snark

Nu ska Matilda sova.

Hm, klockan står ju faktiskt på 03.15, men å andra sidan har jag ett antal timmar i en buss att slå ihjäl och då kan man ju alltid sova.. Sömn är inget problem i mitt fall, sittandes, ståendes, på tvärsen. Var som helst. Typ.


För att helt gå ifrån ämnet så vill jag bara tala om att jag längtar rejält efter att spinningen ska dra igång, det känns riktigt
skoj och jag är tokladdad för att ge mina deltagare riktigt svettiga söndagkvällar i höst! 




Nu blir det inget bloggande på ett tag misstänker jag, kan hända att munkarna kan bistå med internet nån snabbis så ni kan få en liten uppdatering :)

Vi ses och hörs gott folk!


Packlista

Packlistan är full av små pinaler att tänka på. Egentligen ska inte packningen vara så stor men det är i alla fall en massa småsaker som ska hållas koll på.

Taizé väntar!

Om ett dygn har jag suttit på bussen 6 av 30 timmar. Kanoners.


Jag är på sådant där konstigt humör idag, är lite halvsprallig och jobbig samtidigt som jag egentligen är för trött. Ändå skuttar jag omkring som en studsboll. Jag springer runt och apar mig ungefär som Jojje har för vana att göra ;)


Kusin Vitamin

Det var ett bra tag sen sist så det blev ett mysigt återseende!

En liten vampyr-unge ;)



Äldst och yngst!






Eftersom fiskar brukar vara så högljudda av sig..

Hit och dit

Ja, hit och dit flänger jag hela tiden.

Gick upp halv sju i morse efter en alldeles för kort natt för att åka till U-sala och spänna tandställningen. Lyckliga jag.

Spänningen varade ungefär 15 min, och sen var det 45 min till "stan" öppnade och en timme till nästa tåg skulle gå.. Dötid med andra ord, men med Twilight i händerna kan man gärna ha dötid en hel dag.

Stannade kvar och gick på stan drygt en timme och fixade lite smågrejor. Torrschampo till Taizéresan stod på inköpslistan bl a.. Knallade in på Myrornas en sväng, hittade dock inga skor men annat roligt.

Det blev en långvisit hos farmor och farfar på eftermiddagen, och som alltid på sommaren nallar man en hel del jordgubbslanden och smultrongömmorna.. Gott!

Vi ska nu ta och bege oss till Karlholm, till morbror och hans familj. Det var ett tag sedan så det blir mysigt! Jag står för kvällens dessert - förvånade? - och är i skrivande stund iklädd ett mjöligt förkläde, har ett par plåtar i ugnen och jordgubbar i rödvinsmarinad!


Det här med bilder på shoppingfynden är ju inte riktigt min grej som ni märkt. Hur som helst så älskar jag mina inköp på myrorna (väska + bälte), och det gula nagellacket (hm, där kom det..). Osså har jag ju nu egna Twilightböcker! Lycka!

Felicia







Behöver jag säga mer?


Kvällsnöje

Hej svejs!

Idag förvånades jag över hur mitt rum kunnat bli så stökigt sen jag åkte till Norrland trots att jag, som ju är rummets innehavare, har varit borta. Sen insåg jag att det tydligen bara krävs att jag är hemma 4 dagar för att det ska se ut som självaste Fan har dragit fram.

Det åtgärdades ganska snabbt när det upptäcktes.

Annars är jag på himla gott humör faktiskt! Ska packa ihop en väska, äta och sen bege mig emot Snatra. Dock inte till mormodern, utan jag ska tillbringa kvällen och natten ihop med den här sötsaken! :) Det blir mycket trevligt! Jag hoppas på att få låna övriga Twilight-böcker av henne.. (a) Plus att jag misstänker starkt att vi båda har orsakat skavsår i öronen på varandra innan vi skils åt igen i morrn. Vi har ju en del att ta igen! :) <3

Puss gumman! Vi ses snart! <3




Bönder i stan

Jag har ju som bekant varit i Estocolmo med mamma idag. Vi har haft en riktig mysdag (= tjejdag). I huvudsak har väl dagen bestått av shopping, fönstershopping, titta på folk och dricka latte..

Trots att jag inte hade med mig någon GPS och inte ens mammas mobilnummer på armen, lyckades jag ta mig till de ställen jag skulle och dessutom ta mig hem. Min levande vägvisare fanns ju vid min sida. Mamma heter den.

Nu ljög jag ju. Tog mig faktiskt inte till alla ställen. Myrorna missade vi! (Eller struntade i). Jag tvingade med mig den andre av oss in i en butik som såg, *hm*, annorlunda ut. Innanför ett prång som var fullt av gamla hattar, öppnades en ENORM butik med sjukt mycket "Vintagekläder". Vi skrattade oss igenom besöket kan jag lugnt påstå.. Därefter kändes inte Myrorna så angeläget längre..


Denna fantastiska skapelse fick trots allt inte komma med hem..


..och inte denna heller. Om jag inte minns fel är den exakt lika som min gammelfarmor hade nån gång för länge sedan..


Fluff, fluff och åter fluff. Klart skeptisk.


Äsch, jag skämde i alla fall bort mig själv på Cervera och insåg hur roligt det faktiskt är att handla när man har presentkort att göra av med! :) Kanoners! Har lite mani på köksprylar och nagellack när jag går på stan, och kom till mammas förvåning hem utan nagellack!


Vi har i alla fall haft en himla bra dag, och jag kom ju i alla fall hem med olja till cykeln från Cykloteket..


Pillade ihop en liten header åt Emil :) <3 igår så nu blev jag ju sugen att göra något åt min egen oxå..




 


PS

Inte Playstation, och inte heller P.S. som i "post scriptum". Photoshop.


Jag har ägnat en stund åt att hjälpa den här go'ingen med en header! Vi får väl se om det blir godkänt... :)

 
För övrigt är ju inte bilden till vår fördel precis, men den är så störtskön och så hade vi ju ganska roligt när den togs oxå :D


I morrn drar modern och jag till storstan! Det blir Hufvudstaden för hela slanten. Hm, tack gode Gud för mobiltelefoner tänker "Hon med guldfiskminnet", ni vet.. Hur ska det gå.

Borde mamma kanske ta en tuschpenna och skriva sitt mobilnummer på mig för säkerhets skull?

Ja vi får väl se om det kommer någon uppdatering i morrn kväll eller om jag kollrat bort mig bland Stockholms gator. Det har varit trevligt att lära känna er vill jag bara tala om för er för säkerhets skull. Men jag ska försöka hålla mig till fasta punkter.. Zara, Marimekko, NK och så Cykloteket såklart!  

Jag ska även bege mig till Myrorna i förhoppningen att hitta tokroliga gamla skor. Don efter person.

Just nu ska jag i alla fall bege mig mot min säng så min kära mor slipper uppleva en övertrött Matilda ikväll också.

Sugen

Jag är svårt spinningsugen. Ärligt talat vet jag knappt när jag körde ett pass senast. Jo, förresten så var det bara för några veckor sedan jag körde här hemma men månader sedan jag satt på podiet. Det börjar rycka lite faktiskt och än är det ju flera veckor kvar till terminsstart.

1000 idéer om passupplägg och musik trängs i huvudet redan och självklart kan jag inte hålla mig ifrån att börja pilla lite redan nu.. MixMeister går varmt för tillfället.. Roligt är vad det är! Det som knåpas just nu är en hyllning till The King of Pop. Vi får väl se när han får komma in i cykelsalen.


Hitkörd och avstjälpt

Yes, det är dagens känsla. Det är lite både och att vara hemma såklart. Längtar redan upp igen men det går inte att komma ifrån att det är skönt att vara hemma.

Jag är sjukligt trött idag och gick upp i vanlig mjölkningstid i morse för att åka in till Läkerol Arena och kika på Abbes match. Det är ju inte utan att man blir lite stolt storasyster när lillebror likt proffsen gör entré ut på isen :)

Mina (ca) 3 veckor i Norrland har varit fantastiska, som så brukar. Det var ju inte direkt någon nyhet eller förvåning att det skulle bli så. ;) 

Jag kommer hem med:
- Ladugårdslukt, nej, ladugårdsdoft kvar i håret
- skit under naglarna,
- Ewas underbara, hemgjorda ost i bagaget,
- skålar till aiolin så jag kan känna mig hemma även när jag är hemma,
- 1000 nya kunskaper,
- valkar i händerna,
- ny energi,
- funderingar på när jag ska åka tillbaka.


Just nu

är det Spreadshirt som gäller.

Går att göra hur mkt sjukt och roligt som helst.

Har en tröja på G till höstens spinning. Den ni! ;)

Kräkångersnoret

Nej det är inte vad det låter, tack och lov. Ni som är bonniga av er har liksom jag läst förra veckans nummer av Land där det stod om sveriges konstigaste ortsnamn. Jag kan härmed stolt säga att jag varit vid Kräkångersnoret. Det låter roligare än vad det är.

Vi har varit på rundturer i Västerbotten nu i två dagar och det har varit mycket trevligt! Många härliga ställen finns det här och det är grymt vackert på sina håll. Ställen som Lövånger, Bjureklubb, Kräk-stället och Ratan har klarats av. Trevligt att ha hunnit före kungen med att vara i Ratan ;) Han skulle visst dit i höst då det är 200 år sedan sveriges sista slag gick av stapeln - just där (om jag kommer ihåg rätt). Det är även där det finns en väderstation där man kan följa landhöjningen och sånt!

I morse var det tidigt upp igen, efter ladugårdspasset åkte vi och var inte hemma igen förrän kvällsmjölkningen. Med andra ord satt tuppluren i bilen på väg hem ganska så bra.

Jag har konstaterat att det är mycket synd att jag flyger hem för det är liiite svårt att ta med sig en stor kartong med tunnbröd direkt från Lövånger på flyget. På krukmakeriet där vi var idag hittade jag ett fat som det verkligen stod "Matilda" på, men nej. Jag flyger ju. Så det fick bli en liten skål till curryaiolin ist :)










Hög "Vill ha"-faktor.


Det lilla kapellet..


....där jag hittade den underbart söta tramporgeln. Lyckan var gjord efter, 2,5 veckor utan tillstymmelse till klaviatur.


Väskorna har börjat fyllas på. Jag skulle verkligen behöva någon form av vakuum-tjofräs för att få med mig allt, det kan jag ju säga. Men nu måste jag sova för att orka lyfta huvudet från kudden om ytterst få timmar.

Fast

Okej, okej. Jag lägger mig platt.. Gav upp allt motstånd och tog första Twilight-boken i mina händer. Den är fast där, och jag kan härmed meddela att jag anslutit mig till fansen...


Idag är det tisdag och med andra ord bara 3 dagar kvar till fredag. Tråkigt men sant! Jag längtar fortfarande inte hem, så jag ser egentligen ingen anledning då att åka hem. Inget illa ment alla kära familjemedlemmar, släktingar och vänner där hemma, jag älskar er ändå ska ni veta.  Och kom vi inte överens om att det var skillnad på att sakna folk och längta hem? :) 

MEN jag har ju faktiskt 3 anledningar/tillfällen att åka hit innan september är slut så.. Tror ni man kan få stammis-rabatt på Norwegian? ;)

Tro inte att jag inte trivs hemma, för det gör jag såklart. Det är bara det att jag trivs väldigt bra här också - det är som hemma med andra ord.

G var lite rolig här förra veckan och av det har det nästan blivit en t-shirt..



Den var lite lagom störig tycker jag :D

!!!!!!!!!!!!!!!

Denna är ju inte helt fel...




Denna är ju inte helt fel...



Såg ni vilken skillnad det blev så fort ni förstod vad jag egentligen syftade på? Så dumt det vore med missförstånd.

Den finns där, i herrstorlekar dock.. Men hörni (läs: mamma och pappa), det är inte långt kvar till den 6/9.

Succé!

Tiramisú ligger mig varmt om hjärtat, det vet min kära familj mycket väl.

Den blev till succé min Tiramisú, eller för att vara riktig, Paolo Robertos Tiramisú. Bjöd E & G och Evelina på den igår och vi åt till sista "smula".. Jätteroligt! :)

Som vanligt blev det någonting som inte blev riktigt som det skulle, och den här gången fick den en trevlig Robertsfors-touch! I stället för den traditionella Amarettolikören - som jag tycker är ett måste i Tiramisú - fick det bli nå Riga-grejs i lerkrus som mest såg läskigt ut. Något så fantastiskt gott blev det! Underbar smakkombination! Nu får nästan mandelsmaken stå tillbaka faktiskt ;)

Gissa vad jag precis gjort? Ställt in en ny Tiramisú i kylen. En hel sats den här gången, med ljuvlig konsistens till skillnad från den liiite för lösa igår. Elin fyller år i morgon så då blir den till födelsedagstårta misstänker jag!


Födelsedagskalas har vi haft även idag. 27-årskalas närmare bestämt, vilket ägde rum i grillkåtan. Mycket trevlig tillställning och Ewas mat där ute är alltid något enastående.

Mat, mat, mat. Ja, något så livsviktigt och fantastiskt och som även kan vara något så hemskt och otäckt. Mat är roligt. Visst är det gott att äta, men framför allt så roligt att laga när man har tid att lägga ned på det och har bra grejer att göra något av. Här uppe lever man efter filosofin att njuta av livet och därav har vi en anledning till varför jag bör lägga ned lite tid på att cykla när jag kommer hem efter 6 v uppehåll. Ha ha!

Några mat-idoler har jag, som verkligen är stjärnor i köket och jag kommer aldrig sluta förundras över deras inspiration och uppfinningsrikedom. Nu pratar jag inte om stjärnor med namn som Gordon Ramsay, Jamie Oliver och Nigella Lawson, utan om människor som jag har liiite närmare än så.

Det ska jag berätta mer om en annan dag för nu har jag varit så otroligt saklig och djup de senaste dagarna.

Och nej, jag är ingen matoman ;)

Jag trivs bara väldigt bra i köket bland bunkar, stekpannor och kastruller, med ugnen varm och en slev i handen!  :)


Smartis

Det finns ju gränser för smarthet. Ondskan gick på TV igår och en sån bra film vill man ju inte missa, så är det bara.

Men, hur smart är det egentligen att sätta sig ner och följa filmen från början till slut när den slutar vid midnatt? Ja, om jag skulle ha sovmorgon dagen efter vore det väl inget problem. Nu var det inte riktigt så. Klockan stod på kvart i sex och dessutom är jag som ett litet, litet barn som behöver varje värdefull sovtimme.

SMART

Det straffade sig.

*ZZzzzz*


En lugn stund.

Befinner mig ute i lillstugan och det är den helt klart lugnaste stunden på dagen just nu. 1-1,5 timme mojnar aktiviteten en aning och behöver man ta igen utebliven nattsömn är det nu man bör göra det om man ska.

Musiken är lite efterlängtad faktiskt, och jag slängde hastigt och lustigt in lite på den här datorn innan jag åkte så lurarna är i öronen för tillfället. Jag kan konstatera att hörseln förbättras en aning när man inte utsätter öronen för en massa decibel oavbrutet. Det där pyttelilla känns plötsligt väldigt högt, så, ja det kanske är bra att vila öronen ibland..


Förmiddagen var inte direkt något annorlunda med mjölkning och allt som hör till. Kalvarna skulle ha sitt, och vi flyttade runt lite kalvar. Det var dock ganska lustigt. Synen när man släpper ut var och en ur sina små singelboxar för att fösa dem till en stor box där de ska vara tillsammans, är ganska rolig. Hopp, studs och fläng får då plötsligt en ny innebörd...


Bondeyrket är ju inte vilket arbete som helst. Det kräver mycket, både av kropp och knopp. Kroppen blir otroligt påfrestad av allt arbete och det är många kunskaper som ska rymmas i skallen. Att vara bonde innefattar ju egentligen delar av väldigt många yrken då man ska ha koll på maskiner, ekonomi, djur, grödor och ev byggen. Många olika kunskaper krävs och en duktig bonde har allt det där skulle jag vilja säga. Ett fantastiskt jobb kan jag tycka! Variation är vardagsmat och det blir ibland inte som man tänkt sig. Men så är det ju inte heller bara ett jobb utan en hel livsstil för de allra flesta.


Apropå jobb satt Ewa & jag och drömde vid köksbordet igår om hur mysigt det skulle vara att få  ha ett café någonstans. Genast fick vi upp bilder av ett lantligt litet café i en lummig trädgård med endast hembakt i alla de former! Hon lovade att hålla med sin fantastiska ost ifall jag skulle öppna café någon gång.. ;) Jag tackar och tar emot!


Nu har jag precis slängt ihop en Tiramisu som ska få stå i kylen och mogna till kvällen. Mumma!

(Tur för er att Norrländskan inte tagit sig ända ner från munnen till händerna, det skulle nog bli lite jobbigt för er att behöva läsa det oxå ;))



Saknar...






Ni trodde väl inte att jag skulle säga att jag längtar hem?

Tänkte väl inte det.

Nej, jag saknar snarare något att pilla med härifrån eller därifrån


Inte min dag

Nä, det var nog inte min dag idag helt enkelt!

Morgonen började med att jag glömde stänga en kran, det ledde inte till några missöden men hade kunnat.

På förmiddagen efter vi kikat på ett par kor i robotstallet gick jag i godan ro in, varefter G snart ringde ut mig igen. En ko stod i gamla ladugården. En som hörde till robotstallet.. Så långt bort som den kunde komma hade den tagit sig.

Lyckligtvis bidde det inga missöden där heller, det hade kunnat varit värre. ;) Men självklart hade kon tagit sig ut genom ett litet prång där jag inte stängt till, då jag smidigt hoppade ut mellan kossorna och gick över foderbordet istället... Gissa om jag kommer få äta upp det :)

Ingen dag är den andra lik på en bondgård, det är ett som är säkert - och det är ju det som är själva tjusningen!

För säkerhets skull

Om det nu skulle vara så att ni är några som inte känner mig och min familj tillräckligt väl så vill jag påpeka att "det var kul fast ni kom" är ett stående skämt hos oss. Så ni vet.

Det var kul fast ni kom! ;)


Puh.. Den som var gladast i morse kl 6 var garanterat mamma som såg sin chans att hoppa upp från golvet i lillstugan där vi sov, sno min säng och somna om då jag gick ut och mjölkade.. ;)


Några fler timmars nattsömn hade inte suttit fel, men å andra sidan var kvällen före väldigt trevlig så det kunde väl vara värt det.


Det har inte varit fullt lika intensivt idag och jag har passat på att ta igen lite sömn. Ändå är jag så trött nu att jag ligger i sängen och fnissar då jag hör varningssignalen från ensilagebehållaren där ute.. Med den enkla anledningen att jag lyckades skrämma min kära lillebror rätt skapligt med den här om kvällen ;)


Elakt kanske, men ganska kul ;)

Det var kul fast ni kom ;)


Ännu en kalv har idag sett dagens ljus och det fylls på undan för undan i kalvstallet. En liten snygging!


Eftersom jag ska upp i ottan i morrn verkar det vara en bra idé att sova nu kanske..


God natt alla människor!


/Matilda - Utan hemlängtan trots besök hemifrån. (Det fanns ju inte på världskartan att sätta sig i bilen redan idag och åka hem, det kan jag ju säga. En vecka kvar!).



Det föds och det dör

Ja, nu var det ju då dags. Jag lovade ju faktiskt.


Gårdagen var en hektisk sådan. Det får bli 2 inlägg ikväll tror jag, så blir det lite mer "lättläst"..


Börjar med gårdagen.


Som bekant dök Abbe och mamma upp här i tisdags och natten till onsdag var ju inte som andra nätter... De två trängde in sig i min lillstuga tillsammans med mig och katterna, och det blev minst sagt en "orolig" natt. Dels bråkade räven och kattmamman här utanför, och dels klättrade kattungarna i håret på Abbe och mamma mellan 4 och 5 på morgonen. Nattsömn har för mig aldrig varit något direkt problem om jag säger så. Jag sov som en klubbad säl medan de andra två hade fullt upp med att lösa bråk och få kattungarna att sova ;)


Jag släpade med mig brodern ut i kalvstallet där jag försökte lära honom att stoppa fingrarna i munnen på kalvarna. Tror ni jag lyckades? Äh, han var duktig ändå. TROTS att han vägrade det som är viktigast att våga göra - i många anseenden.


Efter mat och grejs två timmar senare var det dags för kalvning och därefter rullade det på. Veterinären kom och henne fick jag ta hand om. Har ni sett Rallybrudar? Jag fick vara den som höll i svansen - MEN jag svimmade inte, utan vi
dräktighetsundersökte ungefär 20 kor på samma vis.


Det var då det inte var riktigt roligt längre.. Det föds liv och det tas liv, så är naturens gång. Allt levande ska en gång dö, men att inte ens få komma till världen innan livet tar slut är inte kul.

Vi kom till en av kvigorna som skulle få sin första kalv. Hon hade visat på att något inte stämde, och mycket riktigt - i magen låg kalven död med två månader kvar till födsel. Och vad ska man göra om inte ta ut fostret. Jag, tillsammans med en av de anställda, höll i svansen och kämpade med kvigan och veterinären jobbade på... Efter mycket trassel med kvigan som var olydig, smet iväg och hade sig, drog vi ut kalven. För etikens och för kräkmagade människors skull blir det inte några detaljer. Det kom ut en kalv som inte såg riktigt riktig ut och hade 2 månaders utveckling kvar.



Dagen var inte slut där utan fortsatte ett tag till efter middagspausen. Det blev en lång dag och tröttheten var ett faktum när jag kom in vid åtta-tiden, men ack så nöjd med dagens insatser!


Vänta!

Ja, jag har mycket att berätta ska ni veta. Det är därför det inte blev nåt igår - det hände helt enkelt för mycket. Inte en lugn stund! Idag blir det nog lugnare, jag har varit uppe sen strax före 6 och känner att det inte suttit fel med några fler timmars sömn..

Hur som helst, det kommer en resumé av de senaste dagarna lite senare.. ;)


Blöt

En blöt dag har det varit på många vis.

Regnet har smattrat hela dagen, jag har varit blöt (kladdig, snarare) av målarfärg på hela händerna och svabbat runt i vatten regelbundet hela dagen...


....och nu höjdpunkten på kvällen/natten: Badtunnan! Klockan är 01:34 och vi har precis klivit ur badet, det är grejer det! Det har småduggat lite hela kvällen men efter en middag i grillstugan tsm med mamma & Abbe som kommit upp ikväll, satte vi oss i badtunnan vid elva-tiden. Och klev upp nu. 40-gradigt badvatten i kombination med regn och 14-gradig luft och en proppmätt mage. Behöver väl inte säga mer.

Det blöta och kalla regnet som fallit hela dagen har gjort att jag tillbringat största delen av dagen i köket. Choklad-cupcakes blev det medan Ewa bakade bröd och förberedde för grillning.

Curryaioli, ett gott kryddigt kött, matkorn, en sallad och ett gott nybakt focacciabröd med inbakad ost utgjorde middagen som tillagades över öppen eld i grillstugan. Abbe är för övrigt eld och lågor över kattungarna och allt annat skoj. Det var ganska roligt att låta honom ge kalvarna ensilage också... I morrn ska jag tvinga upp honom till kalvmatningen så han får lära sig nå' vett!

God natt!

Mums

Leila, hon kan hon. Har precis avnjutit Rocky Road som Ewa rört ihop nu på kvällningen. Den plåten kommer garanterat gå åt.

Det ser inte så ljust ut inför morgondagen, i alla fall inte om man tittar på vädret. 50 mm regn. Kul.

Dagen kommer förmodligen tillbringas inne i köket med ugnen på högvarv och baksleven i högsta hugg!

Besök verkar det som att vi får också. Hemliga gäster. Hm.. Mammsen och Abbe kommer upp och säger hej, så jag ska ta med mig lillebror ut i ladugården tror jag minsann. I kalvstallet trivs han bra så där kan jag gott slänga in honom.

Det får bli sovmorgon i morrn med! Skönt att ha de här dagarna och få sova liiite längre innan det drar igång igen på torsdag. Bara för att jag får sova 2,5 timme längre på morgonen betyder det inte genast att jag sitter sysslolös och rullar tummarna. Bara så ni vet.



EDIT: De här j******* har KLÄCKTS meddelar de hemifrån! Sugen man blir på att åka hem...



Kanske huur äckligt som helst. Ursäkta mig men.. Jag har inte för vana att vara pjoskig men fåglar är tamejsjutton en klass för sig!

Påfyllning

Yes, det var dags för påfyllning idag igen. "Stor och Liten" har kommit till världen. Inom loppet av en halvtimme hade vi två nya små krakar i kalvstallet i morse. Det roliga är att den ena är ungefär dubbelt så stor som den andra. Därmed finns det nu 8 små keliga saker och 22 större, också ganska keliga.

Mjölken och vällingen vällingen vi ger kalvarna tror jag sjutton har en helande effekt på huden. Jag paltar runt med händerna i det två gånger om dagen och händerna känns lika lena varje gång efteråt. Ska nog börja ta med mig råmjölken in i duschen. Kalvsaliv tror jag har samma effekt. Som bekant så snuttar de gärna på fingrarna på en så jag får väl låta dem hållas..


Det finns bara en ap-dålig bild på mig och håret framifrån, men det är ju i bak och på sidorna de stora skillnaderna är. Och några sådana bilder lär ni få vänta på ;)


Nyfriserad

Mycket trevligt att ha en riktig stjärnfrissa i släkten ska ni veta ;) Idag fick hon sätta saxen i mitt hår under "befallningen" - Gör Precis Vad Du Vill :) Och det gjorde hon. KORT i bak, eller, överallt förresten. En kort frisyr med långa hårtestar endast i fram, och en ganska lång men rak hellugg. Jag benämner numera mig själv som korthårig, kan lätt säga att jag har kortare hår i bak än vad tex min bror och min far har! Jättenöjd! Lite ovant att tvätta håret bara..

Touren har börjat och jag har inte sett en endaste minut av den. Eurosport är visst inte riktigt vän med TVn här uppe så jag får nöja mig med att följa trevligheterna på nätet. Dock ägnade TV4 en massa tid åt Touren på förmiddagen! Precis lagom efter mjölkningen så satt Roberto Vacchi i studion och pratade cykel. Himla bra var det till och med, då killen från TV4 faktiskt var en riktig cykelnörd han också. Hoppas ni cykelfans inte missade det.

Usch, i morrn har jag varit här en hel vecka. Alltså har jag bara drygt 1 ½ kvar. Tråkigt men sant.

Gissa vem som har "sovmorgon" i morrn? Ingen mjölkning, alltså blir det ett par timmar extra i natt. Behövligt, minst sagt.

För er som inte kikat på kommentarerna till det förra inlägget kan jag berätta att pappa konstaterat att det var en lastare. Hör ni det, ingen traktor. Så slipper ni fundera mer på det. Han löste gåtan om fordonet (som jag för övrigt torkat fönstren på idag :)) Till mitt försvar kan jag säga att det nästan var en traktor. Då slipper jag som bonnunge skämmas över att jag inte ens kunde säga rätt om en traktor! ;)

Haha..

Sov så gott - det ska jag göra.


Söndagsmyyyyys

"Nu är det dags för söndags-myyyyys!" Kan man ha fredagsmys kan man väl ha söndagsmys? Här är det fredag på söndagar. Lite mer hårt arbete och tidigare morgnar tors-sön och lite mindre hårt arbete och senare morgnar må-ons. Så ikväll tror jag minsann det blir grillning i grillkåtan!

Om ett par timmar är det gropen som gäller igen.


Och här kommer den/det.. "Fordonet" som jag bemannade igår, så nu får ni väl avgöra själva om det kan benämnas som "traktor"...  ;)


Nu väntar följande: "Kvart"-Äta-Mjölka-Göra kalvarna nöjda-Grillstugan.


Verkar bli en bra kväll! Och kan ni tänka er, i morrn förmiddag har jag varit här i en vecka. Hualigen vad tiden går fort!


Har varit på en liten utflykt idag då vi skjutsade iväg Gösta som skulle hämta hem en traktor. Åselestupet hette det visst. Fint ställe! :)





Kväller

Tänk att jag aldrig lär mig. Har varit uppe alldeles för länge för att det ska kännas behagligt när klockan ringer i morrn bitti 05.45... Och här sitter jag nu. Smart. Det vore ännu mindre smart om det inte vore för att jag faktiskt får "sovmorgon" på måndag.


Repmånad gick ju på TV, då kan man ju för sjutton inte gå och lägga sig!

Om 7 timmar står jag i gropen så det är nog dags att sova..

God natt!


Edit:
Jag försökte knäppa kort på 1101 Blomman idag, men hon ville inte det. Slängde och dängde med huvudet så fort jag visade mig med kameran. Ingen fotomodell hon inte..

*Tuuuuuut*

Larmet höll sig från att tjuta i natt, men som kompensation för det tjöt det HELA förmiddagen istället. Fel i någon motor någonstans var orsaken (tror jag). Hur som helst blev det ingen ordning på det där så DeLaval fick rycka ut. Äntligen är det tyst, jag som nästan trodde jag fått kroniskt tinnitus ett tag...

Det blev skitskrapning i morse, följt av kalvmatning. De 28 kalvarna hade hållt sig där de skulle över natten iaf. Annat var det igår då de tyckte att det var väldigt trevligt att hälsa på hos varandra och försöka slå personbästa i höjdhopp - eller vad de nu höll på med.

Fortfarande har jag inte fotat någon traktor men likväl kört traktor (lastare snarare? Vet inte hur man benämner fordonet ;))

Redan nu håller jag på att planera nästa tripp upp hit, jag menar, jag har ju faktiskt bara 2 veckor kvar här för den här gången. Jag tror minsann att jag ska åka upp och fira min födelsedag här. För gissa vad! Nej det kan ni aldrig gissa.
1059 Bella Matilda ("min" kviga) har beräknat datum för kalvning den 6/9 2009! Kunde det vara bättre tajming? Jag säger ju att hon är min :) Den 6:e infaller dessutom på en söndag i år så jag kanske borde ta chansen att vara här som moraliskt stöd under "förlossningen" ;)

Cykelmusklerna har fått röra på sig en aning. Inte så mycket, men lite åtminstone. Lånade en damsnurra och tog mig ut på grusvägarna med Elin, Evelina & Mira. Mysigt trots kylan som drar över här. Kyla är kanske är att ta i, ´men någon julivärme är det då inte!

Nu ska jag fortsätta i min Liza Marklund-pocket som inte är allt för lätt att slita sig ifrån


Sovdags

Som vanligt när det är bloggdags är det så även sovdags. Klockan är "bara" halv elva men väckarklockan står hiskeligt tidigt även i morrn. Vi får väl se om morgondagen börjar i mjölkgropen eller med skitskrapning.

Ni är några familjemedlemmar och släktingar där hemma som antyder att ni saknar mig så jag vill bara åter igen göra klart för er: Matilda jobbar hårt. Matilda trivs. Matilda mår väldigt bra och längtar inte hem. Än i alla fall.
Sen kanske jag saknar er lite, men det är skillnad ;)

Om ni är envisa och vill ha en motivering till varför jag har det så bra så kan ni faktiskt få en:
- Lugn atmosfär och inte stressigt på samma vis som hela våren varit, vilket leder till:
- Hjärnan på Stand by-läge: Inga prov att plugga till, inga orgelläxor, inga konserter.
- Kroppsarbete vs En gnutta hjärnaktivitet. Problem i stil med hur mycket mat kalvarna fått, hur hög temp de har, om de är i rätt box, hur mycket kon mjölkat...
- Inget vax i håret och inte ens en gnutta mascara eller täckstift. Det säger väl allt.
- Bor i mina bondetröjor och arbetsbyxor, med skit i ansiktet och tofsar i håret.
- Kattungar och kalvar är ganska trevliga:
- ..och likaså mina släktingar som jag faktiskt är hos :)

Nu är det god natt! Regnet smattrar på taket och en traktor hörs utanför. Det känns lönlöst att hänga ut ladugårdskläderna över natten, vilket jag gjorde natten som var när det även då regnade när jag vaknade... Najs. Natten som gick började även larmet i ladugården att tjuta, ni skulle höra vilket ljud...

Vi hörs!


Paus

Har en liten paus innan kvällens uppdrag drar igång så jag passar på att vila en stund. Dagen började i mjölkgropen där det invigdes 4 nya mjölkproducenter som kom bilandes från Uppsala.

Tröttheten har varit ett faktum idag, förmodligen för att jag slappnar av i mitt lilla huvud - eller möjligen för att jag gick upp kvart i sex i morse.. Veden har i alla fall blivit travad, och snart ska jag ut i gropen igen.

Nu blir det inga kattbilder på ett par dagar, jag LOVAR. Men traktorer... Jag vet inte jag.. ;) Farbror Fendt har ju i alla fall blivit fotomodell-snygg idag och fått sina fönster polerade så han ställer kanske upp på ett foto.

Nej hörni

Självklart kunde jag inte låta bli.




Nytillskott

Kattungarna har varit på grönbete, vi har fått nytillskott i kalvstallet,jag har gjort premiär i mjölkgropen för den här sommaren, och vi har bakat Leilakakor. Man har lite andra sorters bekymmer när man är här än när man är hemma, så är det bara och jag njuter av det.

Kvällspasset i ladugården är gjort och jag reflekterade just över vilket långt inlägg det blev igår. Eller så såg det mycket ut för att jag har den här lilla datorn och det dessutom var många bilder.. -.- Ber lite om ursäkt för det!

Hur som helst så har vi ett nytillskott i kalvstallet, en tjurkalv ve och fasa. ;) Dock mycket trevlig och matglad.

Kattungarna har varit på grönbete som sagt och det var härligt att se dem i gröngräset för första gången men mamma misse såg minst sagt skeptisk ut. Den här gången ska jag försöka hålla mig från att lägga ut ännu en till bild på dem ;) Det blir väl kanske en annan dag.

Nu ska jag stoppa nånting i magen och sen väntar tidig sänggång för morgondagen börjar precis lika tidigt som denna gjorde.


Jag önskar er en god kväll, fortfarande utan hemlängtan.

Kram på er. 

BTW: JAG HAR HITTAT 1101! I morse när jag skulle öppna åt kvigorna efter mjölkningen så stod hon där och slickade mig på armen! Weehoo! :)


Glömskan hägrar

Jag har fortfarande inte hittat 1101! Detektivarbete måste påbörjas omedelbart.


Att hålla vad man lovar

En fotorunda fick det bli under vilken jag konstaterade en sak som jag vill passa på att dela med mig av: Roboten gör sig inte på bild, den måste ses. Bara så ni vet.



Otroligt är ordet, och jag sa ju att den inte gjorde sig på bild..


Dagens verk:

Ordning och reda i kalvboxarna med siffror och grejer!


Och så måste jag lägga till en bild på det vi kämpade med att lära kalvarna igår (och i dag oxå), nämligen att dricka ur amningsstationerna.


Vällingen blandas..



Kommer till denna...


...och dricks gladeligen upp.


Min dag har jämförelsevis varit lugn, och huvudet har varit lite tugnt då åskan har hängt i luften. Precis som föregående dagar sitter jag i skrivande stund ute i lillstugan med ladugårdslukt i håret (trots duschen för en timme sen, obs :)), har kattungarna intill mig, men traktorljudet har bytts ut emot råmande kor nere i ladugården.

Jag önskar mig en lite mer ostörd nattsömn denna natt än jag hade den föregående, för morgondagen blir lång med mjölkning både morgon och kväll, och utöver det ska kalvarna ha sitt. Natten till idag väcktes jag ett antal gånger av både störtskurar, åskmuller och katter men jag tror det mesta sådant uteblir i natt ;)

God natt!

(Jag glömde en sak. Till och med ensilage-mojängen går av sig själv över foderbordet och sköter sig helt själv dygnet runt med påfyllning och allt. Byter till och med spår själv när den ska till de olika ladugårdarna...)


Bara så ni vet ;)

Med all kärlek - och utan hemlängtan,

/Matilda

Uppföljning

Det kanske kan komma en sådan i kväll möjligen. Teknik-freaket, min fader, ville se på tekniken och så skulle jag ju göra ett nytt försök att hitta 1101 som verkar vara någon annanstans än där jag vill ;)

För tillfället leker jag med min lilla fyrmänning, och vi har hälsat på hos kissekatterna som var väldigt intressanta :)

Mer kommer ikväll!


RSS 2.0