victor på stan som ni redan vet. Resultatet finner ni bl a här. Jag ska eventuellt lägga ut det här själv också bara jag får tag i tidningen. Det kom ut i dagens UNT. Ångesten är borta. Nu skäms jag bara lite.

Efter det traumatiska mötet med tidningen hamnade vi på Storken för att värma oss och komma undan från skränet som våra "kollegor" orsakade på torget. (Skränet lät visserligen bra, men vi ledsnade på att skrika till varandra till slut).

Vid det här laget var klockan nästan fem och jag fick ett sms av mamma som, med en inställd Lanzaroteresa, kläckte ur sig idén om att åka upp till Sälen över helgen. En kvart senare satt jag på tåget hem och en halvtimme efter att jag kommit hem satt jag i bilen. Så det gick ganska snabbt kan man säga. Resten vet ni redan.

Tack och lov har det varit skapligt före i backarna eftersom det varit kallt på nätterna, vilket resulterat i att mina knän klarat av några timmars skidåkning både igår och idag.

Idag var vi ju faktiskt riktiga skidåkare som nästan var i backen när liftarna öppnade. När hände det senast liksom? Inte en kotte i Gustavbacken. Det har jag nog aldrig varit med om i mitt 16,5-åriga liv.

Hemresan har jag inte ett minne av. Jag måste ha varit sjukt trött med tanke på att jag sov rent medvetslöst nästan hela vägen hem. Stackars mamma hade sällskap bara en halvtimme. Resten fick hon roa sig med att höra mina snarkningar.

Innan det här blir en hel lång uppsats så är det nog bäst för mig att jag slutar. Det är för sjutton måndag i morgon. Bajs. DET ÄR SHOWVECKA NU! Jag dör.

Glöm inte vår spetsshow "Bortom gränser" på UKK (Musikens hus i Uppsala) nästa söndag den 25/4 kl. 18. Gratis inträde!


Var nyss med om kanske bästa åket nånsin. ...

Var nyss med om kanske bästa åket nånsin. Ensam åkare i välpistad Adam-backe (Lindvallens bästa) m 2 cm nysnö i ovanpå, och solen i ansiktet. Mjölksyra.


I fyra hörn

Ord är nästan överflödiga. Jag behöver endast säga Lammet & Grisen.

Som vanligt resulterade det i en mage som står i fyra hörn och ett djupt välbefinnande.

Mammsen och jag hamnade där som hastigast efter att ha stått på återbudslistan, så vi har ätit kött. Och kött. Och kött. Och lite [kräm brylé] på det. Mumma...

Knäna är såklart trasiga tack vare en hel dags skidåkning men kinderna är väderbitna, magen mätt och låren lite småtrötta. Så jag lider inte.

Tar vilopaus. Knäna vill inte mer, men tom...

dsc00295 (MMS)

Tar vilopaus. Knäna vill inte mer, men tomt är det i backarna och föret är okej. Inte dumt!


Sitter i liften, solen i ansiktet, 9 grade...

Sitter i liften, solen i ansiktet, 9 grader varmt.


Mamma pratar så hon tappar andan...

Mamma pratar så hon tappar andan...


Näs-snacks

Jag kan inte säga det för många gånger:

Chili Cheez Doodlez is the shit.

Nässpray är för mesar. Muahaha.


Påhoppade

Som jag skrev tidigare så blev Jenny och jag praktiskt taget påhoppade på stan idag när vi och Victor var ute och vandrade. En journalist (eller reporterkanske? Jag lär mig aldrig skillnaden) och en fotograf haffade oss vilket gjorde åtminstone mig lite smått ställd då det var VI som skulle haffa folk för att göra PR för spetsshowen. Hur som helst så lär det komma nån liten ruta med en fråga, ett svar och i värsta fall en bild. Jag har redan dött.

Flygen är inställda och askan hänger som ett täcke vilket alla redan vet. Inget Gran Canaria för somliga, men såväl Dalarna. Inte illa det heller.

I morgon blir det skidåkning lite djupare in i Dalarna. Vem hade trott det liksom.

/Hon som hamnade i ett hotellrum i Falun.
Jag sökte på "Falun" på Google och fick upp det här:


Är det något jag bör veta??Okej?

dsc00294 (MMS)

Okej?


Ja nog var det fullt ös med Boland på torg...

Ja nog var det fullt ös med Boland på torget idag alltid. Shit vad med folk det drog ändå! Men Jenny och jag undrar fortfarande vad vi har gjort.


Jaha Tänk att vi alltid dras till dit där ...

Jaha Tänk att vi alltid dras till dit där det händer. Den här gången blev vi offer för tidningen Jenny och jag. På 5 min var vi i UNT. Nu. Har. Vi. Dödsångest.


Skriva skriva skriva

Jag håller just på att skriva en uppsats på engelska. Om musik! "A musical memory" som förberedelse för nationella provet.

Sen är det bara en onödig mattelektion kvar av veckan. Onödig i den bemärkelsen att jag faktiskt inte har något att göra vilket eventuellt resulterar i att jag stör andra människor i brist på annat. NEJ MATILDA så får man inte göra! Jag ska vara snäll.

Woho, nu slutar vi. Dags att packa ihop.

Trevlig helg på er människor. Eftermiddagen spenderas på stan med Jenny-Penny med flera!

Onödigt vetande

Vill ni höra nåt kul?

Det vill ni säkert. Tyvärr har mina tankar varit överallt annars än här hela veckan måste jag erkänna. Jag har helt enkelt fullt upp fast jag inte ens har mycket att göra. Det går också att lyckas med. I morgon är det äntligen fredag vilket kommer innebära kortfilmfestival på skolan och en tur på stan på eftermiddagen.

Om ni vill veta något riktigt onödigt så kan jag stolt berätta att att jag nog byter färg på naglarna lika ofta som ni byter underkläder. Typ. Jag kom på det nu när jag åter igen satt och målade om dem. Jag försvarar mig med att det är som ett slags substitut för att jag aldrig kan ha långa naglar tack vare pianospelandet. Då får man liksom ha roligt på annat vis. Som om man har roligare bara för att man har långa naglar förresten? NEJ skulle inte tro det. Och här spårade inlägget ur.

Nu ska jag nog lägga mig och läsa Gardells "Om Jesus" istället och sova gott inför morgondagens spetsmöte som fördärvar min sovmorgon.

Jag känner inte för att bomba Gud, utan jag känner snarare för att bomba er med Jan Stenmarks serier. Ett tag var jag helt insnöad på honom, sedan glömde jag visst av honom. Nu verkar han vara här för att stanna igen.

Bättre än alla andra.

Jan Stenmark är kungen.

Ett barn på julafton

Under kvällen har en hel del tid suttits av vid symaskinen faktiskt. Det händer så sällan nu för tiden så därför var det riktigt roligt och när jag väl kommit igång gick det liksom inte att sluta - därav det alldeles för sena inlägget. Jag bör egentligen ha sovit någon timme vid det här laget men vad sjutton då. En klänning blev en blus och två par trasiga jeans blev användbara igen. Det var det ju värt!

I morgon ska det visst bli inspelning till långfilm igen, och vi får väl se vad det blir av det.

Nu måste jag nog allt ta och sova och strunta fullständigt i att, den ej borttagna, mascaran kommer ha kletat ut sig i halva ansiktet om några timmar när jag ska upp igen.

Natti nattiiiii


Jag som skulle vara duktig och sluta upp m...

Jag som skulle vara duktig och sluta upp med att bälga i mig kaffe var det tänkt. 3 dagar och sen var det kört. Gah så onödigt.


Nu har jag fått klart för mig att mitt för...

Nu har jag fått klart för mig att mitt försvenskade lilla försök till "inventider" visst var fel, hehe... Invensioner hette det visst. Rätt ska vara rätt!


Stackarn

Ehm, det gör sig påmint ibland att vi bara har en kille i klassen.

Som i måndags till exempel. Hela halva klassen diskuterade strumpbyxor av någon outgrundlig anledning och den diskussionen följde med in i Samhällskunskaps-salen då vi skulle ha lektion. Vår gosse satt längst in mot fönstret och tittade mest trött på oss som tjattrade på.

"Känner du ibland att det är jobbigt att vara ensam kille så.. kan jag förstå dig..." säger då vår manlige samhällslärare.

Det hör ju till saken också att klassen ändå faktiskt består av ungefär 9 % killar (kille). Det är vår stora klass det!


Confused

Under kvällen har jag främst ägnat mig åt en av Bachs inventider (som jag tror det möjligen kan heta på svenska) och jag får kramp i vänster underarm och ända ut i handen varje gång jag sitter och nöter på dessa. Men att jag inte har några pianofingrar har vi ju redan konstaterat. "Spreeeeeta!" "Tööööööööj!". Mhm.

Hur som helst är det alltid bra att, när det går dåligt med övningen, gå ut på Youtube och lyssna på folk som spelat in sig själva vid pianot. Det är åtminstone bra när de första klippen som kommer upp är riktigt dåliga. Det är då den sanna skadeglädjen kommer fram. Den som man bara måste och faktiskt får känna ibland.
Skadeglädje är en enda sanna glädjen

Jag fick det uppenbarligen att låta som att det gick väldigt dåligt med övningen men.. Äh, jag vet inte. Det blev bra mycket bättre i alla fall och det var väl det som var meningen antar jag!

Nu ska jag sova och kanske, kanske har jag gjort er lika förvirrade som jag är på vissa andra oönskade plan.

/Brandposten (som för tillfället bör läcka ganska ordentligt tack vare självplågeriet på spikmattan nyss)Det mycket smickrande smeknamnet "Brandposten" som jag fick av min vän Larsson en gång i tiden. Jag orkade inte leta upp inlägget om händelsen här i arkivet men det ska finnas ett någonstans där anledningen finns förklarad...


Hoppsan

Jag hamnade visst i Snatra på mat. Inte dumt. Nu får det allt bli lite spelande på pianoläxan och annars inga fler måsten ikväll. Skönt! För övrigt måste jag få påstå att dagen varit en bra sådan, och så vill jag önska pappa ett stort grattis på 41-årsdagen!! :-)

Upp och ner

Jag är lite jojo-artad vad det gäller det här stället. Som det kanske märks så är skolan igång igen vilket betyder bristande aktivitet här på bloggen. Eftersom ni inte vill veta massor av tråksaker som hänt i skolan idag så kan jag berätta att ett (en?) hatch blev inhandlat efter skolan. Nu ska stråken "smörjas" så får vi se när jag har tid att sätta mig in i nyckelharpsspelandet på riktigt.

Sen har dom visst öppnat upp nya stationshuset i Uppsala nu och där var det lätt för en Karlsson att nästan virra bort sig. Förvånande? Det var inte så illa, men en liten felkoll på en tid-/spårtavla gjorde att jag måste sett ut som om jag verkligen inte hade koll på läget när jag sprang fram och tillbaka. Ja ja.

Uppenbarligen är jag fortfarande väldigt laid back i mitt mentala efter lovet. Den där lunken sitter kvar och hjärnkapaciteten verkar bara funka när den känner för det. Det har dock bara resulterat i en liten pinsamhet. Resten av dagen har det gått bra.

Just som jag stod i matsalskön och bedyrade för mina två vänner "så skönt soft jag fortfarande är idag såhär efter lovet", tog kroppen utan medvetande saken i egna händer och så hamnade visst riset på brickan. Utan tallrik.

Tråkigt men sant. Riktigt så tråkigt var det inte DÅ när vi faktiskt höll på att bryta ihop, men den situationen tacklade vi också när den väl ägde rum. Haha! Ni kan ju tänka er hur jag stod där och skrapade..

Går knappt att fatta vilken värme det är. ...

Går knappt att fatta vilken värme det är. Mys! Tråkigt bara att inte kunna utnyttja det riktigt, men en tur på stan fick det bli. Nu hemgång. LÅNG skoldag...


SKIT

Mm här sitter jag och skriver ett långt inlägg och så FÖRSVINNER det. GAH!

Håll till godo.

Nu ska jag till Peter Mattsson med min kära morbror så får vi se vad det besöket resulterar i. Ni kan väl hålla en tumme åtminstone så kanske jag berättar mer senare.

Svejs!

Troligt

Är det verkligen sant att solen skiner???

Insnöade

Mm det är vi. På italienskt. I matväg.

Det är ju så galet gott med italiensk mat! Pappa bjöd släkten på en italiensk buffé fylld med smårätter - antipasto.
Huset fullt! Kusiner och fastrar och farbröder och farföräldrar och allt vad det är!

Alldeles extra mysigt var det att få finbesök som dessutom var ganska oväntat! Gösta och Ewa kom ner från Robertsfors för att hämta grejer här i Uppland. Det kom som en glad överraskning igår att Gösta skulle komma ner så det hade jag inte vetat om mer än ett dygn. En halvtimme innan de dök upp i Tierp fick jag dessutom höra att Ewa var med! :-) Mysigt att få en kväll med dem!

Plötsligt uppenbarade det sig att det är lite för mycket att göra under våren och lite för långt till sommarlovet, vilket gjorde längtan upp till Norrland ännu större. Jag kommer ta första bästa chans!

Sova kanske?


Dött

Ja med mina überuppdateringar de senaste dagarna så lär ni väl nästan tro att jag gått och självdött eller nåt.

I'm still standing.

Det är bara det att jag är tillbaka i vardagen igen så att säga. Övning på förmiddagen och massa annat småpyssel på eftermiddagen. Till exempel lite övning inför spetsshowen som är SÅ ÄCKLIGT NÄRA nu. Gosh.

Å inte har jag mer tid med er heller, fram tills efter vi firat förskottsfirat pappas födelsedag.

För övrigt hoppas jag hinner få se en skymt av det kortvariga norrlandsbesök som väntar under kvällen. Det vore trevligt!

Det här med åldern.

Lillebror har visst blivit gammal.


Miss

Uppenbarligen missade jag att skriva vilket samhälle det var vi åkte genom, så det blev en liten trevlig gissningslek istället. Jag kan alltid låtsas att det var meningen.

Rätt svar: Garsås.

Så var vi då hemma igen. Tillbaka till verkligheten. Hemresan blev lång då den fick ett trevligt långstopp i Karlholm där Ellens försenade födelsedagsfirande ägde rum. Mysigt!

Nu är jag TRÖTT. Igen. Som alltid. Jag har ju vant mig vid att sova 10-11 timmar per natt nu. Bra liksom.


Sett efter vägen: "Handtvätt 99 kr". Verka...

Sett efter vägen: "Handtvätt 99 kr". Verkar lite onödigt dyrt faktiskt.


Oh my God. 2 människor och 1 hund i Sverig...

Oh my God. 2 människor och 1 hund i Sveriges för övrigt mest döda samhälle. Det här är nog fler än jag sett sammanlagt på ALLA sälenresor hittills. Förvirrande


En sväng förbi Nusnäs! Dalarna så det förs...

En sväng förbi Nusnäs! Dalarna så det förslår. Förvånande nog var Abbe den enda som handlade något i denna orgie av kurbits.


Levnadstecken

Som jag lyckades pränta iväg via mobilen igår, så var det Vänner för hela slanten igår. Det är SÅ bäst. Helt galet vad jag kan skratta åt det, jag skrattar fortfarande.. Det var precis vad mitt överskottsenergistinna jag behövde igår.En annan sak förstår jag däremot inte. Jag bara sover och sover och sover när jag är här. Somnar tidigt på kvällarna (gårdagen var ett undantag, jag har somnat mellan halv elva och halv tolv alla övriga kvällar), och vaknar hyfsad tid på morgnarna men nu inte sagt att jag vaknar tidigt.

Jag har sovit typ 10 timmar varje natt och det är inte min kropp van vid kan jag ju säga. Konstigt att jag varit som en duracellkanin på eftermiddagarna.


Vänner är ta mig tusan det bästa någonsin....

Vänner är ta mig tusan det bästa någonsin. Jag har just skrattat mig igenom en hel halv säsong. Haha, I lööv. God natt.


Tillkännagivande

Kära vänner. Det finns en sak jag tyvärr måste tillkännage. Något som jag inte velat berätta förrän nu när tiden äntligen är mogen.

Hela veckan har jag lidit en smula av ensamhet. Jag har nämligen inget sällskap inne i stugan. Det visade sig bli lite problematiskt när vi kom upp i söndags och såg skylten vid dörren:

"Jaha ja, synd för er" sade jag och knallade in och låste dörren efter mig.Och ni tycker det är konstigt att jag stått för matlagningen hela veckan?

Naturlig skönhet

Ingen osminkad sanning, utan naturliga bilder i stället. Inga överexponerade färger och kontraster här inte.

Dagens inköp är så sockersöta att jag inte har hjärta att göra något åt dem. Det behövs inte.

Att gå in på Handelskompaniet utan att handla är nästan i stil med en dödssynd, liksom att gå in på Bruka o dyl utan att köpa en pinal. Om det så handlar om en tekula eller ett servettpaket för 20 kronor, eller en elvisp för tusenlappen är väl skitsamma, men plånboken har i alla fall en ful vana att öppna sig.

Jag håller inte alltid på såhär vill jag poängtera. I am not a Blondinbella. Ett par månader tillbaka har jag bara varit väldigt omotiverad till att handla så nu har helvetet brakat lös kan man säga, haha. *Poff* sa det så fort vi kom hit. Konstigt värre.Bowlingen

Inte ett ord om resultatet. Det glömmer vi gärna.

Här är i alla fall lite bilder. Jag menar, regnar det ute kan man lika gärna sitta inne och leka järnet med PS. Sen om det blir bra eller inte alla gånger är en annan femma.

Live with it.

De enda som blev riktigt bra var skobilderna. Resten kan ni ignorera om ni vill. Övning ger färdighet.

Bowlingskor är nästan det coolaste som finns. Dock är det faktiskt snyggare när de inte är såhär nya och polerade. Gärna ska sulan vara härligt blanksliten, skosnörena grådaskiga och nästan gå av när man knyter dem, och skinnet vid tån och hälen lite småsprucket.

EDIT: Eftersom jag nästan kräktes av de bowlande bilderna så tog jag bort dem.

Regn regn regn

Jäkla pissapa. Det regnar. 

Nu drar vi upp till Experium och bowlar istället. Jag är fast besluten om att besegra de två männen i familjen. Håll en tumme vetja.

See you soon.

Sponsring?

Man kan nästan tro att jag fått betalt av Peak för de senaste dagarnas inlägg. Så är inte fallet. Tyvärr.

IN ACTION

I tidernas snyggaste, jag menar, coolaste pannband begav vi oss till backen runt lunch idag. Det fick bli endast eftermiddagsåkning.Jag är i farten! Stilstudie. Innan Åsa hinner påpeka så VET jag att jag har lite för tätt mellan fötterna. ;-)

Här ser det däremot bättre ut.

Abbe laddar på.Och pappa roar sig bland knölarna (pucklarna) där jag mindre gärna håller till. Det är en konst som han faktiskt får hållas med att vara bättre på. Jag trivs bäst på manchester jag.


Giftermål

Smaker som gifter sig bra i munnen är en njutning i livet. Särskilt italienare vet om det och jag brukar inse ganska ofta att jag är född i fel land. Jag menar, tänk att bo i Italien. Bor man i rätt by/stad går det att ha havet precis utanför huset och vara brun året runt. PLUS att en, eller ett par, timmars bilfärd från hemmet kunna åka skidor i Alperna. Inte dumt alls. Dessutom kan man ha råvarorna runt hörnet och dagsfärsk fisk till middag. Basilikan plockad i köksträdgården och vitlöken nyskördad likaså.

GUD vad jag uppenbarligen är duktig på att drömma mig bort. Men Sverige funkar ju det också. Dock är väl kanske inte Uppland något att hurra för i smaksensationer. Det finns andra ställen i Sverige som har roligare specialare än vad vi har även om vi har några höjdare i stil med Löpskakan som är en smula "utrotningshotad".

Efter denna lite för långa utläggning har, ni som inte redan vet om det, förstått att mat för mig inte bara är något man stoppar i sig för att man måste. Det är ett intresse och när det finns tid får det gärna ta några timmar i köket innan det är färdigt. Inget är bättre än känslan av att ha uppnått någonting.

Kvällens middag

Förrätt: Italiensk bruschetta med botten av gårdagens hembakta baguetter som grillats. På det, tomater marinerade i olivolja, salt, peppar, basilika och massor av vitlök.


Varmrätt: Pizza gjord på botten av jäsdeg med fyllning som feta- och mozzarellaost, färska och soltorkade tomater, chilisås samt passerade tomater och basilika. Den ena fylldes med salami och rökt skinka och den andra med kycklingen från gårdagen.Utlovande: Jag håller inte på att förvandlas till en enda stor matblogg, I promise. Jag var liksom bara tvungen...

Ändrade planer

Det blev visst ändrade middagsplaner. Pappa försökte från början göra det enkelt för oss men självklart kunde jag inte låta bli att lägga näsan i blöt och skicka ner honom på ICA för att göra middagsproceduren lite längre och krångligare! Den första idén lades in i frysen, och en deg sattes på jäsning.

Italienskt står på menyn och det blir visst tomatbruschetta med efterföljande hemlagad pizza. Mums.

För övrigt har mina knän varit rentav pissiga idag om man får säga så. Arg och ledsen är vad jag blir. Sorgligt! Så, mellan åken har jag fått dyka ner i min påsklovsbok några stunder i taget.

Åh, just det.. Kameran fick följa med i backen idag så det lär dyka upp lite actionbilder senare.

Nu ska jag laga mat för pappas mage kurrar så högt ända hit att man får tinnitus jue.

Bästa idén idag. Pappa: Ehm.. Vi kan ju ta...

Bästa idén idag. Pappa: Ehm.. Vi kan ju ta och skaffa oss en sån där bärsele så du kan få vara med i backen ändå??


Bortbytes snarast: Taskiga, ej slalomvänli...

Bortbytes snarast: Taskiga, ej slalomvänliga knän.


Mot backen!

dsc00293 (MMS)

Mot backen!


Sun is gone.

MEEEEEEEEN DÅ!

Tänk att varken soldansen eller solhälsningen hjälpte. *mutter*

Den. Slöa. Dagen.

Nya bralls är inhandlade! Jag är inte alls en Peaknörd.Middagen blev inte bara bra. Den blev askalas.

 

Överskottsenergi.

Hej då lugn och ro.

Hej speedad Matilda.

Vi snackar understimulerad tjej här vah.

Fråga dom där två som jag är här med.I like a lot to make my father svarslös. Quite funny.


Slött och blött. Och sött.

Det var bara nästan sant. Slött är det iaf. Regnat har det inte börjat göra än, men ser ut att kunna komma igång vilken minut som helst.

Inte är vi ledsna för det inte! Vi har drönat omkring i affärer, gjort våfflor, satt en bröddeg och annat krafs.

Mitt senaste inköp är snyggast. KASK - me like.


Da lunch a´la Fjällen

Eftermiddagens nöje: Operation Lära Pappa Sätta En Bröddeg. Heheh.
Gråväder

Sälenvädret är inte det bästa idag, men det hade kunnat vara värre. Det blir i alla fall inga skidor för min del. Knäna måste få sig ett andningshål tyvärr så gör vi ett nytt försök i morgon.

Det får bli en tur ner på centrum! 

Ciaooo

Bemärkelsedagen

ELLEN och KARIN fyller år idag!

(Kusse och moster med andra ord)

Många grattiskramar och -pussar till er!De senaste 30 timmarna - 2

Första dagen på plats. Chockerande nog var jag den enda som var riktigt utvilad i morse tack vare att jag gick och lade mig klockan halv elva igår! Japp, jag skrev rätt. Unbelievable.

Det blev en dag i Lindvallen på slalomskidorna. Ett par-tre timmar kunde jag pressa ordentligt och sen lade knäna av. Då fick det bli lugnt och trivsamt, och ett par timmar solning.


Alltså, Snögubbeborg. Jag säger bara det. Never too old lixom.


Ord skulle vara överflödiga.

Bonden, min vän. Pappa den elakingen ville ta hans morötter. Tack och lov lyckades han inte. Pappa om någon borde väl fatta innebörden av att som bonde få en lyckad skörd? Suck...

Tuppen är bäst!Jag är i den så kallade övergångsåldern, haha.

Jag kan välja preciiiiis när jag vill vara vuxen och när jag vill vara sådär mysigt (tillåtet) barnslig. Idag och på påskafton var det ju himla bra.


De senaste 30 timmarna - 1

Det är såååå kuuuuuul att åka bil. Abbe underhöll oss sig med att visa upp sina färdigheter i att handprutta. Okej så länge det är på den nivån.  


Själv roade jag mig med att virka. Och äta. Muahaha.


OCH att ha grimastävling. Inga andra deltagare än jag själv. Jag är inte så korkad som ni tror. Det är liksom då det är som lättast att vinna vet ni.


Och när jag ledsnat på det gav jag mig på lillebror. Mindre uppskattat.


Ingen har någonsin påstått att vi är kloka

Jag håller på och laddar över bilder från kameran.

Vänta och se.

Om någon undrar hur man bäst spenderar en ...

Om någon undrar hur man bäst spenderar en annandag påsk: Vid väggen vid Donkens uteservering i solen m glass och kaffe efter ett höjdaråk i backen.


Trötter

Jag trodde ärligt talat inte att det gick att bli såhär trött.

Lov-dvalan börjar göra sig ihågkommen. Lov-dvalan som innebär: Nemas krav, måsten och att göra-listor. Den första kvällen på länge som inte är upptagen av saker som promt måste göras. Det är ju nästan för bra för att vara sant.

Bilderna kan ni glömma ikväll. De får lov att dyka upp i morrn. Eller nån annan dag. Jag har ju lov för sjutton.

Home sweet home

Vi är framme sen en stund tillbaka. Uppackat, bäddat, uppkopplat, tillmyst och grejsat.

Jag tänker invänta middagen med en tur till bastun faktiskt.

Det är lite som att komma hem när man kommer hit. Också. Här har jag tillbringat någon vecka runt påsk varje år ända sen min första vinter (tror jag väl?) så jag gör mig hemmastadd ganska snabbt! :-)

Ja, nu får vi väl se vad veckan har att erbjuda. Allt beror av sällskapet, knänas status och vädret.

Det kan väl hända att jag slänger upp bilder ikväll.


Någonstans mellan Rättvik och Mora

dsc00284 (MMS)

Någonstans mellan Rättvik och Mora


Typiskt Abbe: "Vi sitter så himla trångt s...

Typiskt Abbe: "Vi sitter så himla trångt så jag inte ens kan få upp mobilen ur fickan"


Nu så. Tänk vilken jäkla tid det ska ta jä...

dsc00282 (MMS)

Nu så. Tänk vilken jäkla tid det ska ta jämt men nu är vi på väg!


Packat och klart

Ja då var det nästan dags för avfärd! Måtte jag inte ha glömt nåt nu... Nu ska vi göra Sälen osäkert.

Skumma bananerJag hittar inte bindestrecket.

Här har vi vad vi kallar: Sär skrivning.

Lyckligt

Det finns många anledningar att vara på bra humör idag.

- Det är påskafton
- Jag har fått ha min första morgon utan väckarklocka på ca 4 veckor
- Schocka Schlääkten kommer hit ikväll
- Gårdagens sångbravader gick bra!
- ..och resten av gårdagen ägnades åt att baka. Bl a knäckebröd.
- Vi fick palt och löpskaka hos farmor och farfar igår kväll. Mumma.
- Jag har ett påskägg att dyka ner i när jag sätter mig i bilen på väg till Sälen i morgon.

GLAD PÅSK!


Knäckebröd och kex blev det!


Abbe & jag fick visst ett litet bus-ryck igår kväll innan vi gick och la oss.


Vi är och handlar...

dsc00278 (MMS)

Vi är och handlar...


Nervig

Jag är faktiskt nervös. Det var länge sen jag var riktigt nervös för ett sångframträdande måste jag säga, men idag är jag det. Tack vare en låt av sju. Vilken glädjedödare.

Håll tummarna!

Jag har inte varit såhär trött på länge......

Jag har inte varit såhär trött på länge... Bara att börja sjunga då!


Too high!

Uschan buschan.

Jag övar långfredagssånger och visst, det går väl bra. Nu. Det är ju bra då bara att klockan nu är nästan nio, jag har pratat och hållt igång rösten i 15 timmar och tycker att det börjar bli okej att ta de tvåstrukna F-en i en av sångerna. Vad som grämer mig är att jag ska upp där och fladdra i morgon kl 10 på gudstjänsten. Okristligt tidigt med gudstjänst kl 10 redan. I Storvreta. Med tvåstrukna F. För en låg alt.

Haha, Positiva Matilda är visst igång igen...

I morgon eftermiddag får jag tillbaka mitt liv igen. DÅ ska vi glädjas tillsammans kära vänner!

Ehm, glad skärtorsdagskväll?

VAR ÄR PÅSKKÄRRINGARNA? Inte en enda liten en har kommit här och tiggt godis. Dom hade nog bråttom iväg i år.

Själv lyckades jag inte fånga katten, så jag blev kvar hemma...


Jag hade ingen färsk bild på mig själv så jag kompenserar med en bild på Jesus och hans lärjungar. Same but different.
Han tvättar visst deras fötter. Källa: Wikipedia


Puhu. 10 min kvar till påsklov. Vi är gale...

dsc00277 (MMS)

Puhu. 10 min kvar till påsklov. Vi är galet less. Håll ut....


Ur UNT

dsc00276 (MMS)

Ur UNT


RSS 2.0